Son dakika | Bakan Akar'dan Fırat’ın doğusu ve Münbiç açıklaması: Operasyonlar da gereken de yapılacak
Zeytin Dalı Harekatı'nın birinci yıl dönümünde sınır hattındaki birliklerde denetleme ve incelemelerde bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Fırat'ın doğusu ve Münbiç'teki terör hedeflerine yönelik hazırlıkların ve planların yapıldığını belirterek, "Yeri ve zamanı geldiğinde buradaki operasyonlar da gereken de yapılacaktır." dedi.
GÜNDEM
Paylaş
20.01.2019 21:59
21.920 okunma

Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara  Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral  Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz’ün yanı sıra  Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Üsteğmen Oğuz Kağan Usta'nın annesi Sevim,  babası Canpolat Usta ve harekatta gazi olan Üsteğmen Özgür Ocak ile Hatay'da,  sınır hattındaki birliklerde denetleme ve incelemelerde bulundu.

Hatay Havalimanı'nda Vali Rahmi Doğan, 2. Ordu Komutan Vekili  Korgeneral Sinan Yayla ve diğer ilgililer tarafından karşılanan Akar ve  beraberindekiler, Valilik ziyaretinin ardından,  Afrin'deki terör hedeflerine  yönelik gerçekleştirilen ve başarıyla tamamlanan Zeytin Dalı Harekatı'na katılan  komandolarla bir araya geldi.

"Tahminlerin çok aksine ..."

Akar, burada yaptığı konuşmada, Mehmetçik'in büyük fedakarlık ve  kahramanlıkla "dağ-bayır, gece-gündüz, yağmur-çamur" demeden büyük görevler  yaptığını ve yapmaya devam ettiğine dikkati çekti.

Akar, "Ülkemizin ve milletimizin egemenliği,  bağımsızlığına yönelik  verilen görevleri tam olarak yerine getirebilmek, 81 milyonluk milletimizin 780  bin kilometkarelik vatan toprağında rahat ve huzur içinde yaşayabilmesi için  elimizden gelen gayreti dün gösterdik, bundan sonra da göstermeye devam  edeceğiz." diye konuştu.

Zeytin Dalı Harekatı'nın geçen sene bugün saat 17.00'de başladığını  hatırlatan Akar, şunları söyledi:

"Harekat çok şükür büyük bir başarıyla 18 Mart'ta sonuçlandı. Bu  harekat gerçekten uluslararası hukuka uygun, haklarımızı, hukukumuzu koruyacak  şekilde, insan haklarını çiğnemeden, mazlum ve masum insanlara zarar vermeden,  çevreye, tarihi, dini yapılara herhangi bir zarar getirmeden büyük bir başarıyla  gerçekleştirildi. Bunu yaparken Mehmetçik sadece askeri yeteneğini göstermedi,  aynı zamanda milli ve manevi değerlerine bağlılığını da tüm dünyaya ayrıca  gösterdi. Yaptığı incelik, nezaket, anlayış, yardımseverlikle gerçekten  tarihimize yaraşır şekilde, ülkemizi, milletimizi, kültürümüzü de Mehmetçik  orada, harekat sırasında temsil etti. Türk Silahlı Kuvvetleri bunu yaparken  yalnız değildi. Bu faaliyetlerini ÖSO mensupları ile birlikte, jandarmamızla,  polisimizle, güvenlik korucularıyla omuz omuza, mülki makamlarla büyük iş birliği  içinde gerçekleştirdi. Bütün bu faaliyet de tahminlerin çok aksine 59 gün gibi  kısa bir sürede Mehmetçik tarafından tamamlandı. Orada kazdıkları çukurların,  hendeklerin, mevzilerin hepsi teröristlerin başlarına yıkıldı. Bu faaliyetin  sonunda  şu ana kadar toplam 4 bin 608 terörist etkisiz hale getirildi. Mehmetçik  yine orada diğer güvenlik kuvvetleriyle beraber dağ-taş demeden  çalışmalarını  sürdürüyor ve teröristi nerede bulursa etkisiz hale getirmeye devam ediyor."

"Afrin Afrinlilerindir"

Hulusi Akar, harekatta karşılaşılan en önemli tehditlerin başında  mayın ve el  yapımı patlayıcıların geldiğini, bunlara yönelik başlatılan  mücadelenin hassasiyetle sürdürüldüğünü bildirerek, "Mehmetçik buraya sadece  barışı, huzuru, ateşkesi getirmedi,  sadece alanda silahla savaşarak insanlara  yardımcı olmadı, aynı zamanda ekmeğiyle, suyuyla, hastanesiyle, okuluyla, yoluyla  hayatın normalleşmesi için elinden gelen her türlü gayreti gösterdi." diye  konuştu.

Tüm bu çalışmalarla Suriyelilerin evlerine güven içinde dönmelerini  sağlamayı amaçladıklarını aktaran Akar, "Bu amaç doğrultusunda mücadeleyi verdik,  vermeye devam ediyoruz. Biz başlangıcından beri 'Afrin Afrinliler'indir'  iddiasıyla bu faaliyeti sürdürdük, aynı düşünceyle yine sürdürmeye devam  ediyoruz. Bir an önce güvenliğin sağlanmasıyla insanların evlerine dönmesi bizim  için en büyük mutluluk kaynağıdır." ifadelerini kullandı.

Akar, yardım kuruluşlarının yanı sıra Türk Silahlı Kuvvetlerinin de  oradaki insanların rahatı ve huzuru için çalışmalarını sürdürdüğünü dile  getirerek, "Bugüne kadar bizim seyyar askeri hastanemizde 35 bin civarında  Suriyeli hizmet almış, tedavi görmüştür. Bir bütün olarak baktığınızda diğer  harekatlarda olduğu gibi Mehmetçik, Zeytin Dalı Harekatı'nda da bir destan  yazmış, büyük bir başarı elde etmiştir." dedi.

"Kimse bizi yolumuzdan döndüremez"

Şehitlere rahmet, gazilere şifa dileyen Bakan Akar, "Yaralanan  kahramanlarımızdan, hastanedeki tedavileri bittikten sonra tıbbi olarak istirahat  almaları gerekirken 67 kişi, ısrar ve inatla 'Arkadaşlarımız savaşırken biz evde  istirahat edemeyiz' diyerek tekrar operasyon sahasına döndüler. Bu da bu  operasyon sırasında unutamayacağımız kahramanlıklardan biri olarak altın  harflerle tarihimize yazılmıştır." bilgisini paylaştı.

Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin asil milletinin dua ve sevgisine  layık olabilmek için çalışmalarına devam ettiğine işaret ederek, "Şehitlerimizin  kanı yerde kalmadı, bundan sonra da kalmayacak. Sevdiklerinin gözyaşlarının da  hesabı soruldu, sorulmaya devam edilecek. Bu konuda azimli, kararlıyız hiç kimse  bizi yolumuzdan döndüremez." değerlendirmesinde bulundu.

Akar, şöyle devam etti:

"Şu anda önümüzde duran bir problem sahası Münbiç var, Fırat'ın doğusu  var. Bununla ilgili gerekli hazırlıklarımız yapıldı, yapılıyor. Planlarımız  yapıldı, lojistik desteğimiz, milletimizin güveni, desteği tam. Bu sevgi, güven  ve duadan aldığımız güçle orada da teröristleri kazdıkları çukurlara gömmek üzere  hazırlıklarımızı tamamlamış buluyoruz. Yeri ve zamanı geldiğinde buradaki  operasyonlar da gereken de yapılacaktır. Bu faaliyetleri sürdürürken  Suriye'nin  de Irak'ın da toprak bütünlüğüne, siyasi bütünlüğüne saygılıyız ve bunların  bütünlüğünden yanayız. Bizim mücadelemiz teröristlerle, PKK; PKK'dan hiçbir farkı  olmayan YPG, PYD, SDG ile DEAŞ, FETÖ."

Hedeflerinin teröristler olduğunu vurgulayan Akar, şunları kaydetti:

"Hiçbir şekilde et ve tırnak gibi olduğumuz, coğrafyamızı, ekmeğimizi  paylaştığımız Kürt kardeşlerimiz, Arap kardeşlerimiz asla olamaz. Bazı fitne,  fesat odakları bir şekilde bu olayları saptırmaya çalışıyorlar. Bu konuda  kimsenin şüphesi olmasın bizim hedefimiz teröristlerdir, asla ve kesinlikle Kürt  kardeşlerimiz değildir, olamaz, böyle bir şey düşünemeyiz. Kürtler bizim  kardeşimizdir, asırlardan beri ekmeğimizi, coğrafyamızı paylaşıyoruz. Binlerce  yıllık tarihimizin akışı içinde bizim şehitliklerimize baktığınızda Kürt'ü,  Türk'ü ile memlekette yaşayan herkesin orada yattığını görerek bu fitne ve fesada  karşı mücadelemizi de açıkça sürdüreceğiz.”

Akar, terörle mücadelenin, son terörist etkisiz hale getirilinceye  kadar devam edeceğinin altını çizerek, "Bunun için yapılması gereken neyse  yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Ülkemizin güneyinde, Suriye'nin kuzeyinde  herhangi bir şekilde terörist koridoru kurulmasına da asla izin vermeyeceğiz.  Böyle bir şey asla söz konusu olamaz. Sınırlarımızın, halkımızın güvenliği için  elimizden gelen her türlü gayreti gösterdik ve göstermeye devam edeceğiz."  ifadelerini kullandı.

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya