Devletten aldığı engelli aylığından vazgeçti bir fabrikada santral görevlisi oldu
Düzce'de 12 yıl boyunca devletin bağladığı engelli aylığından feragat eden 32 yaşındaki Ramazan Kabaca, 6 ay önce bir fabrikada santral görevlisi olarak çalışmaya başladı.
KÜLTÜR VE SANAT
Paylaş
12.01.2023 13:50
124 okunma

DÜZCE (AA) - Küçük yaşlarda geçirdiği rahatsızlık sonucu görme yetisini kaybeden Kabaca, hayata küsmedi.

Lise eğitimine açıktan devam eden Kabaca, bir süre serbest meslek sahibi babasına yardımcı oldu.

Kabaca, kendisine 2011 yılında bağlanan engelli maaşından, başkalarının daha çok ihtiyacı olabileği düşüncesiyle yazılı dilekçeyle beyanda bulunarak feragat etti.

Kendi ayakları üzerinde durmak isteyen Kabaca, Beyaz Baston Görme Engelliler Derneğince açılan santral operatörlüğü kursuna katıldı.

Sertifikasını alan Kabaca, tanıştığı iş insanının teklifi üzerine 6 ay önce çelik boru fabrikasında santral görevlisi olarak çalışmaya başladı.

Yeni evli Kabaca, azmi ve çalışkanlığıyla çevresindekilerin takdirini toplarken engelli bireylere de örnek oluyor.

"Engelli bireyler kendilerini eve kapatmasın"

Ramazan Kabaca, AA muhabirine, engeline rağmen toplumsal hayata katılmak ve çalışmak istediğini söyledi.

Kabaca, santral operatörlüğü kursuna katıldıktan sonra bir fabrikada bu görevde çalışmaya başladığını anlatarak, şunları kaydetti:

"Burada telefonlara bakıyorum. Çalıştığım iş yerime katkım olsun istiyorum. Diğer engelli arkadaşlar da evde, bir yerde bağlı kalmasınlar. Kendilerini dışarıya atsınlar. O psikolojiyi üzerlerinden atsınlar. Kimse bir şeyi yapamaz veya aşamaz diye bir şey yoktur. Ben istedikten sonra elimden gelen her şeyi yapıyorum. Mücadele ediyor ve başarıyorum. Şükürler olsun bugünlere, bu yere gelebildim."

Devletin her zaman kendisine destek olduğunu, 12 yıl önce bağlanan engelli aylığından feragat ettiğini dile getiren Kabaca, "Bu maaşı küçümsediğim için değil, belki benden daha kötüleri vardır, onlar faydalansın diye düşünerek almadım. Ben telefonlara bakabiliyorum, sezgilerim kuvvetli. Burada bütün numaraları ezbere biliyorum. Benden daha kötüleri vardır ve benim bıraktığım maaşı onlar alabilir, onlar faydalanır düşüncesiyle almadım." diye konuştu.

Kabaca, kendisine bu imkanı sağlayanlara teşekkür etti.

"Engelli bireylere işletmelerde yer açmamız lazım"

Fabrikanın genel müdürü Kamil Kesikbaş, Ramazan Kabaca'nın çalışma isteğinden etkilenerek kendisine bir kapı açtıklarını belirtti.

Kabaca'nın işini severek yaptığını aktaran Kesikbaş, "Öğrenmeye çok açık. Amacımız zaten bu olmalı. Engelli arkadaşlara mümkün olduğunca işletmelerde yer açmamız lazım. Bu durumdan mutlu oluyorlar. Kendilerine özgüvenleri artıyor. Biz böyle bir organizasyonun içinde olmaktan mutluyuz." ifadelerini kullandı.

 
Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya