Halkı, ‘bir şey anlamaz' sananlar, bir de aynaya baksalar!
MAKALE
Paylaş
25.12.2022 15:53
468 okunma
Selahaddin E. Çakırgil

İstanbul'dan İlyas Erken ve Artvin'den Şevket Kirazcı, ayrı ayrı, aynı videoyu göndermişler; eski İçişleri Bakanlarından bir kişi, 'Merve Kavakçı başörtüsünden dolayı kovulmadıMeclis'ten..' diyordu o videoda.. 'Ne dersiniz, bizi birileri bir şey anlamaz yerine mi koyuyor?' diye soruyorlar.

--Söz konusu videoyu ben de izledim. Evet, ünlü polis md.lerinden ve eski İçişleri Bakanlarından (bir ara, kurduğu ve amma şimdi yok olan bir siyasî partinin genel başkanı da olanSadeddin Tantan isimli kişi, 'Merve Kavakçı, Meclis'ten baş örtülü için kovulmadı..' diye bir laf ediyordu.. Sonra da, 'onu Meclis'e bir takım çevrelerin gönderdiklerini ' üstü kapalı ifadelerle ileri sürüyor; dönemin C. Başkanı Demirel'in kof iddialarını tekrarlıyordu. O kadar kof idi ki, o iddialar, hakkında C.Başkanı olarak adlî makamları harekete geçirememişti.

Şimdi de, aradan 23 yıl geçtikten sonra, 'kim bilir hangi çevrelerin sözcüsü olarak konuşuyorsa..' diye, Tantan Efendi hakkında benzer bir cümle kurulsa, rahatsız olmaz mı?

Bu vesileyle belirteyim.. Merve Kavakçı Hanım, o hadiselerden 2 yıl kadar sonra Almanya'ya gelmişti. O zaman, birileri, sohbet sırasında Merve Hanım'a, 'Kısaca sizi birileri sıçrama tahtası olarak kullandı, sonra da sahib çıkmadılar..' deyince.. Merve Hanım, bir Müslümandan beklenecek bir olgunlukta, 'Birilerinin öyle bir niyeti var idiyse, bu onların meselesidir, ama, ben aynı şartlar olsa, yine aynı şekilde davranırım.. Ben inancımın gereğince hareket ettim ve ediyorum.. Benim hedefim, inandığım değerlerimden tâviz vermeden hareket etmekti.. Nitekim, m.vekili adaylığı için başvurumu örtülü fotoğrafımla yaptım ve hiçbir itiraz olmadı, ama Meclis'te, bildiğiniz gibi..' şeklinde bir karşılık vermişti.

Ve bilindiği üzere, Merve Hanım, Meclis'e girdiğinde, Başbakan Ecevit, daha önceden yazdığı anlaşılan bir kağıdı cebinden çıkarıp okuyarak, 'Burası Devlet'e meydan okuma yeri değildir. Bu kadına haddi bildirilsin..' diye tepinircesine bir nutuk irad ediyordu.. Hani şimdilerde, inançlarından dolayış dışlanmış, saldırıya uğramış kesimlerle helâlleşmekten söz eden KK Bey'in çok takdir ettiği Ecevit var ya, işte o, o gün, başka zamanlarda sergilediği kibarlığı filan tamamen unutmuştu..

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya