"Sağlık Olsun."
MAKALE
Paylaş
03.07.2022 10:30
3 yorum
1.798 okunma
İbrahim Kumaş

Allah’ın selamı üzerinize olsun.

Karşılaşılan herhangi bir zarar ziyan olduğunda canımız sağ oldukça telafi edilebilir önemli olan sağlıktır anlamında sağlık olsun diye teselli verilir. Zira her şeyin başı sağlıktır.

Sevgili Peygamberimiz “İki nimet vardır ki insanların çoğu (onları değerlendirme hususunda) aldanmıştır: Sağlık ve boş zaman.” [1].

Kanuni Sultan Süleyman “olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi.“ derken bir nefeslik sıhhatin dahi bir devlete bedel olduğunu ifade etmiştir. Ancak çoğunlukla sağlığın değeri ancak hasta olunduğunda daha iyi anlaşılmaktadır.

Bizi yaratan bizi bizden daha iyi bilmektedir. “Ey insanlar! Yeryüzündeki şeylerin helal ve temiz olanlarından yiyin!.”[2] derken sağlıklı olabilmek/kalabilmek için en temel düsturun temiz ve helal olmayan (sigara, alkol ve uyuşturucu maddeler vb.) uzak durmak olduğu akıldan çıkarılmamalıdır. Bununla birlikte modern hayatın ikramı ancak neredeyse bütün sağlıkçıların dikkat çektiği üç beyazdan (un, şeker, tuz) uzak durulmalıdır.

Ne yediğimize ne içtiğimize dikkat edip dengeli, düzenli ölçülü beslenmeli, sağlıklı doğal ve her şey mevsiminde  tüketilmelidir. Bununla birlikte düzenli yürüyüş dahi olsa spor yapmaya çalışılmalıdır.

Nice, mutlu, sağlıklı günler dileklerimle.

 


[1] Hadislerle İslâm Cilt 1 Sayfa 325

[2] Bakara.168

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Toplam 3 yorum yapıldı
Sağlık
Kesinlikle öyle.
Yorum Ekleyen: Mert     7.07.2022 20:47:51
Te.
👍
Yorum Ekleyen: Bilal Yaşar SAKAL     6.07.2022 22:34:05
Sağlık çok ÖNEMLİ AMA.....
Devlet sağlık kurumlarına ulaşıp randevu almak neredeyse imkânsız.Vakif hastaneleri paralı olduğu halde benzer zorluklar yaşıyoruz. Birde ameliyat gerekiyorsa,3- 4 ay en yakın 2 ay randevu alabilirsiniz Sağlık önemli ama devleti adil yönetmek bence daha ÖNEMLİ
Yorum Ekleyen: Ahmet Şeker Emekli Eğitimci     6.07.2022 18:47:27

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya