Vicdanlar Yolda
MAKALE
Paylaş
03.09.2024 17:36
210 okunma
Ali İlkbahar

Dünyada yeniden şekillendirilme gayretleri insanlığın sadece maddi dünyasından yeni açılan uyanış, diriliş, farkındalık, insanlığın yeniden ayağa kaldırılması, soykırımlar. Emperyalist yapılar sömürenlerin, mazlumların kemiklerine dayanan, sömürme iştah ve zulmü silkilmeye, farkındalığa sebebi, günü yaşayan insanın bile ne oluyor diye dikkati çekmesi yeni dünyanın ayak sesleri dikkat çekmeye başladı.

Dünyanın değişik yerlerinde sömürülen, aç açık bırakılan, insan yerine konmayan, içindeki ışığı fark eden siyah dostların dikkatleri ne oluyor, yoksa yeni dünyada neler olacak, yoksa insan yerine mi konulacağız? İliklerimize kadar sömüren emperyalistler buluttan fırtınayı mı hissediyorlar?

Eskiden beri uygulanan sömürü çarkları ne düşünüyor? Yeni bir sömürü şekli, sistemi mi yoksa mazlumların sömürülenlerin soykırımına uğrayan yeni doğan çocuklar dahil anaların, babaların camide safta namaz kılarken caminin üzerine atılan füzelerle yerle bir olan caminin yanında safta can veren kardeşinin şehit olup en büyük makama gider, yanındaki yaralının haykırışının dünyanın dört bir yanında insanların dikkatini çekerken, bu benim kardeşim diyerek mümin kardeşinin yüreği yanıyor mu, yeter yeter diyerek bu da benim gücümün hazırlığına bir vesile deniliyor mu?

Kucağında şehit olan yavrusunu ellerini açmış, “Allah'ım sana hamdolsun, şehidim yavrumu gönderiyorum. Bize güç ver, yardım eyle. Senin hesabın hepsinin üstünde sana yalvarıyor ancak senden yardım istiyoruz. Soykırım, zulüm, acılar sana olan bağımızı inancımızı güçlendiriyor. Sen her türlü hesabın sahibisin. Sana yalvarıyor, sana inanıyoruz. Daha güzeli sana en yakın olan şehitliğini nasip eyle, yardım eyle, güç ver.” Kulluğum da gevşemeyeyim diye bu ve bu gibilerin kulluk imtihanları dünyanın vicdanını, merhametini insanlığını fark ettirdi.

Allah'ıma bu büyük aşkla bağlılık üst derece kulluk teslimiyeti, Allah'a olan aşkı şimşekler gibi bütün dünyada insanları sarstı. Yürekler, vicdanlar, insanlar akın akın bütün dünyanın meydanlarında mahşeri kalabalıkla bu Allah'a olan aşkın çaktığı şimşekle silkeledi. İnsanlıklarını, merhametlerini, yüreklerini ortaya koydular. Meydanlardan sonra üniversiteler dünyada Gazze’deki kıyama hayranlıklarını, ulvi Allah sevgisi kulluğun Allah için yaşanırsa en büyük mertebe Allah'ı anlama, inanıp amel etmeleri, yeni dünyanın yapılanmasının ilk öncüleri.

Dünyanın dört bir yanında üniversiteler Gazze'ye destek mitingleri yaparken, Anadolu'mun yiğitleri meydanlarda, üniversitelerini beklerken yeteri desteği bütün şehirlerdeki üniversitelerde beklerken dünyaya Osmanlı torununu görün diyecektik, bekliyoruz.

Bütün bu çığlıklara, göz yaşlarına sebep olan, annesini şehit olarak giderken ağlayan bebekler. İki yavrusu kucağında eşinin başında hem ağlıyor hem de “Allah'ım şehitlerimi sana gönderiyorum.” Bir tas yemek için, saatlerce yemeği almak için bekleyen başta yavrularımız en ağır yükü taşıyorlar. Gazze dahil kardeşlerini unutmayanlardan Allah'ım onlardan razı olsun.

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya