Kapadokya Teknopark'taki firmaların cirosu yıllık 30 milyon liraya ulaştı
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Kapadokya Teknopark'ın son iki yılda yüzde 100 büyüme yakaladığını, firmaların bu yılki cirosunun 30 milyon lira olduğunu söyledi.
EKONOMİ
Paylaş
30.11.2022 11:21
61 okunma

NEVŞEHİR (AA) - NEVÜ bünyesinde faaliyet gösteren Kapadokya Teknopark'ta incelemelerde bulunan Aktekin, firmaları ziyaret ederek yetkililerinden çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

Aktekin, gazetecilere, 2008 yılında kurulan Kapadokya Teknopark'ta 80 bin metrekare alanda hizmet sunulduğunu, öğrenci, işveren ve AR-GE çalışması yürütmek isteyenlere kapılarının açık olduğunu belirtti.

Faaliyet yürüten firmaların birçoğunun Türkiye'nin yanı sıra yurt dışına ürün ve yazılım ihraç eder pozisyona geldiğini kaydeden Aktekin, şöyle konuştu:

"Kapadokya Teknopark özelikle son iki yılda büyük atılım gösterdi. Firma sayısını iki katına çıkardık. Şu anda teknoparkta 40 firma faaliyet gösteriyor. Doluluğumuz yüzde 90 seviyesinde. Bu firmalar daha çok bilişim ve yazılım alanında faaliyet yapıyor ancak savunma ve makine alanlarında da çeşitli çalışmalar yürüten firmalarımız da var. Bu firmalarımız 100'den fazla proje üzerinde çalışıyor. Bu yılki ciroları 30 milyon lira. Kapadokya'nın turizm bölgesi olması hasebiyle özellikle sıcak hava balonculuğu alanında AR-GE çalışması yapmak isteyen firmalar için fiziki mekanlarımız hazır, onlarla da görüşmelerimiz sürüyor. Turizm alanında hizmet sunan firmaların artması da teşvik edilen bir husustur. Herkesi, teknoparklarda hizmet sunanlara verilen teşviklerden yararlanmaya davet ediyorum."

Aktekin'e incelemelerinde, Kapadokya Teknopark Müdürü Bilgin Yazlık eşlik etti.

 
Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya