İlkbaharın son günlerinde metrelerce karla mücadele sürüyor
Kars'ta "Kar kaplanları" 6 aydır kapalı olan ve metrelerce karın bulunduğu yaklaşık 3 bin rakımdaki Selim-Göle kara yolunu açmaya çalışıyor.
YAŞAM
Paylaş
20.05.2026 20:33
1.253 okunma

Bölgede bu yıl çetin geçen kış şartlarından özellikle yolculuk yapanların etkilenmemesi için görev yapan Karayolları 18. Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler, çalışmalarını mesai saati gözetmeksizin kar, tipi, soğuk hava demeden aralıksız sürdürüyor.

"Kar kaplanları" olarak bilinen ekipler, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 16 Aralık 2025 tarihinde ulaşıma kapatılan Kars'ın Selim ilçesi ile Ardahan'ın Göle ilçesi arasındaki yolda karla mücadele çalışması yürütüyor.

İlkbaharın son günlerinde kar kalınlığının yer yer 6-7 metreyi bulduğu bölgede çalışmalarını kontrollü şekilde sürdüren ekipler, kepçelerin yetersiz kaldığı kısımlarda ekskavatör ve rotatifleri kullanarak ilerleyebiliyor.

 

Metrelerce kar nedeniyle zorlanan ekipler yolun büyük bölümünü temizledi

Yoğun tipi nedeniyle bazı bölgelerde biriken metrelerce karı temizlerken zorlanan ekipler, kapalı bulunan yaklaşık 20 kilometrelik yolun 15 kilometrelik bölümünde çalışmalarını tamamladı.

Zaman zaman kar yağışı ve şiddetli sağanağın etkili olduğu bölgede çalışan ekipler, yolu ulaşıma açmak için yoğun çaba sarf ediyor.

İş makinesi operatörü Soner Karadağ, AA muhabirine, bahar aylarında da karla mücadele çalışması yürüttüklerini söyledi.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun talimatlarıyla Allahuekber Dağları'ndaki Kızılgedik Geçidi'nde 3 bin 150 rakımda karla mücadele çalışması yaptıklarını ifade eden Karadağ, "Şu anda kapalı olan yolumuzu ulaşıma açmak için elimizden gelen çabayı veriyoruz. Yol ulaşımdır, yol birleşimdir, biz de burada hizmet için ekiplerimizle gece gündüz demeden yolu açmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Yolun ulaşıma açılmasıyla iki ilçe arasındaki mesafenin kısaldığını anlatan Karadağ, "Önümüzdeki günlerde Kurban Bayramı var, dağın bu yüzündeki ile diğer tarafındaki insanları kavuşturmak için birbirlerini bayramda görebilmeleri için de elimizden gelen çalışmaları yürütüyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya