Çakıl Taşları
MAKALE
Paylaş
05.09.2022 19:24
294 okunma
Ali İlkbahar

İnsanlığın tarihine, dinine, kültürüne, medeniyetine saygılıyız, kucaklıyoruz. Tarihi bu değerleri iyi araştırmaz, ortaya çıkaramaz isek geleceğin aydınlatılması, araştırmalar geleceğin insanına faydalı olacağından önemlidir. Geçmiş tarihleri hasseten de kendi tarihimizi doğru kavrarsak insanlığın insanımızın huzur ve mutluluğu için, sorumlulukları yapacakları için doğru tespitler yolumuzu aydınlatacaktır.

Milletimizi geleceğe hazırlarken mutluluğun, huzurun, müjdelerinin doğru kaynaktan aktarıp vahyin kaynağı reçeteler insanlığın kurtuluşuna öncülük olduğu gibi ümitler yeşerecek, İslam, Türk dünyası topyekün insanlığın inşasında Hakk’ın doğrunun, huzurun temsilcisi olarak dengelerin doğru ve hayırlı kısmında tarihi görevimizi daha büyük bir heyecanla yaparız.

Bugün dalgalar, kaoslar arasında insanlığın kurtuluşu için önde doğru yerde yürüyen bende buradayım diye yola devam edenler, gelecekte bu insanlık mimarlarını tarihe şerefle yazacaktır.

Yakın tarihte de uluslararası güçlerin tahrikleri ile Osmanlı’nın yıkılışında maşa görevini üstlenen Yunanistan, bugün de aynı görevini üstlenmek istiyor. Ayağında çarığımız bile tam yokken karnımıza taş bağlayıp şükrettiğimizde, yokluk, açlık vız gelmiş önce vatan diye hedef vatanı kurtarıncaya kadar şehadet muştusu ile destan yazan dedelerimizin torunları Yunanistan ile komşu olmak, iyi ilişkiler kurarak bölgeyi barışa, huzura kavuşması için karşılıklı temaslara ortak çözümlere bakıyor.

Neden mi siz atamdan kalan Osmanlı eserlerini başta camiileri yaktınız, kalanları eğlence merkezi yaptınız. Kıyamete kadar semadan silinmeyecek ez              anları susturdunuz. Atamın yaptığı sanat eserlerini yerle bir ettiniz. Türk soydaşlarımıza hayatı dar ediyorsunuz.

Söyleyin hangi Rum tüccarımız, esnafımız rahatsız edilmiştir. Vatandaş olarak yapılması gerekenleri sonuna kadar kullanmaktadır.               

Onlar camileri medreseleri yıkarken biz kiliseleri onarıyor, hizmete açıyoruz. Ayasofya’yı bile dünya insanlığının ziyaretine sunduk. Gidin görün günlük dolup dolup taşıyor. İnsanlığın ortak değerlerini yıkma, yok etme yerine insanlığın hizmetine sunuyoruz. Yok etme yok, yaşatma zamanı.

Atam Fatih Sultan Mehmet Han’ın karanlık çağı kapatıp yeni çağı açan İstanbul’un fethi İnşallah kıyamete kadar devam edecektir.

Gidin görün İstanbul’da bütün kıtaların insanları Avrupa, Amerika, Çin, Rusya, Afrika, Arap dünyası vesselam insanlık akın akın İstanbul’a geliyor. Yeni dünyanın müjdelerini sabah kalkıp ezanları, renk renk insanların nasıl kaynaştığı, sevgi ve geleceğin mutluluk mesajları dolu. Aziz İstanbul dünyanın gözbebeği. Söz veriyoruz göz bebeğimizi dahil her yerde insani değerleri korumaya, yaymaya kararlıyız.

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya