Garaudy ateistleri susturmuştu
MAKALE
Paylaş
13.02.2022 19:23
1.043 okunma
Cemal Aydın

Kur'ân'da açık ve net olarak ifade edildiğine göre, Allah'ı inkâr edenler âhiret gününde kör kimseler olarak hesaba çekilecekler ve her biri şöyle seslenecek: "Yârabbi! Benim gözlerim kör değildi, niçin beni böyle kör olarak huzuruna çağırdın?" Allah da ona şu cevabı verecek: "Sen aslında dünyada da kördün!" Tâhâ, 20/125

Son birkaç yıldır birtakım ateistler, bazı televizyon kanallarında ve sosyal medyada bilimci, felsefeci kılığıyla boy gösterip gençliğe ateistliği aşılamaya çalışıyorlar. Hodri meydan diyerek kendilerine hadlerini bildirecek kimselerin çıkmaması da onların cür'etini, nobranlığını ve pervasızlığını artırıyor. Hem de o kadar artırıyor ki, Müslüman mahallesinde salyangoz satarcasına kutsal kitabımız Kur'ân'a bile dil uzatabilecek kadar küstahlaşıyorlar.

Dahası, Kur'ân'ı ve tefsirini okumadan, okuma ihtiyacı duymadan, oradan buradan duydukları kulaktan dolma bilgilerle dil uzatıyorlar.

İlim adamı haysiyeti yok

O yüzden de kendilerinde ne ilim adamı haysiyeti var, ne de felsefeci onuru. Bunların hepsi de ülkesinin Müslüman halkını hor gören, Batı'ya kapılanan, "Halkımın inandığı din nasıl bir din, Kutsal Kitabı nasıl bir kitap?" diye merak edip öğrenmeyen ve okumayan, tam aksine "Ne varmış Kur'ân'da?" diyecek kadar halkına hiç saygısı olmayan kimselerdir.

Kur'ân'ı okumadan Kur'ân hakkında ahkâm kesen, Kur'ân cahili bu kimselerin daha evvel bir örneğini, yıllar önce ölmüş ateist bir şair vermişti. Bir gazetedeki makalesinde "Kur'ân'daki bir âyette, 'Ben size düşünmeyi değil, inanmayı emrediyorum!' denilir" diye yazmıştı. Kendisine hangi surenin hangi âyetiymiş o, diye sorulunca da "Bilmiyorum! Bir okuyucum gönderdiği mektupta bana öyle yazmıştı!" cevabını vermişti. Neredeyse yarım asır evvel verilen o cehalet örneğini, o kulaktan duyma saçmalığını şimdiki ateistler aynen devam ettiriyorlar.

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Cemal Aydın

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya