Hatay'daki çadır ve konteyner kentlerde hijyen çalışmaları titizlikle yürütülüyor
Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma yol açtığı Hatay'da, depremzedelerin geçici yaşam alanları çadır ve konteyner kentler düzenli dezenfekte ediliyor.
GÜNDEM
Paylaş
27.03.2023 12:56
155 okunma

HATAY (AA) - Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen illerden Hatay'da, halk sağlığını korumaya yönelik çalışmalar titizlikle yürütülüyor. Özellikle afetzedelerin yaşadığı çadır ve konteyner kentlerde sıklıkla temizlik işlemleri yapılıyor.

Ekipler, yaşam alanlarındaki aşevi, tuvalet ve duş kabini gibi toplu kullanım noktalarını da dezenfekte ediyor. Hatay genelinde 82 araçla yürütülen çalışmalara 242 personel katılıyor.

Kentte koordinatör olarak görevlendirilen Amasya Valisi Mustafa Masatlı, AA muhabirine, Hatay'da deprem sonrası enkazların çevre kirliliği oluşturduğunu söyledi.

Kirliliğin meydana getirdiği riske karşı hızlıca harekete geçtiklerini anlatan Masatlı, "Hijyen alanlarına erişimin aksamasıyla halk sağlığını tehdit eden çeşitli bulaşıcı hastalıklar oluşabiliyor. Bu olumsuzlukları önlemek ve vatandaşlarımızın hijyenik ortamda yaşamlarını sürdürebilmeleri adına 24 belediye ve firmanın desteğiyle il genelinde ilaçlama yapılıyor." dedi.

Masatlı, kentteki defin, enkaz, çöp toplama ve bertaraf alanlarının da düzenli ilaçlandığını aktardı.

"90 ton kireç ve 2 bin litreden fazla yüzey dezenfektanı kullanıldı"

Çadır ve konteyner kentlerdeki dezenfekte çalışmalarının depremzedelerin sağlıklı şekilde yaşamını sürdürmesi bakımından önemli olduğuna dikkati çeken Masatlı, şunları kaydetti:

"Havaların ısınmasıyla çoğalması beklenen zararlılara yönelik çadır ve konteyner kentler çevresinde önleyici ilaçlama çalışması yapılıyor. Kemirgen için çadır, konteyner ve yemekhane çevrelerinde 'kemirgen istasyonu' bırakılıyor."

Vali Masatlı, enkaz haline gelen ahırlardaki hayvan ölülerini de fenni şartlar altında gömdüklerine değinerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Çalışmalarda şu ana kadar yaklaşık 90 ton kireç ve 2 bin litreden fazla yüzey dezenfektanı kullanıldı. Bu çalışmaları depremden etkilenen vatandaşlarımızın hijyenik ve sağlıklı ortamlarda yaşamlarını sürdürebilmeleri için yapıyoruz. Çalışmalarımız aralıksız devam edecek."

 
Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya