Kültür Sanat Adına Muhteşem Bir Proğram- “Müze Şiir ve Müzik Projesi”
MAKALE
Paylaş
28.10.2022 22:09
1 yorum
659 okunma
Ahmet Sargın
T. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı katkıları ile USİD (Uluslarası Sanat İlim Derneği ve İLESAM tarafından  (Türkiye İlim ve Edebiyat Eserleri Sahipleri Meslek Birliğince) düzenlenen; “Kültürün ve Sanatın Kardeşliği Müze Şiir ve Müzik Projesi” kapsamında devam eden programın bu yıl ki son etkinliği Yozgat’ta gerçekleştirildi. Program üç katagoride icra edildi: İlk olarak Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde Müze ve Kültür Konulu Panelle başladı. Panele konuk ekiplerin yanı sıra üniversite Rektörü, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldılar.
 
İkinci etkinlik okullarda gerçekleştirildi. Şehitler Fen Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesinde şair ve yazarlarla öğrencilerin buluşması vardı. Öğrencilerle yazarlar buluşup okur yazarlık ve eğitim üzerine sohbet edildi. Seçkin yazarların katıldığı etkinliğe öğrencilerin ilgisi oldukça fazlaydı...
 
Projenin üçüncü etap etkinliği ise Yozgat Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi Salonunda (Büyük Sinemada) gerçekleştirildi. Kültür ve Sanatın Kardeşliği adına Şairler Buluşması: “Şiir yorumları ve Türk Sanat Müziği” korusunun programı vardı. Bu programa USİD üyeleri ve İLESAM üyelerinden davet edilen seçkin bir ekip katıldı. İlgiyle takip edilen program da şairler şiirlerini yorumladılar. Şairlere konukların ilgisi de bir hayli fazlaydı. 
 
“Kültürün ve Sanatın Kardeşliği Yozgat Şiir Programına” katılan şairler: İLESAM Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız- (Ankara), Sinan Yağmur- (Konya), Salih Kozan- (Çorum), İlter Yeşilay- (Ankara), Mahmut Hasgül- (Tokat), Sümeray Cenorali- (Kosova), Bestami Yazgan- (İstanbul), Durak Turan Düz- (Yozgat) ve Ahmet Sargın (Ben-Yozgat İLESAM Temsilcisi) idi. Şairlerin şiir yorumlarına izleyicilerin ilgisi takdire şayandı. Duygusal anlar yaşandı ve program konuklar tarafından büyük ilgiyle takip edildi.
 
Şiir programının devamında ise: T.C. Kültür Bakanlığı Türk Sanat Müziği Korosu programı vardı. Öğrencileri coşturan ve konuklarca ilgi ve alkışlarla takip edilen Türk Sanat Müziği programı da salonu adeta ayağa kaldırdı; unutulmaz bir gecenin yaşanmasına vesile oldu. 
 
Programa konuk olarak da: hemşehrimiz TC. Kültür ve Turizm  Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Seyit Ahmet Aslan, Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Yozgat Valisi, Belediye Başkanı, Üniversite Rektörü, İl Emniyet Müdürü, Ak Parti İl ve Merkez İlçe Başkanı, Yozgat Dernekler Fedarasyon Başkanı, Belediye Başkanları Kurum Temsilcileri, Daire Müdür ve Amirleri, Dernek ve oda temsilcileri ile şiir severler ve okul öğrencileri katıldılar. 
 
Programı baştan sona takip eden konuklar programdan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Programın sonunda Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse  tarafından katılımcılara hediye takdimi yapıldı ve İLESAM tarafından da belge takdiminde bulunuldu. Yozgat’ın tanıtımı adına gurur duyduğumuz bu programı başarılı sunucu kardeşlerimiz Yasemin Doğru ve Mahmut Hasgül hocamız takdim ettiler. 
 
Seçkin ve kaliteli ekiple icra edilen bu programa emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Emeklerine yüreklerine sağlık. İl Emniyet Müdürlüğümüze, Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğüne, Kültür ve Turizm Müdürlüğümüze, Yozgat Belediyesi Kültür İşleri Sorumlusu Fadime Solmaz Hanıma ve Salon çalışanlarına; Salonu dolduran ve programı ilgiyle takip eden öğretmen ve öğrencilerimize, onları sağ selim evlerine ulaştıran otobüs şoförlerimize teşekkür ediyoruz. Bu tür programların devamı gelir inşallah!...
Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Toplam 1 yorum yapıldı
Muhteşem
Tebrikler velut şair ve bilge Hocam
Yorum Ekleyen: Muatafa Yıldız     30.10.2022 19:02:23

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya