Yıl 1980-81. TRT TÜRKİYEM YARIŞMASI düzenler. Necati Güngör, yarışmaya katılır.. Türkiye bölge bölge yarışmadadır.
Necati Hoca, 1.tur, yarışmada herkesi eler. Ödül olarak bir ocaklı fırın kazanır.Sıra Türkiye Şampiyonası finaline gelir. Hoca, yoğun bir şekilde kütüphanesine kapanır, yarışmaya hazırlanmaktadır.
Yolum Konya' da Otağ Kitabevi' ne düştü. Otağ, o zamanların meşhur kitabevi. Kasada, Karaman Tekstil Fabrikası' ndan emekli Mustafa Sayar oturmakta. Mustafa Amca, ilkokul arkadaşlarım Ertuğrul ve Saliha Sayar'ların , harita mühendisi Musa Sayar, Biyolog Safiye Sayar ve Dr. Ali Sayar' ın babaları.
Mustafa Amca, Necati Hoca' yı gıyaben tebrik etti. Bir kitap uzattı. Türkiye Tarihi Yerler Kılavuzu- Orhan Bayrak" Bu kitabı Necati Hoca ' ya götüreceksin, buradan mutlaka soru çıkacak." dedi.
Eseri Necati Hoca ' ya getirdim, çalıştı. Yarışmada final sorusu müzelerden geldi. Hoca, Türkiye Şampiyonu oldu. En büyük hediye siyah beyaz televizyondu.
O, kibar, nazik, beyefendi, centilmen Necati Güngör, tv' yi bana hediye etti. "Sen ve Mustafa Sayar, bu eseri bana ulaştır masaydınız ben şampiyon olamazdım ." dedi.O devirde siyah beyaz TV, büyük bir armağandı. Karaman gündeminde Necati Hoca konuşuluyor, şehir sevinçten uçuyor, Hoca tebrikleri kabul ediyordu.
Necati Güngör Hoca' yı, Mustafa Sayar Amcamızı rahmetle anıyor, fatihalar gönderiyorum.