İslam Kutbu
MAKALE
Paylaş
21.10.2024 11:03
54 okunma
Ali İlkbahar

İslam devletlerinin çokluğu, nüfusunun yüksek oluşu, varlığının ve gücünün haklılığın haklarını dünya içinde devamlı tartışılmaktadır. Tabloya göre İslam kutbu görünümü gücü ortada netleşmemiştir. İslam devletleri nüfusuyla, ekonomisiyle, gücüyle ben buradayım, birlik ortak güç değerlendirmesi yeni yapılanmada yeni bir potansiyeldir.

İslam ülkesi veya Müslümanı yoğun devletlerin mevcut kutuplardaki konumundan al gülüm ver gülüm anlayışı diğer kutuplardan biriyle birlikteliği güvenlik, ekonomi, kültürel, tarihi mirasını koruma yaşatma gayret ve yaşayışı zayıfladığı için ben islam kutbunda aktif olma, islam kutbunun zamanı geldi, üzerimize ne gerekiyorsa yapalım gibi bir gayretin sinyallerinin tam zamanıdır. İslam Kutbu heyecanı zamanıdır. Mevcut kutuplarla ilişkilerinin ekonomik ilişkilerinin hedef ve ufuklarda yeni bir dirilişin en iyi zamanıdır. İslam kutbu özlemi, kurulması hayallerini gerçekleştirme teklif ve çalışmaları için geç kalınmamalıdır. Statıkoyu korumayı terk edip tarihi fırsat başlatılmalıdır. İslam'ın ilk kıblesi Kudüs'te, Gazze'de, Filistin'de müslümanlar anneler, çocuklar katledilirken mescitler, camiler, bombalar, füzelerle yerle bir olurken enkazın altında camide safta şehit oluşu, annenin kucağında parçalanmış yavrusu, kiliselerin yıkılması, insanın ve insanlığın yok edilişi, İslam devletlerinde kardeşlerimin bu hali benim meselem deyip ayağa kalkılmalıdır. Filistin Gazze ile yeni yeni Müslümanların füzeler altında yok oluşu, islam ülkelerinden Osmanlı'yı arayan ah Osmanlı neredesin deyip yürek yakarken, bir kısmı yardım yaparken, dur derken yardımlar yapılırken dur diyecek güçlü bir ses ümit gayret bekleniyor.

Osmanlı'nın torunları Osmanlı yıkıldığında aynı bugünkü gibi öldürülmüş, yok edilmiş hatta Osmanlı yeniden dirilmemesi için her türlü organizasyon, çalışma yapılmıştır.

Osmanlı yıkıldığında parçalanmış emperyalistler sömürü çarklarının en uygun çalışması için sistemlerini kurmuşlardır. Sadece sömürülen Müslüman kalmıştır.

Durumlardan şikayetçi olanlara gelin birlik olalım, güçlerinizi imkanlarımızı birleştirelim, her türlü ekonomik kültürel vs. bağımsızlığımıza ulaşalım. Tam bağımsız devletler olalım. İslam kutbunun oluşmasında omuz verin, kurucu olalım. Yeni dünyada insan haklarının yaşadığı, çocukların, annelerin, babaların öldürülmediği, merhametlerin, vicdanların, insanlığın tekrar ayağa kalkmasına birlik olalım deyip İslam kutbunun kurulması. Dünya ve ülkelerin barışına, huzuruna, kalkınmasına, insanların yaşamasına özgürlük ve bağımsızlığın yaşanacağı dünya barışına da katkıda bulunur.

Dünya barışı, huzuru, kültürü, ekonomisi vs. daha güzel bir yaşanacak günlerin yolu açılır. Açanlar da tarihe geçen Fatihler, kahramanlar olur.

Onun için İslam kutbunun İslam dünyasında ihtiyacı vardır. İnşallah zamanıdır.

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya