Yozgat Şehit İbrahim Yılmaz Dini İhtisas Merkezi Açıldı
MAKALE
Paylaş
26.12.2022 11:17
964 okunma
Ahmet Sargın

Adalet Bakanı hemşehrimiz Bekir Bozdağ ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın da katılımı ile 

Yozgat Şehit İbrahim Yılmaz Dini İhtisas Merkezi Cumartesi günü dualarla açıldı. Açılışa Yozgatlı hemşehrilerimiz de yoğun ilgi gösterdiler. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanımız Cuma namazını da tarihi Çapanoğlu Camiinde kıldı, imamlık yaptı ve hutbe irad ederek Yozgatlılar’a hitap etti.

Adalet Bakanı hemşehrimiz Bekir Bozdağ, Şehit İbrahim Yılmaz Dini İhtisas Merkezi'nin açılışında, Diyanet İşleri Başkanlığının Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu önemli bir kurum olduğunu söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığının, toplumun din konusunda sağlıklı aydınlatılması, sahih dini bilgiye ulaşılması konusunda en önemli görevi üstlendiğini de vurgulayan Bozdağ, "Diyanet İşleri Başkanlığımız, Türkiye'nin ve Türk halkının birlik ve beraberliğini sağlayan en önemli kuruluşların başındadır. Birlik ve dirliğimizin adeta çimentosu mesabesinde önemli bir görevi ifa etmektedir. Memleketin dört bir yanında milletine ve devletine hizmet edenler, memleket dara düştüğünde de imdada koşan yine bu camianın çok saygın üyeleridir." diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da açılışta yaptığı konuşmada, Şehit İbrahim Yılmaz’ın kurra hafız olduğunu belirterek, ihtisas merkezinin adının Kurra Hafız Şehit İbrahim Yılmaz olarak değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Diyanet eğitim merkezlerinin Diyanet Akademisi kanununun çıkmasıyla Diyanet akademilerine dönüştüğünü ifade eden Başkan Erbaş, “Diyanet Akademisi, Diyanet İşleri Başkanlığımız için, ülkemiz için çok büyük bir kazanım oldu. Şu an ülkemizde 32 eğitim merkezimiz var.” dedi.

Diyanet akademileri üniversiteler gibi kültür kaynaşmasına vesile oluyor. Başkan Erbaş, Şehit İbrahim Yılmaz Dini İhtisas Merkezi’ne 80 ilden hocaların geleceğini ifade ederek: “Coğrafi durumuna göre illerimizin kendilerine göre kültürleri var, o kültürleri buraya taşıyacaklar. Tıpkı üniversite gibi. Üniversiteler sadece Türkiye’nin diğer 80 ilinden değil dünyanın pek çok ülkesinden de gençlerin buraya gelmesine, bir kültür kaynaşmasına vesile olacak. İşte bizim Diyanet akademimiz de bu fonksiyonu burada üstlenmiş durumda. Rabbim hayırlı hizmetler yapmayı nasip eylesin. En iyi bir şekilde eğitimlerini alıp gittikleri yerlerde din-i Mübin-i İslam'ı, sahih Kur’an ve sünnet çizgisinde bir bilgi birikimiyle hikmetle ve güzel öğütle insanlara dinimizi tanıtmayı nasip eylesin” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ beraberindekilerle kurdela keserek Yozgat Dini İhtisas Merkezinin açılışını yaptılar.

İslâmî İlimler İhtisas Programı; çağımızın ihtiyacı olan donanıma sahip ilim adamları yetiştirmek maksadıyla, ilahiyat alanında lisans, yüksek lisans ve doktora yapan yetenekli öğrencilerin eğitim ve araştırmalarını başarı ile yürütmelerini sağlayıcı her türlü hizmet ve desteği sunmayı amaçlayan birimdir.

Dini Yüksek İhtisas Merkezleri, dini yükseköğrenim mezunlarına Temel İslam Bilimleri alanında uzmanlaşmaya yönelik kurs programları uygulayan süreli eğitim-öğretim birimleridir.

Diyanet İşleri Başkanlığı, İslamî ilimler alanında yetkin, nitelikli ve sahasına hâkim din hizmetlileri yetiştirmek amacıyla, kendi bünyesinde görev yapan elamanları arasından sınavla seçtiği çalışanlarına, bu eğitim merkezlerinde Dinî Yüksek İhtisas Kursları düzenlemektedir.

Yozgat Dini İhtisas Merkezi 15 Temmuz hain darbe girişiminde İstanbul Saraçhanede darbecilerin karşısına dikilen Yozgat nüfusuna kayıtlı olan hemşehrimiz İmam Hatip olarak görev yapan Şehit İbrahim Yılmaz’ın hatırasına “Yozgat Şehit İbrahim Yılmaz Dini İhtisas Merkezi” ismi verilmiş oldu.

Eğitim binası, Konaklama, Konferans Salonu ve Personel Lojmanları Bölümlerinden Müteşekkil 18.000 metrekare kapalı alan toplamda 38.000 metrekare alan üzerine kurulu olan Dini İhtisas Merkezinde idari bölüm, kütüphane, 11 adet sınıf, toplantı salonu ve eğitim görevlilerinin odaları bulunmaktadır...

Törene, Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Yozgat Valisi Ziya Polat, Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, Diyanet İşleri Başkanlığı Diyanet Akademisi Başkanı Doç. Dr. Enver Osman Kaan, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, I. Hukuk Müşaviri Selami Açan, İnsan Kaynakları Genel Müdürü Akif Pusmaz, Daire Başkanı Muhammet Zeyd Özel, Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden ve Yozgatlı hemşehrilerimiz de katıldı.

Ayrıca Yozgat Merkezde Hz Ali Camii ve Külliyesinin temel atma töreni de gerçekleştirildi. Yozgat Şehir Hastanesi yakınındaki cami ve külliye töreninde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, camilerin yeryüzünde en hayırlı mekanlar olduğunu ifade etti.

Şüphesiz ki: Yozgat’a yapılan hizmetler bizim için baş tacıdır. Bu hizmetlerin yatırıma ve istihdama yönelik olmasını da arzu ederiz. Çünkü Yozgat’ta işsizlik ciddi bir sorundur. Bu sorunun çözümü de Yozgat’a yeni yapılacak olan yatırımlardır. Yozgat‘ in gelişmesi ve kalkınması için yapılan çalışmalardan mutluluk duyuyoruz. Yozgat Şehit İbrahim Yılmaz Dini İhtisas Merkezinin şehrimize hayırlı ve uğurlu olmasını dileriz.

Ahmet Sargın
Yozgat Şairler ve Yazarlar (Ozanlar) Dernek Başkanı

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya