Ya Rabbi! Bize sabır, sebat ve dayanma gücü ver.
MAKALE
Paylaş
03.08.2022 12:09
1 yorum
1.507 okunma
İbrahim Kumaş

 

Allah’ın selamı üzerinize olsun.

Sevgili peygamberimiz, Mekke müşriklerinin tavırlarının gittikçe sertleştirmeleri üzerine davetin onuncu yılında Mekke’ye 120 km mesafede olan, Taif’e Hz. Zeyd’le birlikte gider. Taif’e gitmeden önce en büyük destekçisi amcası Ebu Talib, üç gün sonra da hanımı Hatice anamız vefat eder. Hiçbir engel sevgili peygamberimizin görevini yerine getirmesine, mâni olamamıştır. On gün civarında bütün Taif halkına İslam’ı anlatır. Davetine hiç kimse icap etmediği gibi dönüş yolunda da yol kenarlarına dizilip Peygamberimizi taşa tutmuşlardır. Zeyd kendisini peygamberimize siper etmesine rağmen peygamberimizin ayakkabıları kanla dolar. Buna rağmen Peygamberimiz şöyle dua eder.

“Allah’ım! Güçsüzlüğümü, çaresizliğimi ve halkın nazarında hakir görülüşümü sana arz ve şikâyet ediyorum. Ey merhametlilerin en merhametlisi! Sen zayıfların Rabbisin! Sen benim Rabbimsin! Beni kimin eline bırakıyorsun? Senden uzak olan ve beni gördükçe suratını asan kimselere mi? Yoksa beni eline bıraktığın düşmana mı? Bu, senin bana karşı bir öfkenden dolayı değilse buna aldırış etmem. Fakat af ve merhametin, benim için (gazabından) daha geniştir. Senin gazabına uğramaktan, karanlıkları aydınlatan, dünya ve ahiret işlerini ıslah eden zatına sığınırım! Her şey senin rızan içindir. Güç ve kuvvet ancak sendedir!”  [1]

Bu duadan sonra Allah, Cebrail vasıtası ile isterse bu halkı helak edeceğini bildirir. Peygamberimiz. "Hayır, onların ezilip yok olmalarını değil, Rabbimin bu müşriklerin soylarından yalnız Allah’a ibadet eden ve O’na hiçbir şeyi ortak koşmayan bir nesil meydana çıkar” diye dua eder.” [2]

Allah’ım Peygamberimizin mücadelesini ve dinini doğru anlamayı, doğru yaşamayı ve yaşatmayı bize kolaylaştır. Dinimizin bugüne kadar gelmesinde büyük çaba, gayret gösterenlerden razı ol. Biz aciz, zayıf kullarını da bu şereften uzak kılma, ayaklarımızı dinin üzerinde sabit kıl.  Bize sabır, sebat ve dayanma gücü ver. (Âmin)

 

 


[1] Hadislerle İslâm Cilt 6 Sayfa 518

[2] Hadislerle İslâm Cilt 6 Sayfa 518

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Toplam 1 yorum yapıldı
Amin
amin.Allah O na sav layık etsin
Yorum Ekleyen: Tebuk     6.08.2022 11:56:16

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya