Ne İsa’ya ne Musa’ya yaranabildi
Dünya istihbarat çevreleri; Orwell yılında, 1984'ün 10 ekiminde Beyaz Geceler başta olmak üzere Dostoyevski'nin pek çok eserine ilham veren Saint Petersburg'da (İkinci Dünya Savaşı yıllarındaki adıyla Leningrad'da) doğan adamın espiyonaj tartışmaları gölgesinde gözaltı ve kefaletle salıverilme sürecini konuşuyor.
GÜNDEM
Paylaş
01.09.2024 21:25
110 okunma
Ferhat Ünlü

Dünya istihbarat çevreleri; Orwell yılında, 1984'ün 10 ekiminde Beyaz Geceler başta olmak üzere Dostoyevski'nin pek çok eserine ilham veren Saint Petersburg'da (İkinci Dünya Savaşı yıllarındaki adıyla Leningrad'da) doğan adamın espiyonaj tartışmaları gölgesinde gözaltı ve kefaletle salıverilme sürecini konuşuyor. Sahibi olduğu 17 milyar dolarlık servet için 5 milyon Euro kefalet bir şey değil. Mamafih ne tutukluluğun devamı ne de salıverilme, bu hikâyeden yeni bir Julian Assange sansasyonu bekleyenleri tatmin etmedi. Pavel Valeryeviç Durov'dan bahsediyorum. VK adlı sitenin kurucusu ve eski CEO'su, Telegram uygulamasının kurucu ortağı olan Rus girişimciden...

Durov'un hikâyesini; ne İsa'ya, ne Musa yaranabildi klişesi ile ifade etmek mümkün. Rus devletiyle ve giderek onun gizli servisi ile dirsek temaslı adım attığı girişimcilik sürecinde özgürlüğün sınırlarını tadınca Kremlin'le papaz oldu. Fransa ve Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşlığı var ama Paris'te gözaltında kaldı.

RUSYA SEÇİMLERİNDE MUHALİFTİ
Kremlin'le sorununun kaynağı 2011'de Duma (parlamento) seçimlerinde muhalif tutum almış olmasıydı. İlk Ukrayna çatışmalarında hükümetin yanında yer almadığı için görevinden istifa ettirildi. Daha sonra terk-i diyar eyledi ve doğduğu topraklardan ayrıldı. Böylelikle Rusya'nın Rusya dışına çıkmış Zuckerberg'i olarak nitelendirilir oldu.

Sekiz gün önce; 24 Ağustos 2024'te Paris'te Le Bourget Havaalanı'nda gözaltına alındı. Gözaltı kararında yüz kızartıcı suç unsurları da bulunuyordu. Uyuşturucu kaçakçılığı, çocuk cinsel istismarı ve dolandırıcılık gibi... Durov, hakkında açılan soruşturma kapsamında haftada iki kez Fransız polisine imza verecek.

Durov'un kullanıcı verilerini Rusya hükümetiyle paylaşmayı reddetmesinin ardından Telegram, 2018'de Rusya'da yasaklanmış, yasak 2021'de geri çekilmişti. Dünyanın farklı bölgelerinde sunucuları olan Telegram'ın merkezi Dubai'de... Telegram bugün Facebook, YouTube, WhatsApp, Instagram, TikTok ve Wechat'in ardından dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından biri. Neredeyse bir milyar kullanıcısı var.

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya