-Pazar Hasbihali- ‘Müslüman feraset ve basireti, ‘Hz. İbrahîm'in safı'nda olmayı gerektirir'
MAKALE
Paylaş
05.02.2023 20:41
514 okunma
Selahaddin E. Çakırgil
*Kütahya'dan S. Tuğlacı, Niğde'den Hasan Özer, Rize'den Kemal Yorganoğlu, Tekirdağ'dan Murad Okur isimli okuyucular, artık 14 Mayıs 2023'de yapılacağı neredeyse kesinleşen seçimler yaklaşırken, 'Bu seçim gerçekten de sıra dışı bir seçim olacak. Yıkmak niyetinde birleşen taraf, 'Tayyib gitsin de gerisi ne olursa olsun.' anlayışıyla, kahvede, pazarda, ev sohbetlerinde, tam bir yıkıcılık ruhuyla hareket ediyorlar. Böyleyken, siz de yazılarınızda günlük iç siyasî konulara, daha fazla değinseniz.' diyoruz.' görüşünü dile getiriyorlar.
--Aslında, dış dünyayla ilgili yorumlarımda da, netice itibariyle iç siyaseti etkileyecek konulara değinmeye çalışılmaktadır. Ve ayrıca, beşer tarihinin genel seyrine dikkat çekilmeye çalışılmaktadır. Kur'an-ı Kerîm'de, Ra'd Sûresi'nde, -meâlen- 'Bir halk kendi halini değiştirmedikçe, Allah onların halini değiştirmez.' buyrulmaktadır. Bu, sosyal değişimin ezelden ebed'e, ilâhî kanunudur. Nitekim Hz. Peygamber (S) de, 'Nasılsanız, öyle yönetilirsiniz.' demiştir. İsteyen kendi çağının Nemrudlarına ve Nemrudçularına yönelir; inancından imbiklediği feraset ve basiret ile hareket edenler ise, put kıranların pîri 'Hz. İbrahîm'in ve diğer Enbiyâullah'ın çizgisinde saf tutarlar.
 
*İstanbul'dan İsmet Ayvacı, Zonguldak'tan Turan Görgülü ve Yalova'dan İbrahim Keser, Muharrem İnce'nin dün sabah CNNTürk'te yayınlanan röportajını dinleyip dinlemediğimi soruyorlar.
 
--Evet, uzuuun bir röportajın en az yarısını dinledim. Önceki dönemde Tayyib Bey'in karşısında CHP adayı olarak seçime girip yenilen İnce, çoktandır olduğu gibi, şimdi de, 'CHP'den iyi ki ayrılmışım.' diyordu. Ama sonra da, 'Ben aday olabilir ve seçilemezsem ya da, adaylık için gerekli olan 100 bin vatandaşın oyunu toplayamazsam, o zaman elbette Kılıçdaroğlu'nun kazanmasını isterim.' diyordu. Tam bir çelişkili ruh hali.
 
İlginçtir, M. İnce, '6'lı Masa' liderlerinin ortaklaşa açıkladıkları 'Mutabakat Metni'ne de uzun uzun değiniyor ve orada hiç değinilmeyen konuları sayıyordu. O 'mutabakat metni'nde, laikliğe değinilmemiş, 1923 sonrası rejimin ilk Şef'inin sadece ona aid olan soyadına yalnızca, Orman Çiftliği ve Yeşilköy'deki eski havaalanı' dolayısıyla yer verilmesine feryad ediyordu.
 
M. İnce, bu arada, hayat pahalılığından yakınırken, 'Kedi maması 150 lira, Peynir 200. demesi ve alkollü içkilerin fiyatına, maliyet fiyatının üç misli ağır vergiler yüklenmesi'ne itiraz ediyor ve 'bu yolla, vatandaşın şahsî yaşayış tarzına bu yolla dolaylı bir müdahale ediyorlar.' diyordu. Tabiî, bu kafa, rejimin ilk Şef'inin soyadına sığınarak, 'Onun olmadığı yerde biz yokuz.' diyordu. Bu sözlerle, o dönemde Ankara'da, Dolmabahçe'de, Yalova'da ve diğer yerlerde gece yarılarına kadar yenilip içilen sofraların, bu vergiler yüzünden şimdi tekrarlanamadığından yakınıyor gibiydi âdeta.
 
Ayrıca, M. İnce, ayrıca kendi asla vazgeçilemez diye kırmız çizgi olarak isme sığınırken, Diyanet Başkanı'na da, kendisinin o liderine dua etmediğinden dolayı ağır saldırılarda bulunuyordu. Halbuki sözünü ettiği o dönemin sadece bir kişisinin değil, hemen bütün üst derece yöneticilerinin İslâm'a karşı ne gibi reddiyeleri olduğunu bilmezlikten geliyor ve onun ruhu için dua istiyordu; materyalist-laik anlayışın ideolojik temelinde 'ruh' kavramına yer olmadığını bilmiyorcasına. M. İnce, ayrıca, eğitimin laik olacağına da bilhassa vurgu yapıyordu.
Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya