AHMET EFE’NİN 3 YENİ KİTABI YAYINLANDI
Gazetemiz yazarlarından Ahmet Efe’nin 3 yeni kitabı Sebîlürreşad Yayınları arasında neşredildi. Haziran 2020 tarihinde Ankara’da neşredilen eserler “Safa’ya Mektuplar”,
KÜLTÜR VE SANAT
Paylaş
08.07.2020 16:51
38.691 okunma

Gazetemiz yazarlarından Ahmet Efe’nin 3 yeni kitabı Sebîlürreşad Yayınları arasında neşredildi. Haziran 2020 tarihinde Ankara’da neşredilen eserler “Safa’ya Mektuplar”,

“A Güzeller Güzeli” ve “Develer  Dolaşmaktan Usansa da” başlıklarını taşıyor.

Safa’ya Mektuplar”ın arka kapak yazısında: “Kalbi İslamî duyarlıkla çarpan bir babanın, aynı duyarlığa sahip olmasını istediği oğluna yazdığı bu mektupların her biri aslında birer vasiyet metni gibidir. Hemen hepsinde İslâm dini ve onun ahlâkî esasları ile ilgili telkin ve tavsiyeler nakledilmekte ve elbette daha çok ahiret hayatı ile ilgili bilgilere atıf yapılmaktadır. Bir mü’minin, hayatının her safhasını yaratılışta getirdiği fıtrî duruşu bozmadan yaşaması gerektiğini öğütleyen bu mektupların sadece Safa’ya değil, onun şahsında diğer Müslüman çocuklar ve gençler için kaleme alındığı anlaşılmaktadır.” deniliyor.

A Güzeller Güzeli” ismini taşıyan eserin tanıtımında şu ifadelere yer verilmiş: “Daha çok hüzün ve kaygı ağırlıklı bu yazılar, yüreğimizin acılarını bir nebze olsun ifşa ederken, okuyucusuna zaten bildiği hasret ve hicran sahifeleri açmaktadır. Belki bir kaç damla gözyaşı, iç burukluğu, yürek sızısıdır bunlar. Testiden dışarı sızanlar...”

Develer Dolaşmaktan Usansa da” isimli eserin arka kapağındaki tanıtım yazısında ise: “Bu kitapçıkta daha çok gençlerimize yönelik bir çalışma yapılmış ve onlara Kur’an ve Hadis’in tarihe ışık tutan bazı belgeleri sunulmaya çalışılmıştır. Hz. Âdem’le başlayan insanlık hikâyesinin gerçekten birçok ilginç tarafı, ibret alınması gereken nice önemli yanı vardır. Hz. Nûh, Hûd, Salih, İbrahim, Musa ve İsa aleyhisselâmlar ile son Nebî Hz. Muhammed aleyhisselâm ve arkadaşlarının verdikleri mücadele bu tarihin en mühim hadiseleri olarak kabul edilmeli ve bunlarla ilgili daha geniş araştırmalar yapılmalıdır. Aksi takdirde gelecekte kazanılacak herhangi bir başarıdan bahsedilemez.” deniliyor.

Bugüne kadar pek çok yayınevinde eserleri neşredilen şair ve yazar Ahmet Efe’nin bu eserleri yazarın birikimlerini değişik üslûplarla nakletmesi bakımından önem gösteriyor. Deneme, mektup ve makale türlerinin iç içe girdiği, hacimce küçük olmakla beraber verdiği mesajlar itibariyle mühim bir görevi yerine getirdiğini gördüğümüz bu kitapları biz de okuyucularımıza tavsiye ediyor, yazarımıza diğer çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Kitapların isteme ve yazışma adresi şöyledir:

Sebîlürreşad Yayınları, Denizciler Caddesi, No: 7 Ulus / Altındağ / Ankara

Tel: 0 312 310 57 58

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya