El Birliği
MAKALE
Paylaş
08.05.2023 13:19
287 okunma
Ali İlkbahar

Uzun yıllardan beri sayısız seçim yaşadım sokakları temiz, ses gürültüsünden rahatsız olan çocuklar ihtiyarlar yok;

İlk gününden beri deprem bölgesinde bütün kurum ve kuruluşları ile depremzedelerle olan, binlerce kurtarma ekipleri büyük bir heyecanla kurtarma heyecanını dolu dolu canını feda edercesine yaşadılar.

Dünya, insanlığa örnek kenetlenme bir beraber olma, yaraları sarma azim ve gayreti, kurtarma yanında ilk defa eline kepçeyi alan, soğan soyan, kazan karıştıran, ben de varım diyen öğrenciler, gönüllülerin yürekten aşkla çalışmaları yürekleri ısıtıyor.

Çocukların travmadan kurtulması normale dönme çalışmalarında, bir taraftan güvenliği huzuru sağlayan bir yandan çocuklarla oyun kuran oynayan yaşlar akmasın gülemese de yanında omuz omuza beraber geçmiş yıllar oyunlarla yavrularına can olan, kol kanat geren, jandarma amcaları, polis abileri bu kadar maharetli psikolog, sanatçı gönül insanları sanki yıllardır beraberlermiş gibi cana can olan sığınan yavrular, fedakarlık abidesi jandarma polis görevli huzurlu sığınılan limanlar.

Bir taraftan da yıkılan binada evdekilerin hepsini kaybeden ilk günlerde her çıkana kardeşim diye, annem diye, babam diye heyecanla koşan yine de aç susuz çaresiz bekleyen kurtulan gelen olmayınca, silecek gözyaşı da kalmayınca bir karar veriyor;

Kurtuldum kurtaranlara yardımcı olmaya sonra da o da kurtarmaya, nerede ne varsa ben de varım diyerek her işe koşup bir taraftan tutan, kalanları yeter. Kalan yeni ailem diye çırpınanlardan birisi. Yürekleri bir kahraman örnek canlarımız.

Yeni yeni kurulan konteynır şehirler birbirine nefes olan komşular ilk günden beri yanımızda bizimle olan devletimin fedakar insanlarına ne kadar teşekkür etsek azdır. Dualarımız sizinledir, diyenler.

Büyük şehirlere, otellere, misafirhanelere ilk etapta yerleştirilenlerin aklı fikri, şehri, caddeleri, sokağı ille de evi yerle bir olmasına rağmen kendi otelde, misafirhanede olduğu halde ruhu aklı hayalleri ile acılarla depremin bütün diriliğine rağmen şehrim evim ille de toprağım diye günlerce uykusuz yaşayanlar konteynırlara dönüp yerleşince oh be canım toprağım şehrim diye mahrumiyetleri bir tarafa atarak geriye dönmeden yapılacak konutlarla birlikte yeni şehrinin hayali ile sakinleşmek istiyor.

Yeni yeni bakkal amca, ayakkabıcı, manav vs. açıldıkça ümitleri artıyor. Ah dedem anneannem, babaannem, annemi kardeşlerim akrabalarımla hatıralarla dolu canım gibi sevdiğim şehrim. Ayağa kalkma bizleri kucaklama gayretin bilemezsin nasıl mutlu oluyoruz.

Geceleri acılarımız arasında sıkılmadan, utanmadan hırsızlık yapan insanlığını yitirmişleri anlamıyorum.

İlk günden itibaren en üstten itibaren devletimin bütün kurumlarımızın bize sahip çıkmalarından dolayı böyle güçlü devletimle gurur duyuyorum. İlk gününden beri tekyürek olup yanımızda olan cana can katan bütün yetkililere, insanlarımıza, vakıflarımıza herkese şükranlarımızı sunuyoruz diyen şükür insanları.

Bu deprem unutulmaz, depremzedesine sahip çıkan devlet baba unutulmaz. Böyle devletim, milletim olduğu için yüreğimin sıcaklığını hissettirerek bizleri üşütmeyen, sahip çıkan bütün insanlara, kahramanlara büyük milletimin bir parçası olduğumdan gurur duyuyorum. Şarkıları, destanları, ağıtları yıllarca unutulmayacaktır.

                                                                                                                      Ali İlkbahar

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya