'Dijital işler' temalı Türkiye Teknoloji Buluşmaları Adana'da yapıldı
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) himayesinde, Eticaret Merkezi AŞ ve Teknolojide Kadın Derneği tarafından Adana'da "Türkiye Teknoloji Buluşmaları" düzenlendi.
EKONOMİ
Paylaş
30.11.2022 15:08
112 okunma

ADANA (AA) - Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, bir otelde düzenlenen etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, özellikle pandemi döneminden sonra internet alışverişlerinin yaygınlaştığını belirtti.

Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç da firmaların teknolojiyi etkin şekilde kullanması gerektiğini söyledi.

Türkiye'de yaklaşık 3,5 milyon işletmenin faaliyet gösterdiğini belirten Kıvanç, şunları kaydetti:

"Bunların yüzde 99,8'ini KOBİ'ler oluşturuyor. Türkiye ekonomisinin bel kemiğini oluşturan KOBİ'ler dijital çağdaki gelişmeleri izliyor ama uyum sağlama konusunda maalesef geri kalıyor. İyi bir pazarı e-ticaret ile yakalamanız mümkün. Tam anlamıyla dijital bir devrim yaşadığımız günümüzde artık herkes dijital ile iç içe yaşıyor ve dijitali oldukça etkin kullanıyor. 2022 yılı ilk 6 ayı itibarıyla ülkemizde e-ticaret hacmi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 116'lık artışla 348 milyar lira olarak gerçekleşti."

Teknolojide Kadın Derneği Başkanı Zehra Öney de gençlerin teknoloji alanında vizyon sahibi olmaları ve kariyerlerini teknolojiyi bilerek şekillendirmelerini istediklerini söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından, "dijital işler" temasıyla yapılan ve 84. kez düzenlenen Türkiye Teknoloji Buluşmaları'nda "e-ticaret ve e-ihracat" , "dijitalleşme", "metaverse", "NFT", "blockchain" gibi konularda panel ve sunumlar gerçekleştirildi.

 
Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya