Çıkış Yolu
MAKALE
Paylaş
15.04.2023 00:43
2 yorum
1.219 okunma
İbrahim Kumaş

 Sesli Dinleno

Selam üzerinize olsun.

Yüce Rabbimiz “(Ey Muhammed!) Seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik.” [1] “Andolsun ki içlerinden, kendilerine Allah’ın ayetlerini okuyan, onları arındıran, onlara kitap ve hikmeti öğreten bir peygamber göndermekle Allah, müminlere büyük bir lütufta bulunmuştur. Hâlbuki daha önce onlar, apaçık bir sapkınlık içinde bulunuyorlardı.” [2] Hz. Muhammed (s.a.s) kendisine vahy edilen Kur’an-ı Kerimi tebliğ etti, açıkladı, hayatına uyguladı ve örnek oldu. O’nun tebliğini kabul edenler hayatlarında büyük bir değişim ve inkılap gerçekleştirdiler. “İçinizden Allah’ın lutfuna ve âhiret gününe umut bağlayanlar, Allah’ı çokça ananlar için hiç şüphe yok ki, Resulullah’ta güzel bir örneklik vardır.”[3].“Ben ancak bir insanım, size dininize dair bir şey emredersem onu hemen alın. Ama kendi görüşümle bir şey emredersem (unutmayın ki) ben de bir insanım.” .“Sözün en güzeli Allah’ın (cc) Kitabı’dır. Rehberliğin en güzeli ise Muhammed “in rehberliğidir.” [4]

O’nun mesajı tüm insanlığadır. Bugün insanlık büyük bir bunalım yaşamaktadır. Bu bunalımdan kurtuluş, huzur, mutluluk ve çıkış ancak yaradanın koyduğu kurallara uymak ve yaratılmışların en kutlusu, son hidayet rehberi ufuk insanı, sevgi dünyasının güneşinin yolunu takip etmek, örnek almakla mümkündür. Allah Resul’ünün (s.a.s) bütün yönleri ile en doğru şekilde tanınması ve tanıtılması gerekir. Bu görev en başta ilim adamlarımız sonrasında da inanmış müminlerindir.

 


[1] Enbiyâ.21/107

[2] Al-i İmrân.3/164

[3] Ahzâb.33/21

[4] Hadislerle İslâm, 6, 287

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Toplam 2 yorum yapıldı
Eyvallah.
Amenna ve saddakna.Allah razı olsun.
Yorum Ekleyen: Nuri Eryıldız     16.04.2023 14:50:55
Muhteşem
Âmennâ ve saddaknâ
Yorum Ekleyen: Mustafa Yıldız     16.04.2023 13:21:09

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya