Necip Fazıl Kısakürek Edirne’de Anıldı
Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı yayın organı Ayizi Dergisinin düzenlediği programda Necip Fazıl Kısakürek anıldı.
ÖZEL HABER
Paylaş
01.06.2024 15:52
281 okunma

Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı yayın organı Ayizi Dergisinin düzenlediği programda Necip Fazıl Kısakürek anıldı. Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı Edirne temsilcisi Müjdat Kahve’nin açılış konuşması ile başlayan program, fakülte öğrencilerinden Muhammet Emin Dilli’nin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Kısakürek'in 41'inci ölüm yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen panelde MEB bakan danışmanı ve TYB İstanbul şube başkanı Mahmut Bıyıklı ile Anayasa Mahkemesi Basın Müşaviri ve Ayizi Dergisi yayın kurulu başkanı Osman Arslan, Kısakürek'in hayatı ve fikirleriyle ilgili bilgiler verdi. Bıyıklı, Kısakürek'in Türk edebiyatının zirve isimlerinden biri olduğunu söyledi. Büyük şahsiyetlerin eserleriyle ölümlerinden sonra da nesilleri beslemeye devam ettiğini belirten Bıyıklı, "Necip Fazıl Kısakürek bizim öncülerimizden birisi. Gerek hayatında gerek vefatından sonra Türk toplumunu her açıdan beslemeye devam ediyor. Türk milletine öncülük ediyor. Dolu dolu çok örnek bir hayat. Ömrünü bu milletin inancı ve değerleri için mücadeleyle geçirmiş bir şahsiyet." dedi.

Bıyıklı, Kısakürek'in edebiyatın her alanında önemli eserler verdiğini vurguladı.

Arslan ise Necip Fazıl'ı anmanın en güzel yolunun onun düşüncelerini yeni kuşaklara aktarmaktan geçtiğini ifade etti.Kısakürek'in Türk milletine öncülük yaptığını dile getiren Arslan, "Üstat, bir millet için biçilmiş olan kaderi değiştirmek isteyen iradenin sahibiydi. Onun açmış olduğu yoldan çok edebiyatçı, düşünür, aksiyoner oldu. Bugünkü Türkiye'nin şekillenmesinde en önemli entelektüel, edebi ve aksiyoner müdahaleyi yapan lider isimlerden birisidir. Onun anılması, hatırlanması ve mesajlarının yeniden aktarılması çok önemli." diye konuştu. Necip Fazıl Kısakürek’in şiirlerini de seslendiren Arslan, küçük yaşlardayken  üstat ile yaşadığı bir anekdotunu paylaşarak Kısakürek’in kendi yaşamına olan etkisini aktardı. İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Öztürk de Kısakürek'in fikirlerinin gelecek kuşaklara aktarılması açısından düzenlenen programların çok değerli olduğunu kaydetti.

Fakültenin son sınıf öğrencisi Muhammed Ali Turanlı’nın seslendirdiği Canım İstanbul şiiri izleyiciler tarafından hayranlıkla dinlendi. Program, Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Öztürk’ün programı dinlemeye gelen öğrencilere Necip Fazıl Kısakürek’in kitabını ve programda emeği geçen öğrencilere de hediyeler takdim edilmesiyle son buldu.

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya