Büyük Adamların Küçük İşleri !
MAKALE
Paylaş
15.01.2023 14:59
1 yorum
276 okunma
Kemal Cengiz
Büyüklerin örnek olmayacak önemsiz işlerini, bir "marifetmiş" gibi halka sunmak büyük hatadır.
Hiç unutmam, yıllar önce, 6-7 yaşlarında (1956 ?) küçük bir çocukken rahmetli babam, beni Atatürk'ün  Anıtkabir'ine götürmüştü. Orada Atatürk'ün kullandığı şahsi eşyalarının sergilendiği müzesini gezerken, camekan içinde  Atatürk'ün şarap içtiği kadenlerini de görmüştüm. Bunları da "hayret ve dikkatle" incelerken, yanımızdaki iki yetişkin tanımadığımız adamın birbirlerine,
-"Bak, zararlı bir şey olsaydı bu da içer miydi?" dediklerini duydum. Bunun üzerine içimden,
-"Keşke bunları, buraya koymasalardı" diye düşündüm.
 
Sosyal medyanın "pervasızlaştığı" günümüzde, bunun gibi "örnek alınmayacak örneklere" hemen her gün daha sık rastlıyoruz.
Bugün sosyal medyada, eski devlet adamlarımızdan Şükrü Saraçoğlu ile ilgili şöyle bir paylaşıma rastladım:
CHP'nin talihsiz iktidarı dönemleri olan 1938 - 1950 yılları arasında Dışişleri Bakanlığı, Meclis Başkanlığı yanında  BAŞBAKANLIK da yapmış olan bu kişi, "Din zehirdir. Türkiye'den dini tamamen atabilmek için bize 30 sene daha lazım. Memlekete kızıl tehlike, bu sefer Muhammed'in bayrağı altında sokulacaktır" demiş.
FENERBAHÇE gibi gönüllere taht kurmuş bir takımın stadından, böyle din düşmanı bir adamın adı silinmelidir !
Bilmeyen onu iyi bir adam sanır da, belki "lanet' yerine "rahmet" okuyan çıkar ?
Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Toplam 1 yorum yapıldı
Şükrü SARAÇOĞLU kimdir?
Saygıdeğer Kemal CENGİZ beyim; yazınız dikkatimi celbetti. Şükrü SARAÇOĞLU ile ilgili çok kısa bir yazı kaleme almışsınız. Müteşekkiriz. Bu adamın dışişleri bakanlığı, Meclis Başkanlığı, Başbakanlık yaptırılacak kadar başarısı nedir ki, Din Zehirdir diyecek kadar ileri gidebilmiş ve adına stad bile yaptırılmıştır. Gerçekte Bu adam kimdir, hangi güç-ler bu şahsı ülke yönetiminde söz sahibi yaptırmıştır? Selam ve muhabbetle
Yorum Ekleyen: Adem UÇAR     17.01.2023 09:42:15
Kemal Cengiz
YAZARIN ÖZGEÇMİŞİ

Kemal CENGİZ
Emekli Müftü

Memleketi olan Ankara/Çamlıdare Ahatlar köyünde 1951 yılında doğdu. İlköğrenimi yıllarında Hafızlık ve Medrese Usulü Arapça tahsili yaptı. 1974 yılında Ankara Merkez (Tevfik İleri) İmam-Hatip Okulu'nu bitirdi. Aynı yıl girdiği İzmir Yüksek İslam Enstitüsü'nden 1978'de BİRİNCİLİKLE mezun oldu.

Dini Yüksek Tahsilini yaparken aynı zamanda İmam-Hatip olarak göreve başladı. Mezuniyetini takiben yurdun çeşitli il ve ilçelerinde Vaiz, İlçe Müftüsü ve İl Müftü Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Toplam 43 yıl görevden sora 2016 yılında "yaş haddinden" emekli oldu.

KELÂM-I KEMÂL adıyla özlü sözlerini içeren bir kitabı yayımlandı. Dini, milli, ahlaki ve sosyal konularda çeşitli gazete ve dergilerde çok sayıda çıkan yazılarına devam etmektedir. Bu yazılarından aldığı derece ve ödülleri ile TAKDİR belgeleri bulunmaktadır. 2007 yılında Diyanet İşleri Başkanlığınca Türkiye çapında açılan "Hutbe Yarışmasında" BİRİNCİLİK ödülü bulunmaktadır.

Dini Yüksek İhtisas Eğitimi (İstanbul-Haseki 4. Dönem) yanında Uzmanlık derecesinde Arapça, orta derecede İngilizce biraz Farsça, biraz da Almanca bilmektedir.

Evli, iki oğulu  ve beş torunu bulunmaktadır.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya