Gündem
MAKALE
Paylaş
07.02.2023 14:28
383 okunma
Ali İlkbahar

Ülkemizde yıllarca nerede bir Bizans, Roma kalıntısı bulunduysa arkeolojik, tarİhi diye uzun yıllar çalışmalar yapıldı. Hala da yapılmaktadır. Restore edilmektedir. Nerede bir kilise kalıntıları varsa veya eski yenilenmesi gereken kilise varsa tamamı restore edilerek aslına uygun daha da güzel bitirerek ilgili dini temsilcilerine teslim edildi. İnanç ve ibadet özgürlüğüne sadece saygılı kalmadı, onardık, restore ettik. Yapmaya da devam ediyoruz.

Yunanistan başta olmak üzere Avrupa’da ve Osmanlı’nın yıkılışı ile kalan camiler, hanlar, medreseler vs. restore etmek, sahiplenmek gibi hiçbirisi olmadığı halde camilerimizin bazıları yıkıldı, yerlerine başka şeyler yapıldı. Bazı yerlerde içkili, eğlenceli restoranlara çevrildi. Bazıları tamamen eğlence yerine çevrildi. Bazı yerlerde de yıkılıp yerlerine kilise yapıldı.

Bunlar da yetmiyormuş gibi zaman zaman camilerimize saldırılar yapılmaktan tahrip edilmektedir. Zaman zaman Kuran-ı Kerim yakıp ayaklar altında çiğnenilmektedir.

Yıllarca Avrupalılaşacağız diye bütün kültür ve değerlerimizle alay edenler, ordusu ile milli mücadeleyi kazandığımız Osmanlı’nın yetiştirdiği kahraman başarılı paşası ve paşaları ile kurduğumuz cumhuriyetimizi Avrupalılaşacağız diye bize okullarda atamız Osmanlı’ya hakaretle büyüdük. İnancımıza saygı ve ibadetten bahsettiğimizde gerici, yobaz diye bu milletin asıl insanlarına hakaret ettiler. Aklını Avrupalılaşmaya programlayan, ülkesine saygı, gayret yerine onun bir parçası olmayı, takip etmeyi Avrupalılık takibi akıl tutulmasıyla kendi yerli ve milli inkarını, yok oluşunu kabul ettirmek asıl varlığını yok etmek için bir Avrupalıdan fazla kendimizi inkar etmemizi, inkar etmek isteyenlere şaşıyorum.

Biz kiliseleri onarırken, bütün mal ve mülklerini korur ve verirken, camilerimiz saldırıya uğradığında, silahlı saldırılarla Müslüman kardeşlerimiz şehit edilirken, Kuran-ı Kerim yakılır ayakları altına alındığında, Avrupalılar deniz kenarlarında villalarda kasabalar kurarken, ne dinlerine ne de kiliselerine karışmadığımız gibi bir de yardımcı oluyoruz.

Yıllarca Avrupalı olmamızı aklımızı, mantığımızı, ruhumuzu Avrupalı gibi kiraya vermemizi isteyen Avrupa hayranları onların savunucuları. Yabancılaşmanın kahramanları, yerli ve milli değerlerimizin yerine Avrupalılaşarak yok olmamızı isteyenler:

-Camilerimize saldırıldığında, Müslümanlar şehit edildiğinde, yakılıp saldırıldığında, ibadet ve inanç özgürlüğünü Avrupalılaşma ile nasıl izah ediyorsunuz?

-Kuran-ı Kerim’i yakıp ayaklar altına aldıklarında söyler misiniz Avrupalılaşmanızla nasıl izah ediyorsunuz?

-Ülkemizin, insanımızın düşmanlarını koruyan, destekleyen hasseten de Amerikan silahları ile bize karşı adalarda, Yunanistan’da, Avrupa’da tetikçiliği yapan Avrupalıları hala örnek almalı mıyız?

Büyüyen çözümler üreten dünyada, dengelerin merkezinde aktif, adil insanı yaşatmaya azimli, mazlumların ümidi, yetimin, yoksulun yol bekleneni Türkiye çok hayırlı, gayretli ikinci yüzyılda sadece Türkiye’nin değil, dünyanın çare anahtarı.

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya