Güvensizlik Stratejisi İstihbarat Projesidir!
MAKALE
Paylaş
12.08.2022 10:42
275 okunma
Binnur Günay

Güvensizlik merkezleri ve onlara bağlı çalışan etki ajanlarının son dönem operasyonlarına baktığımızda karşımıza sistematik proaktif bir tablo çıkıyor.

Peki bu operasyonları kim ve kimler üzerinde test ediyorlar?

Elbetteki sosyolojik tabanda belirlenen hedef kitleler, meslek ve aleni sıfatlar üzerinde.

Yani belirlenen yaş, inanç, etnik yapı ve düşünce  odaklı toplum mühendisliğine dair çok yönlü kazanımlar elde edecek çalışmalar silsilesi...

Güvensizlik alanlarının çoğaltılmasının elbetteki rasyonel hedefleri var.

İç cephede tesis edilecek bu alanların yeri, zamanı (şekline kadar en ince ayrıntılar) geldiğinde çarpıştırılması tezi temelinde iç savaş ve işgal senaryoları üzerinde hazırlandıklarını  biliyoruz.

Toplumda devlet kurum ve kuruluşları algısını şahıslar üzerinde inşa edilen itibarsızlaştırma ve güvensizlik alanının tesisi ve provokasyona hazırlama görevini üstlenen aktörlerin işbirlikçi ve etki ajanları olduğu ve devletimizin ilgili kurumları ve birimlerince takip edildiğini düşünüyorum.

Kim bunlar peki?

Asimetrik savaş tekniğine uygun hareket eden legal görünümlü sayısız ajan ve işbirlikçiler olduğunu anlıyoruz.

Siyasetçisi, ekonomisti, hukukçusu, sanatçısı, akademisyeni, iş adamı gibi tamamı güvensizlik alanı tesis etmek üzerine misyonu olup mevzilenmiş vatan hainleri sıfatı ile tanımlamak yanlış olmaz.

Muhalefet partilerini bu sistematik üzerinde mevzilendirmelerini sadece hükümet ve hükümet sistem değişimi üzerinden anlamak ölümcül hata olacaktır.

Hedef Anadolu'nun işgali ve uyanan mazlumların bastırılması harekâtıdır.

Bu sebeple Başkan Erdoğan'ın son dönem hamlelerine bakıldığında bu operasyonların tesis ettiği güvensizlik alanlarının tamiri, devletin yaptırım gücü ve sosyal devlet olma hamlesinin bir yansıması (tezahürü) olarak görüyorum.

Sürekli güncelledikleri proaktif saldırılara   savunmada kalarak değil, toplumun beklediği  açıklık, hedef niyet ve toplumsal fayda üzerinden bir karşı duruş, bir kararlılık mevcut.

2023 seçimlerine yaklaştığımız zaman diliminde bu güvensizlik alanlarının izalesi için topyekûn bir "bağırsak temizliğinin" şart olduğuna dair işaretler ve kanaatim var.

Bürokrasiyi başlangıç noktası alarak bu güvensizlik alanlarının tesisinde rol alıp, çanak tutanlar da dahil teşkilat kadrolarını da içine alan bir süzgece tabi tutulması son derece önem arzediyor.

Bu hamleleri yapmadan önce sosyal medya yasasının icraata geçirilmesinin mihenk taşı olacağını belirtmekte fayda görüyorum.

Zira güvensizlik alanlarının tesisinde en etkin rolü sosyal medya uygulamaları üstlenmektedir.

Bu operasyonları istihbarat unsurları ve işbirlikçileri vasıtasıyla sahada test ettikleri yakın dönem tecrübelerimizce sabittir!

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya