İslam Dünyasının Örnek Yüzü Katar'ı Tebrik Ediyoruz!
MAKALE
Paylaş
13.12.2022 01:15
1 yorum
260 okunma
Kemal Cengiz
Katar'da Dünya Kupası maçları başlayalı, organizasyonun başından itibaren yayın ekibi ile Katar'a yerleşmiş bulunan TRT ekibi uyuyor mu ?
Kuzey Afrika'da bir Müslüman devlet olan FAS'ın, komşuları olarak "Tarihi ve imani hıncı" bulunan  İspanya'yı kupadan elemesinden sonra ardında aynı coğrafyadaki (İber yarımadası) Portekiz'i de saf dışı bırakması üzerine   sıranın bu coğrafyanın devamındaki Fransa'ya gelmiş olması ile (bir oyun da olsa karizması çizilen) "Hıristiyan Haçlı dünyası" teyakkuza / alarma geçmiş durumdadır. 
Bunların karşısında İslam dünyası da "tarihi hıncı ve inancı" ile coşmuş durumdadır. Avrupa devletlerindeki şehir sokaklarına kadar taşan bu "MANİ HEYECAN" ile bütün İslam dünyası çalkalanıyor iken TRT den ses çıkmıyor. 
Galiba ekiplerinin kaldıkları otellerinde keyifleri yerinde olmalı ? 
 
Bu münasebetle, futbolda 2022 Dünya Kupası karşılaşmalarını organize eden KATAR'ı, müslümanlar olarak "TEBRİK" ediyoruz ! Tarihinde şimdiye kadar hiçbir İslam ülkesinin gösteremediği böyle bir "organizasyon başarısı", dünyaya ÖRNEK teşkil edecek niteliktedir: 
Stadyumlardaki her oturağa, "ayet ve hadislerle  İslamı tanıtan" ücretsiz kitapçıklar ile broşürler bırakmak; her otel odasına aynı şekilde yayınlar koymak, kalabalık çıkışlarda kurduğu standlarda aynısı ücretsiz yayınlar dağıtmak suretiyle İSLAM'ın  tanıtımını yapıyor. 
Sosyal medyadan öğrendiğimiz ve yüreğimizi kabartan bu haberlerin hiçbir cümlesini TRT muhabirlerinden duyamadık. Hangi alemde(!) geziyorlar, bilmiyoruz.
 
Devlet kurumlarımız içinde kalbi ile hala iman etmemiş münafıklardan biri de TRT'dir.
İşin aslı, Türkiye'de müsümanların meslek  olarak en zayıf oldukları saha, görüntülü MEDYA (sinema, televizyon) ,  olduğu için gönlümüze göre bir TRT teşkilatı bir türlü kurulamamıştır. 
Bugün ülkemizi yöneten iktidarın TRT ile ilişkisi, gayrimüslim bir kadınla evlenmiş erkeğin ilişkisi gibidir. Kendi şehevi isteği  keyfince yerine getirilen bu erkek (TRT), gayrimüslim kadının dini ve görüşü (niyeti ve yayını) ile ilgilenmiyor.  Osmanlı ne çektiyse, saraylarında beslediği bU tip DÖNME kadınlardan ve paşalardan çekmiştir.  
 
TRT'deki bu şeytanlığın sebebi "iman ve ideal" eksikliğidir. 
Ne hikmetse, şimdiye kadar bu kurumun düzeltilmesi için başına getirilenler, bir süre sonra kendileri bozuluyor. 
Bu itibarla şimdiye kadarki idari icraatlar göstermiştir ki, bu kurumun başına işini iyi bilen, dirayetli, otoriter, imanlı ve ihlaslı olduğu kadar, "TEŞKİLATÇI", idealist ve teslim olmayan bir Genel Müdürün getirilmesi gerekiyor.
 
Araştırılırsa bu memlekette böyle "ÇAPLI VE ÇARE" bir yeteneğin bulacağı inancı ile gereğini, Sayın Cumhurbaşkanımıza selam ve saygılarımla arz ediyorum ! 
Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Toplam 1 yorum yapıldı
Çok güzel
Yazılarınız ihya ediyor. Allah razı olsun
Yorum Ekleyen: Mustafa Yıldız     13.12.2022 21:51:33
Kemal Cengiz
YAZARIN ÖZGEÇMİŞİ

Kemal CENGİZ
Emekli Müftü

Memleketi olan Ankara/Çamlıdare Ahatlar köyünde 1951 yılında doğdu. İlköğrenimi yıllarında Hafızlık ve Medrese Usulü Arapça tahsili yaptı. 1974 yılında Ankara Merkez (Tevfik İleri) İmam-Hatip Okulu'nu bitirdi. Aynı yıl girdiği İzmir Yüksek İslam Enstitüsü'nden 1978'de BİRİNCİLİKLE mezun oldu.

Dini Yüksek Tahsilini yaparken aynı zamanda İmam-Hatip olarak göreve başladı. Mezuniyetini takiben yurdun çeşitli il ve ilçelerinde Vaiz, İlçe Müftüsü ve İl Müftü Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Toplam 43 yıl görevden sora 2016 yılında "yaş haddinden" emekli oldu.

KELÂM-I KEMÂL adıyla özlü sözlerini içeren bir kitabı yayımlandı. Dini, milli, ahlaki ve sosyal konularda çeşitli gazete ve dergilerde çok sayıda çıkan yazılarına devam etmektedir. Bu yazılarından aldığı derece ve ödülleri ile TAKDİR belgeleri bulunmaktadır. 2007 yılında Diyanet İşleri Başkanlığınca Türkiye çapında açılan "Hutbe Yarışmasında" BİRİNCİLİK ödülü bulunmaktadır.

Dini Yüksek İhtisas Eğitimi (İstanbul-Haseki 4. Dönem) yanında Uzmanlık derecesinde Arapça, orta derecede İngilizce biraz Farsça, biraz da Almanca bilmektedir.

Evli, iki oğulu  ve beş torunu bulunmaktadır.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya