Rusya'nın Ukrayna'da açtığı zarar kayda alınacak
İzlanda'nın başkenti Reykjavik’te yapılan Avrupa Konseyi Dördüncü Zirvesinde, 46 üye ülke Rusya'nın Ukrayna'da açtığı zararı kayda alacak mekanizmayı kabul edecek.
DÜNYA
Paylaş
16.05.2023 20:55
128 okunma

İzlanda'nın başkenti Reykjavik’te yapılan Avrupa Konseyi Dördüncü Zirvesinde, 46 üye ülke Rusya'nın Ukrayna'da açtığı zararı kayda alacak mekanizmayı kabul edecek.
 

İzlanda Başbakanı Katrin Jakobsdottir ile AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa Konseyi Dördüncü Zirvesi öncesinde basın toplantısı düzenledi.

Von der Leyen, İzlanda'ya dönem başkanlığının odağına Ukrayna'daki savaş suçlarının sorumlularının cezalandırılması konusunu aldığı için teşekkür etti.

Zirvede bu kapsamda Rusya'nın Ukrayna'ya gelecekte tazminat ödemesinin ilk adımını oluşturmak amacıyla bir "Hasar Kaydı" mekanizması başlatılacağından mutluluk duyduğunu belirten von der Leyen, "Zaman içinde yeniden yapılanma açısından düşündüğümüzde bu, mağdurlara adalet sağlamak için son derece önemli bir adli unsurdur." dedi.

Von der Leyen, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin barış formülünü desteklediklerini vurgulayarak, "Zelenskiy bunu tartışmaya çok açık. Ancak hepimiz için önemli olan, üzerinde çalıştığımız temelin bu formül olmasıdır." diye konuştu.

Ukrayna Başbakanı da katılıyor

İzlanda Başbakanı Jakobsdottir de zirvenin bu akşamki oturumunda söz konusu barış formülü üzerinde nasıl ilerleneceğinin tartışılacağını belirterek, oturuma Ukrayna Başbakanı Denis Şmıgal'in de katılacağını dile getirdi.

Avrupa Konseyi Dördüncü Zirvesi

Avrupa Konseyi'ne üye 46 ülkenin temsilcileri, dönem başkanı İzlanda’nın başkenti Reykjavik’te iki günlük toplantı için bir araya geliyor.

Avrupa’daki son gelişmeler ve mevcut sınamaların ele alınacağı zirve, Ukrayna'ya verilen desteğin artırılmasını hedefliyor.

Zirve sonunda İzlanda, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi Başkanlığını Letonya'ya devredecek.

Zirvede Türkiye'yi Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay temsil ediyor.

Rusya, 16 Mart 2022'de Avrupa Konseyi üyeliğinden çıkarılmıştı.

 

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya