Medeniyet / kardeşlik ruhunun yitirilmesi ve Türkiye’nin parçalanma tehlikesi!
MAKALE
Paylaş
28.05.2023 17:08
136 okunma
Yusuf Kaplan

Türkiye, seçimlere gidiyor. Herhangi bir seçim değil bu. Kader seçimi adeta. Türkiye’nin Batılıların boyunduruğundan bir şekilde kurtularak, tarihî / medeniyet yönünü, yörüngesini bulma, eksen ülke olma yolculuğunda yol ayrımına gelip dayandığı bir seçim bu. 

Yapacağımız seçim şu: Türkiye, Batılıların güdümünde bir “cephe ülkesi”, bir “uydu ülke” olmaya devam mı edecek yoksa tarihte olduğu gibi, bin yıl dünya tarihini şekillendiren bir küresel güç olarak, bir eksen güç olarak yeniden tarihin akışını belirleyecek bir güç olma yolunda mı ilerleyecek?

RUH ATILIMININ İKİ EKSENİ: DİKEY EKSEN VE YATAY EKSEN

Peki, bir ülke ya da aktör, tarihin akışını şekillendirecek bir konuma nasıl ulaşabilir?

Hem dikey eksende hem de yatay eksende tarihi değiştirecek, insanlığa yaşanabilir yeni bir dünya armağan edebilecek yeni bir medeniyet mefkûresi sunacak dinamiklere sahip ise.

Dikey eksen, manevî güç; yatay eksen’se, maddî güç’tür.

Dikey eksen; güçlü ve köklü bir  Yaratıcı, insan ve kâinât tasavvuruna dayanan bir düşünce, kültür, sanat, ahlâk, estetik birikimine yani yaratıcı ruh’a; yatay eksen’se bu birikimi, bu  fikriyatı, tatbikata dökecek, hayata aktaracak maddî birikime, dolayısıyla kurucu irade’ye sahip olmaktır.

Manevî gücü de, maddî gücü de sunacak kaynak, bir toplumun sarsılmaz inanç akîde ilkeleri doğrultusunda inşa ettiği medeniyet birikimi, tecrübesi ve ruhudur. 

Şimdi bu ruh, bu muazzam birikim ve tecrübe havaya uçurulmaya çalışılıyor on yıllardır tepeden uygulanan jakoben laikçilik projeleriyle…

EN TEHLİKELİ PROJE: İSLÂMSIZ TÜRKLÜK VE İSLÂMSIZ KÜRTLÜK PROJESİ!

Altan Tan, nihayet konuşulmayanı ama asıl konuşulması gereken bu meseleyi konuştu:  HDP veya Yeşil Sol Parti, CHP zihniyetinin Türk milletine yaptığını Kürtlere yapıyor: Kürtleri kendi kültürlerinden, değerlerinden, İslâm’dan uzaklaştırma mücadelesi veriyorlar, dedi, özetle.

Önümüzdeki -belki de bir asırlık- süreçte icat edilmeye çalışılan en tehlikeli projelerden biri, İslâmsız Türklük ve İslâmsız Kürtlük projesi olacak gibi görünüyor…

Müslüman Kürt kardeşlerimiz, bunu görmeye başladılar, çok tedirgin olduklarını gösterdiler, daha da gösterecek ve emperyalistlerin uşaklarına hak ettikleri cevabı, onlar gibi şiddete başvurmadan meşrû yollarla verecekler inşallah…

Bunların Salahaddin’le zırnık kadar ilişkileri yok: Salahaddin ve Selçuk çocukları birbirlerine omuz verdiler; emperyalistleri, yani Haçlıları, Moğolları ve o zaman biz Türkler, Kürtler, Araplar omuz omuza vererek emperyalistlerle savaşırken, o yok oluş mevsiminde bile bizimle savaşan, (Salahaddin’in Tunus’a kadar kovalamak zorunda kaldığı) Şiî (o zamanki) bozguncu grupları defettiler, böylelikle birlikte tarihin akışını değiştirdiler.

Şimdi emperyalistler, bazılarını kukla gibi oynatıyorlar parmaklarında: Kürtlerle Türkleri İslâm ortak paydasında değil, Amerikan uyduluğunda birleştirmeye çalışıyorlar. Bin yıllık İslâm kardeşliğini adım adım bitirmeyi hedefliyorlar. Böylelikle bu topraklarda Türklerle Kürtleri birbirine düşüreceklerini ve bu topraklarda daha yüzyıllarca rahat at koşturacaklarını sanıyorlar!

 

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya