Etkisiz Hale Getirmek Ne Demektir?
MAKALE
Paylaş
20.08.2022 16:47
1 yorum
185 okunma
Kemal Cengiz

Son zamanlarda Kahraman Mehmetçiğimiz sınır ötesi ve sınırlarımız  içindeki harekatlarında hemen hergün vatan haini teröristlerden onlarcasını "öldürmek" suretiyle temizliyor. Eskiden birkaç tanesinin "öldürüldü" haberiyle yetindiğim bu temizlik sayısı, ne kadar fazla olursa o kadar seviniyor ve mutlu oluyorum.  Mehmetçiğimizin yüreğine, eline, gözüne, vatan aşkı ile dolu gönlüne sağlık olsun. "Dağ-taş, dere-tepe, çukur-çökek" demeden saklandıkları inlerine kadar takip ederek teröristlerin leşlerini  mağaralarına seren kollarına, "kartal pençeli" ayaklarına, kuş uçurmaz , fare kaçırmaz "şahin bakışlı" nişanı ile gözlerine 

Yüce Allah'ım "güç, kuvvet ve kudret" versin. Kahramanlarımızın her biriyle "onur ve gurur" duyuyoruz.

Ancak medyamızda Mehmetçiğimizin bu "can siperane" başarı haberlerini, "etkisiz hale getirildi" tabiriyle ruhsuz ve sanki çok kolaymış gibi "basit  şekilli" ifadelerini duydukça da üzülüyor, hatta kızıyorum.

Bunlar "kimden korkuyor, neden çekiniyor…" diye kendi kendime soruyor;  bu "kansız, cansız ve heyecansız; gerçekte vicdansız" ifadeli haberlere KAHROLUYORUM !

Vatan için ölmek (şehitlik) kadar, öldürmek (gazilik) de kutsal ve şerefli bir unvandır.

"Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır;

Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır" denilmiştir.

Paylaştığım ve kabul ettiğim bu inanç ve düşünce ile "vatan haini teröristlerin öldürüldüğü"  haberleri medyamızda verilirken; ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ ifadesini yadırgamak yetmiyor;  "yanlış, haksız ve insafsız" buluyorum ve KINIYORUM !.

Bu tabiri bilerek, isteyerek ve maksatlı olarak kullananlar, "milli vicdanı ve irfanı karalar" değilse kimden korkarlar da ÖLDÜRÜLDÜ diyemiyorlar diye düşünüyorum.

Halbuki  ÖLDÜRÜLDÜ ifadesi hainlere ağır gelen ürkütücü, korkutucu ve caydırıcı bir söylemdir. ETKİSİZLİK ise geniş anlamlıdır; "Yakalandı, yaralı ele geçirildi, teslim alındı…"  gibi anlamlara da gelir. Bu "ruhsuz ve cansız" tabir, hırsımızı tatmin etmeyen ve  hıncımızı kursağımızda bırakan kısır bir ifadedir. HAİNLERİN ÖLDÜRÜLMESİ HABERLERİYLE ferahlamak varken; canilere nezaket niçin gösteriliyor ve kimden çekiniliyor anlamış değilim.

Kahraman Mehmetçiklerimizin canlarına zırh olan devletimiz yetkililerine buradan sesleniyor ve teklif ediyorum:

Bu ruhsuz tabir, "...etkisiz hale getirildi" ifadesi, anarşi ve terör haberlerinde yasaklanmalıdır. Hainlere acıyan, acınacak hale gelir !

Benim de aklıma şu geliyor:

Yoksa başta Avrupa, ABD ve dış dünyaya karşı; DURMADAN ÖLDÜRÜYORLAR imajı vermekten mi çekiniyoruz?

Kim ne derse desin; ne düşünürse düşünsün; dost ve düşman herkes bilsin ki:

Bizde vatan hainlerine hayat hakkı yoktur !

20.08.2022

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Toplam 1 yorum yapıldı
Vatan
Hocam yazınıza aynen katılıyorum ama ha öldürmek, ha gebertmiş olmak veya etkisiz hale getirmek aynı manaya geliyor. Adına ne derseniz deyin Yeter'ki Kahraman mehmetçiğimiz bunları yok etsin.
Yorum Ekleyen: Rahmi ÜNALAN     23.08.2022 10:37:59
Kemal Cengiz
YAZARIN ÖZGEÇMİŞİ

Kemal CENGİZ
Emekli Müftü

Memleketi olan Ankara/Çamlıdare Ahatlar köyünde 1951 yılında doğdu. İlköğrenimi yıllarında Hafızlık ve Medrese Usulü Arapça tahsili yaptı. 1974 yılında Ankara Merkez (Tevfik İleri) İmam-Hatip Okulu'nu bitirdi. Aynı yıl girdiği İzmir Yüksek İslam Enstitüsü'nden 1978'de BİRİNCİLİKLE mezun oldu.

Dini Yüksek Tahsilini yaparken aynı zamanda İmam-Hatip olarak göreve başladı. Mezuniyetini takiben yurdun çeşitli il ve ilçelerinde Vaiz, İlçe Müftüsü ve İl Müftü Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Toplam 43 yıl görevden sora 2016 yılında "yaş haddinden" emekli oldu.

KELÂM-I KEMÂL adıyla özlü sözlerini içeren bir kitabı yayımlandı. Dini, milli, ahlaki ve sosyal konularda çeşitli gazete ve dergilerde çok sayıda çıkan yazılarına devam etmektedir. Bu yazılarından aldığı derece ve ödülleri ile TAKDİR belgeleri bulunmaktadır. 2007 yılında Diyanet İşleri Başkanlığınca Türkiye çapında açılan "Hutbe Yarışmasında" BİRİNCİLİK ödülü bulunmaktadır.

Dini Yüksek İhtisas Eğitimi (İstanbul-Haseki 4. Dönem) yanında Uzmanlık derecesinde Arapça, orta derecede İngilizce biraz Farsça, biraz da Almanca bilmektedir.

Evli, iki oğulu  ve beş torunu bulunmaktadır.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya