Yozgat’ta Aliya İzzetbegoviç Fotoğraf Sergisi ve Paneli düzenlendi
Anadolu Eğitim, Kültür ve Bilim Vakfı koordinatörlüğünde, Bozok Üniversitesinin ev sahipliğini yaptığı “Aliya İzzetbegoviç’i Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri” çerçevesinde “Fotoğraf Sergisi ve Aliya, Bir Medeniyetin Yeniden İnşaası Paneli” düzenlendi.
KÜLTÜR VE SANAT
Paylaş
27.04.2024 18:43
144 okunma

Anadolu Eğitim, Kültür ve Bilim Vakfı koordinatörlüğünde, Bozok Üniversitesinin ev sahipliğini yaptığı “Aliya İzzetbegoviç’i Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri” çerçevesinde “Fotoğraf Sergisi ve Aliya, Bir Medeniyetin Yeniden İnşaası Paneli” düzenlendi.

Fotoğraf Sergisi

Bilge Lider,Merhum Bosna-Hersek Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in mücadelesini, düşünce ve medeniyet anlayışını anlamak ve tanıtmak amacıyla düzenlenen etkinlik, Aliya İzzetbegoviç’in farklı dönemlerine ait mücadelesinden kesitleri yansıtan fotoğraflarından oluşan Fotoğraf Sergisi açılışıyla başladı.Oldukça ilgi gören Fotoğraf Sergisi salonun fuayesinde düzenlendi. Etkinliğe katılan öğrencilere Dr Osman Arslan’ın kaleme aldığı Bilge Aliya kitabı hediye olarak verildi. Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde 24 Nisan 2024 tarihinde düzenlenen etkinliğe, Anadolu Vakfı Başkanı Av. Hayrullah Başer, Rektör  Vekili Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Hıdır, Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Kocakaya, fakülte dekanları, öğretim üyeleri, misafirler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program Aliya İzzetbegoviç’i konu alan “Aliya” adlı sinevizyon gösterimi ile devam etti. Panelin açılış konuşmasını yapan Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Av. Hayrullah Başer, “Aliya İzzetbegoviç, batı medeniyeti ile iç içe yaşamış bir coğrafyanın, soykırım yapılmış bir ülkenin seçkin bir entellektüeli, felsefecisi ve lider aksiyon insanıdır. Bu açıdan dünyadaki kavgaları okumak, batının karmaşık zihin yapısını anlamak ve İslam dünyasının çıkış yoluna ulaşmak için hepimizin Aliya’yı okuması, anlaması gerekiyor. Bizim coğrafyamız Anadolu’da, Balkanlar’da, Kafkaslarda, Orta Asya’da ve Orta Doğu’da Aliya iyi anlaşılmalı, ortaya koyduğu medeniyet anlayışı doğru okunmasının önemine vurgu yaptı. Aliya’nın sadece Boşnakların rehberi, bilgesi değil, bu coğrafyanın, tüm insanlığın bilgesi olduğunu vurgulayan Başer; bu nedenle Biz de  vakıf olarak bilge lider Aliya İzzetbegoviç’i özellikle medeniyet tasavvurunu merkeze alarak tanıma ve tanıtma etkinlilerini bu anlayışla düzenliyoruz” dedi. Bozok Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Güngör Yılmaz da,  Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı, Aliya İzzetbegoviç’in yaşantısı ve düşünce dünyasının anlatıldığı programa Yozgat Bozok Üniversitesi olarak ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını söyledi. Yılmaz, konuşmasının devamında Aliya'nın mücadele hayatından önemli kesitler aktardı.

Bir Medeniyetin Yeniden İnşası Paneli

Konuşmalardan sonra Panele geçildi. Bozok Üniversitesi Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Yasin Gökhan'ın Moderatörlüğünde gerçekleştirilen "Aliya Bir Medeniyetin Yeniden İnşası" konulu panelde;

TOBB ETÜ Öğretim üyesi ve TEPAV Ortadoğu ve Orta Asya Araştırmaları Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Hilmi Demir: “'Aliya  İzzetbegoviç'in Dünyasında Din ve Özgürlük”;

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özcan Güngör, “Aliya’nın Medeniyet Anlayışından Siyaset ve Din";  

Yozgat Bozok Üniversitesi Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Talip Özdeş , “Aliya  İzzetbegoviç'in İslam Dünyasına Verdiği Mesajlar” konulu  sunumlarını yaptı.

Program, konuşmacılara hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimlerinden sonra sona erdi.

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya