İnsanın kıyameti...
MAKALE
Paylaş
24.08.2022 20:51
190 okunma
Sibel Eraslan

Yeni küresel sistemin son sorusu; "niçin insan?"

İnsanın yeryüzündeki tüm sorunların, açmazların, krizlerin, kaosların sebebi olduğunu hemen her kanal aracılığıyla (sosyal medyalar, akademiler, siyasetler, kültür-sanat atmosferi, popüler diğer tüm öğeler vasıtasıyla) empoze eden yeni dünya efendileri, çözümü "insanın iyileştirilmesi" ve "daha az insan" üzerine odaklanarak deklare ediyorlar...

Dünya nüfusunun aşırı yoğunluğuna da dikkat çeken aynı çevreler, önümüzdeki yıllarda "karbon suçlusu" veya "su hırsızı" ilan edilen insanlığın azalmasından söz ediliyor.

İnsanın iyileştirilmesi bağlamında insanın tüm kültür, din ve moral değerlerden uzaklaşarak, özgürleşmesi meselesi; büyük fonlarla, lobilerle, dayanışma ağları ve reklam-tanıtım servisleriyle adeta dayatılıyor...

Cinsiyetin asırladır devam edegelen kadın-erkek karşıtlığının temel öğesi olduğunu, bu yüzden çağın "baş belası" olduğunu söylüyorlar. Eşcinselliği veya cinsiyetsizliği, özgürleşme, barış ve hakikat gibi en parlak kavramlarla anlatıyorlar. Bu bağlamda çok etkin sansür ağları var, sözgelimi akademide eşcinselliği savunmayan bilim insanları dışlanıyor veya faşist damgası alıyorlar, kitapları basılmıyor, konferansları iptal ediliyor, böylece LGBT dışı olan kişilerin alanları giderek daraltılıyor.

Bu arada, Avrupa'daki Türk ve Müslüman aileler, çocuklarına dayatılan LGBT içerikli müfredattan şikayetçiler... Bize ulaşan itirazlarda, aile birliğini bozan ve cinsel kimlik karmaşasına yol açan bu müfredat dayatmasına sivil toplum örgütleri aracılığıyla, avukatlarıyla, karşı çıkıyorlar. Özellikle çocukların, cinsiyetsiz toplum hedefinde "tabula rasa" dayatması olarak adlandırılan bu sert yönlendirmeye tabi tutulmaları, insan ve çocuk haklarına aykırıdır... (Tabula rasa; boş levha, insanın zihninde doğuştan hiçbir fikir, eğilim, kültürel etki yoktur anlamındaki bu kavram, özgürleşmenin ve liberalizmin anahtar kavramıdır.)

Ülkemizdeki İstanbul Sözleşmesi tartışmaları esnasında üzerinde en dikkatle durduğumuz maddeler, çocukların eğitimlerinde, sosyal faaliyet ve hobi zamanlarında, kültürel faaliyetlerinde cinsiyetsizleştirmeye dair müfredat çalışmalarıyla ilgiliydi...

İstanbul Sözleşmesi14.md/2.fıkra: "Taraflar gerektiğinde öğrencilerin gelişen kapasitesine uygun olarak kadın erkek eşitliği, *kalıplaşmamış toplumsal cinsiyet rolleri*, karşılıklı saygı, kişisel ilişkilerde şiddet içermeyen çatışma çözümleri, kadınlara yönelik toplumsal cinsiyete dayalı şiddet ve kişisel bütünlük hakkı gibi konulara ilişkin öğretim malzemelerinin resmi müfredat içerisine ve eğitimin her seviyesine eklenmesi için gereken adımları atar." şeklindedir.

Sözleşmede "kalıplaşmamış toplumsal cinsiyet rolleri" kavramı, ne yazık ki pek kimsenin dikkatine mazhar olamadı...

Oysa bugün zaten bu cinsiyetsizleştirme propagandasının objeleri halinde tüm çocuklar... Çocuklarımızı kimliksizleştirerek, kendi değerlerimizden kopararak, cinsiyetsiz bireyler yetişmesini sağlayarak, emperyalizmin yeni köleleri haline getiriyorlar.

 

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya