Bayrak Gazetesi
MAKALE
Paylaş
29.05.2023 17:35
1.193 okunma
Durdu Şahin

Bendeniz; 1976-77-78-79 yıllarında Türkiye çapında günlük okurlarına ulaşan bu yerli ve millî gazetenin 3 Mart 1976 tarihli ilk sayısından itibaren her sayısını şevkle ve zevkle okumuş ve ilk defa bu gazetede yazmıştım.

İlk sayısından son sayısına kadar keyifle, severek ve anlamaya çalışarak okuduğum BAYRAK gazetesinde başyazıları  merhum Aykut Edibali lider bilge yazardı.

Merhum hikâye ve yazı üstadı M. Ali Taşçı, Merhum yazı üstadı Mehmet Güngör, Merhum yazı üstadı Aclan Sayılgan ve halen yaşayan o günlerin  yazı üstadı Coşkun Aydın (Şimdi fotoğraf üstadı), o günlerin yazı üstadı Abdullah Yaman, Osman Selçuk (O günlerde de, bugünlerde de hikâye ve yazı üstadı M. Akif Ak) Ömer Vehbi (Eski milletvekili ve yazı üstadı Ömer Vehbi Hatipoğlu), Mustafa Emre (İl müdürlügünden emekli, şiir ve yazı üstadı Yetkin Dilek), Dış politika yazılarının üstadı, ünlü hukukçu Ferit Edibali, ünlü dış politika yazarı Koray Erten, yazı ve eğitim üstadı Mustafa Koçak (Şimdilerde rektör), yazı üstadı İsmail Nakilcioğlu (Şimdi Profesör) ustaların köşe yazıları yazdıkları gazetede, yazı üstadı ve tarih üstadı Veli Şirin, merhum Necati Aykan (Şiir ve yazı üstadı), Mustafa Aydın (Şimdi profesör, yazı üstadı), tarih, sanat,  din ve ahlak sayfalarını hazırlarlar, Turgut Şahin (Şimdilerde araştırmacı,yazı üstadı), Recep Azaklı (Şimdi araştırmacı-yazı üstadı), Av. Necati Ceylan (Şimdilerde ünlü hukukçu, yazı üstadı), Av. Ali Bakım (Şimdilerde ünlü hukukçu, siyasetçi-yazar) Abdulkadir Türk (Şimdi emekli okul müdürü, usta eğitimci-usta yazar) Abdulkadir Karaman (Bugünün ünlü hukukçusu, yazı üstadı) Mehmet Nuri Doğan (Şimdi profesör, yazı üstadı Muhammet Nur Doğan) vb. birbirinden değerli yazı ustası yazarlar da gazetenin 2. sayfasında araştırma, inceleme yazılarıyla okurlarına ulaşırlardı.

Bayrak' ta millî çizginin usta ismi Kasım Özkan idi. Kasım Özkan usta, şimdilerde millî çizginin üstadıdır.

Bayrak'ta fotoğrafın usta isimleri (Şimdi fotoğraf üstadı) Coşkun Aydın ile (Şimdi fotoğraf üstadı)  Hamit Yalçın ustalardı.

Bayrak gazetesinin sahibi merhum Yılmaz Karaoğlu, yazıişleri müdürü Av. Yıldırım Kemal Akıncı, Ankara büro şefi  Melih Gökçek Bey idi.

Gazetenin ilk yıllarında Ahmet Taşgetiren ve Hüseyin Gülerce gibi o günlerin ve günümüzün ünlü ustaları da yazmışlar, gazetenin yönetici kadrosunda görevlerini başarıyla deruhte eylemişlerdi.

Bayrak gazetesinin son sayısı 16 Şubat 1980 tarihinde okurlara ulaştı.

Yazarları, yöneticileri, editörleri de dahil  cümle Bayrak gazetesi çalışanlarının rahmet-i Rahman'a kavuşanlarına Allah'tan cennet, hâlen yaşayanlarına bir ömür sağlık, mutluluk ve başarılar diliyoruz.

Allah,  cümlesinden razıdır inşallah.

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya