Cumhuriyetimizin 98. yıldönümü gününde kaleme/klavyeye aldığım bu yazı vesilesiyle Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum. Medeniyetimizin yeniden inşası yolunda yaptığımız çalışmaların cumhuriyet ikliminde yeşererek hayatın her alanında maddi ve manevi ümrana; milletimizin ve İslam dünyasının yüceliş ve mutluluğuna evrilmesine vesile olmasını niyaz ederim.
Anadolu Sanat ve Edebiyat Topluluğu (ANSET)’den bahsetmek istiyorum.
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı, medeniyetimizin yeniden inşasına hizmet etmek amacıyla millet evlatlarının, etrafında kümelendiği bir ocaktır.
İstikametini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalmış bir milletin/ ümmetin yolunu aydınlatmaya çalışan ışık olmak gayretindedir.
Serdedilen mülahazalar nedeniyle sosyal hayatımızın değişik alanlarında yaptığımız çalışmalardan biri de medeniyetimizin ruhunu teşkil eden sanat ve edebiyattır.
Vakıf Yönetim Kurulu’nca 29 Ocak 2019 tarihinde çıkarılan bir yönerge ile Anadolu Sanat ve Edebiyat topluluğu (ANSET) kuruldu.
Topluluğun amacı, sanat ve edebiyat erbabının çalışmalarını bir araya getirerek medeniyet inşamızda etken hâle getirmektir.
ANSET adıyla kurduğumuz grup üyelerimiz veya henüz gruba dâhil olmamış eser sahipleriyle yoğun ve sürekli bir çalışma yapmak arzusundayız.
Bu cümleden olarak şiir, hikâye, roman, tiyatro, karikatür, resim, fotoğraf, beste, çocuk kitapları gibi eserlerin, vakfımızın yayın birimi olan AY YAYINLARI kervanına katılmaları çabası içindeyiz.
Topluluğumuzun kuruluşunu müteakip bütün insanlığı bir kaosa sürükleyen pandemi süreci başladı. Her alanda olduğu gibi sanat ve edebiyat alanında da bir durağanlık başladı. Bu süreçte yeni duruma göre vaziyet almaya başladık.
Bu dönem içinde birçok sevdiğimiz insanımızı ve yakınlarımızı kaybettik. Özellikle ANSET topluluğunun iki kutup şair ve yazarı olan ve “Anadolu Şairlerinden DAMLALAR” adlı antolojimizde yer alan Hüseyin Emin Öztürk ve Sadık Şenkaya üstatlarımızı korona virüsü nedeniyle kaybettik. Bu musibet halâ da tehdidini sürdürüyor.
Böyle bir ortamda herkes gibi biz de teknolojinin imkânlarından yararlanmaya çalıştık.
Grubumuz, üniversitelerle işbirliği halinde sanat ve edebiyat faaliyetlerini yürütmek için çeşitli projeler hazırlamışken korona yolları kapattı. Bu süreçte Türkiye genelinde sanat ve edebiyat çevrelerinde ses getiren ve 74 şairimizin şiirlerinden oluşan “ANADOLU ŞAİRLERİNDEN DAMLALAR” adlı antolojimiz AY YAYINLARI arasında çıktı.
ANSET’in sosyal medyada kurulan grubu sayesinde 80 küsur yazar, şair ve edip, eserlerini paylaştılar ve devam ediyorlar.
Bir ilk olmasına rağmen 25 Nisan 2021 tarihinde gerçekleştirdiğimiz çevrimiçi toplantıya grubumuzun önemli bir kısmı katılarak antoloji üzerinde görüş ve düşüncelerini ifade ettiler. Bu toplantıların 6 ayda bir tekrarlanmasını önerdiler. Bu öneriye sadık kalarak biz de yeni bir çevrimiçi, toplantımızı 31 Ekim 2021 Pazar günü saat 11.00’ da yapıyoruz.
Toplantımızın konusu, Kasım 2021-Nisan 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek olan ““ANSET SANAT YARIŞMALARI” adlı projemizin tanıtımı olacaktır.
Umuyorum ki projemizin gerçekleşmesine katkı yapacaklarından şüphemiz olmayan ANSET grubumuz, önemli bir başarıya daha imza atacaktır.
Selam ve dua ile.