Türkiye-NATO krizi: Müttefik olacaksak elindeki sopayı bırak!
MAKALE
Paylaş
30.11.2019 12:22
1.157 okunma
Prof. Dr. Kemal İnat
Gelecek hafta Londra’da yapılacak NATO zirvesinde Polonya ve Baltık devletlerinin güvenliği için hazırlanan bir savunma planının kararlaştırılıp yayınlanması öngörülüyordu. Ancak Türkiye böyle bir adımın atılmasını engellediği için NATO’da bir krizden bahsedilmeye başlandı.
 
Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un “NATO’nun beyin ölümünün gerçekleştiğine” dair sözlerinin ardından ciddi bir imaj sorunu yaşayan İttifak bu zirvede birlik görüntüsü vermeyi planlıyordu. Batı medyası, şimdi Türkiye’nin tutumu yüzünden zirveye yeni bir krizle gidildiği yorumları yapıyor. 70. yılında NATO’nun sorunlarla boğuştuğu ve üyeleri arasındaki görüş ayrılıklarının derinleştiği görülüyor.
 
Türkiye, aslında oldukça iyi ilişkilere sahip olduğu Polonya ve Baltık devletlerinin güvenliği açısından çok önemli bir adım olan söz konusu savunma planını neden bloke ediyor?
Tahmin edilebileceği gibi, Ankara’nın söz konusu ülkelerin savunmasına katkıda bulunacak adımların atılmasına karşı çıkmak gibi bir niyeti yok. Sadece bu onay için kendi sunduğu ve ABD tarafından bloke edilen savunma planının da yayınlanmasını şart koşuyor.
Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Prof. Dr. Kemal İnat

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya