Seçimden Sonra
MAKALE
Paylaş
02.06.2023 23:46
2 yorum
331 okunma
Ali İlkbahar

Seçimlerden sonra kurulacak bakanlıkların, meclisin, cumhurbaşkanlığının önünde bekleyenler;

1-Cumhuriyetin ikinci yüzyılında Türkiye içeride 85 milyona göre değil, Dünyanın dört bir yanında bayrağımızı eline alıp meydanlarda kutlayanların beklentileri.

2-Adalet ve Kalkınma Partisi’nin ikinci yirmi yılının içeride ve dışarıda olgunluk uluslararası çözüm dönemi liderlik dönemi. Bu yeniden kurulan dünyada en önemli kısmı;

Bu durumda Türkiye kurumları,yenilikleri atılımlarıyla yaptıkları Türkiye’ye çözümün gayretleri olurken, Dünyadaki Türk ve İslam dünyasındakiyle yeni dünyanın oluşumunda;

Mevcut devletlerin ilişkileri Türkiye’yi öne çıkarırken, Türk dünyası ve İslam dünyası ikinci sıradan birinci sıraya birlikte olmak isteyen yeni devletlerin talepleri olacak, katkıları olacaktır.

Eskisi gibi devletler kendisinin sömürüsü dönemi yerine, kendilerinin özgür ve bağımsız olma gayretleri, Türkiye’den moral ve destek bekleyeceklerdir. Birlikteliklerinin artmasını isteyeceklerdir.

Cumhurbaşkanlığı seçim başarısını gözyaşları ile dualar ile kutlayan mazlumların kendilerine sahip çıkan babasının daha güçlü eli daha bol şemsiyesinin altında huzurlu yer bekleyeceklerdir.

Cumhurbaşkanlığı seçiminden hemen sonra dünya liderlerinin tebriklerini ulaştırmaları çevremizi sarıp tehditler savurmaları yerine, daha dikkatli olmaya, hatta ortak çözümler üretelim teklifleri elimizi daha da güçlendirecektir.

Kurulacak yeni kabinenin Türkiye’nin ihtiyaçlarına göre kurulurken ikinci yüzyıldaki dünya yapılanmasına uygun vizyonlu olması çözümü, büyümeyi kolaylaştırır.

Örneğin candan kardeş ülkelerle eğitimde ortak noktaların belirleyip, ortak kültür, tarih, inanç birliği ve uygulama gayretleri. Diğer devletlerle gücümüze güç katmakta moral ve yol olacaktır.

Ne derler; yerine çözüm gelişme için ne yapalım ve ne yapacağımız öndeki çözüm formülü olmalı.

Osmanlı ve Türk İslam devletleri yıkıldı ama oralarda yaşayan insanların emperyalist ülkelerin sömürüsü altında bile atalarımın torunları elbet bir gün gelecek diyorlardı. Bugün ekmeğini bölüşenler sahiplenenler elbette kucaklamayı ve özgürlüğümüzü düşünüyordur. Elimizi açtık. Allah yar ve yardımcımız olsun.

Güneşin doğması için şafak atışının gözlerimizi kamaştırması, yol isteyene, ümit olana, yol olsun dua olsun çare olsun inşallah.

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Toplam 2 yorum yapıldı
Çok Doğru
Kutlu olsun. Hayırlı, bereketli, huzurlu ve muvaffak olsun
Yorum Ekleyen: Mustafa Yıldız     7.06.2023 10:23:32
Çok Doğru
Teşekkürler Bilge adam. Kaleminize, kelamınıza, ömrünüze bereket
Yorum Ekleyen: Mustafa Yıldız     4.06.2023 10:15:49

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya