Okuyucularla ‘Hasbihal' ve Hudeybiye'den alınacak ders…
MAKALE
Paylaş
04.12.2022 20:03
425 okunma
Selahaddin E. Çakırgil

*Bazı okuyucular, haftada bir, kendi görüşlerine yer ve suallerine cevap vermek için 'Hasbihal'de bulunulmasını memnuniyetle karşılamakla birlikte, bazıları, 'Niçin Pazar günü?' dediler.

-SEÇ: Özel bir tercih sebebi yok. Ancak, Hristiyanların haftalık ibadet günü saydıkları Pazar günü, 100 yıla yakın zamandır, bu ülkede de, hafta tatili kabul ettirilince, medya organları o gün, daha hafif konulara daha fazla yer veriyorlar. Yoksa elbette ki bütün zamanlar, mekânlar ve günler Rabbimizindir.

*Almanya- Stuttgart'tan (ismini yazmıyorum) bir okuyucu: 'Âbi, yakından tanıdığım bir genç mühendis kardeşimiz, ülkemize de hizmet etmek heyecanı içinde. 'İstanbul'a gelmek ve bazı meselelerini size açmak istiyor'. Tlf. numaranızı ona verdim.' Projelerini ilgililere anlatabilmesi için, müzaheretiniz.

-SEÇ: Bu genç mühendis kardeşimi tanımaktan memnun oldum. Bizim aslî değerlerimize bağlı, pırıl pırıl bir genç.. Almanya'da ciddî bir firmada çalışıyor. Anadolu şehirlerinden birinde doğmuş, ailesiyle çocukluğunda Almanya'ya gitmiş.. Orada okumuş..

50-60 yıl öncelerde, Anadolu'dan yola çıkıp İstanbul'u bile doğru dürüst bilmeksizin tahta bavulla Almanya'lara giden Anadolu kökenliler işçilerin çocukları, torunları şimdi orada doktor, mühendis, avukat, fabrikatör, işveren vs. olmuşlar.. Ama, anavatanlarını unutmuyorlar..

Söz konusu genç mühendis kardeşimle de uzun uzun konuştuk.. 'Başta dünya siyasetindeki buhranların çözülmesinde önderlik rolünde olan ülkemizin, hemen her alanda da, geçmişte hayal edemeyeceğimiz derece gelişmiş olmasını gururla takib ediyoruz elbette; ama, hep uzaktan gurur duymakla olmuyor. Gerekirse buraya bizzat gelip çalışmalar yapalım; biz de elimizi taşın altına koyalım, bu çorbada bir fiske de olsa, bizim de tuzumuz olsun diyoruz.. Biz bu eğitimi aldık..' diyor ve devam ediyor: 'Evet, burada da rüzgar ve güneş panellerinden elektrik üretilmesi iyi bir gelişme.. Ama, yetmez.. Biz bugün, denizlerdeki dalgalardan elektrik üretmek' için gerekli teknolojileri ülkemize getirebilecek durumundayız. İlk planda meselâ, 10-15 bin nüfuslu bir ilçenin elektrik ihtiyacını deniz dalgalarından üretilen elektrikle karşılamak imkânı var..'

Bu konuda, daha önce bazı yazılar okumuştum, ama, benim bilgi ve ilgi alanımın dışında olduğu için bütünüyle anlamasam bile, bu genç mühendis kardeşimin heyecan ve samimiyetinden mesrûr oldum ve ilgilenebilecek kimselere havale ettim. İnşaallah hayırlı sonuçlar çıkar.

*Kemal İnceoğlu: Yazılarınızda, iç siyaset tartışmalarına çok az giriyorsunuz, ama değindiğinizde, bazı siyasî liderlerin söz veya tavırlarına karşı çıktığınız halde, Erdoğan'a hiç toz kondurmuyorsunuz.

-SEÇ: Bizzat Erdoğan da, 'hatasız-kusursuz siyasetçi ve hele lider profili oluşturulmaması' gerektiğini, çeşitli vesilelerle dile getiriyor, Ama, 'eğer iyi niyetimizden şüphe ediyorsanız.. O ayrı..' diyor.. Kaldı ki, 2500 yıl öncelerden beri, Roma hukukunda ilk kabul edilmesi gereken ölçülerden birisinin de 'Errare humanum est..' /Hata insan içindir..' sözü olduğunun göz önünde bulundurulması gerekir.

Bu satırların sahibi, günlük yazı hayatına 50 yıl öncelerde 1972'lerde başlamış birisi olarak, İlâ'y-ı kelimetullah (Allah'ın dininin hâkim kılınması) ve bayrağının yere düşmemesi için, günlük sıkıntılarının veya günün şartlarının zorlamalarının bazı tökezletme çabalarına katılmamak ve kapılmamak dikkatinde olmamız gerektiğini düşünürüm elbette..

Tayyib Bey'in 20 yıldır aşılamayan liderliği iyi anlaşılmalıdır. 85-90 milyonluk bir ülkenin yönetilmesi hafife alınmamalıdır. Yanlış bulduğumuz konuları usûlünce ifade etmenin yolu sadece alenî olarak yazmak değildir elbette..

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya