Anadolu Eğitim Bilim ve Kültür Vakfı Pendik Şubesi Sılayı Rahim Kapsamında Gezi Düzenledi
Kıymetli dostlar. Anadolu eğitim bilim ve kültür vakfı Pendik şubesi olarak SILAYI RAHİM kapsamında Anadolu’daki değerli arkadaşlarımızı ve alanında donanımlı olan kıymetli hocalarımızı ziyaret etmek amacıyla, 18 Ekim Cuma günü akşam namazına müteakip bir araya gelip, 9 kişilik bir ekiple yola çıktık.
ÖZEL HABER
Paylaş
22.10.2024 17:55
124 okunma

Kıymetli dostlar. Anadolu eğitim bilim ve kültür vakfı Pendik şubesi olarak SILAYI RAHİM kapsamında Anadolu’daki değerli arkadaşlarımızı ve alanında donanımlı olan kıymetli hocalarımızı ziyaret etmek amacıyla, 18 Ekim Cuma günü akşam namazına müteakip bir araya gelip, 9 kişilik bir ekiple yola çıktık. Bu ekibimizde bize önderlik eden rotamızı belirleyen ve bizi her zaman güzel şeylere götüren kıymetli doktorumuz hocamız Mecnun Yıldız’a teşekkür ediyoruz. Yolculuk boyunca asla “yoruldum” demeden şoförlüğümüzü yapan güler yüzlü Said Sezer abimize, yolculuğumuzun basın yayın sorumlusu olan muhteşem video ve fotoğraflarıyla katkı sağlayan Necedet Kabakçı’ya hoş sohbet ve muhabbetleriyle yolculuğuma renk katan Adem Akpınar, Emin Eroğlu, Savaş Halıcı, Hasan Kaplan, Salih Zeki Ablak’a, ben; vakfımızın Pendik şubesi başkanı Fatih Akyıldız olarak ayrıca teşekkür ediyorum. Daha önce bu kadar uzun süreli bir faaliyette bir araya gelmediği halde uyum içerisinde bu yolculuğumuzu tamamladık.

Yolculuğumuza ilk olarak Ankara’da vakfımızın önceki Genel Başkanı Hayrullah Başer abimizi ziyaret ederek başladık. Kendileri her ne kadar gece 11 yerine sabah 11 de geleceğimizi zannederek gün boyu bizleri beklese de tebessümünü hiç eksiltmemiş, kıymetli eşi Satı teyzemizle bizlere gecenin o saatinde ikramlarda bulunmuştur. Aynı zamanda orada bizleri hoş sohbeti ile yalnız bırakmayan İbrahim Kumaş bey’e çok teşekkür ediyoruz.

 

Gece saat 01.00 de Ankara’dan Sivas’a doğru yola çıkıp sabah namazına Selçuklu eseri olan merkezdeki Ulu Camii ye ulaştık. Sivas’ta domatesleri bile sabit ölçüsü ile kesip:) bizi muhteşem bir kahvaltı ile karşılayan Abdulkadir Hasbek,  Necati Çevik ve Necati Coşkun abilerimize  ayrıca teşekkür ediyoruz. Ayrıca Yozgat Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri öğretim üyesi Prof. Dr. Talip Özdeş ve emekli müftümüz sayın  Hayrettin Tanrıverdi  hocalarımız bilgileri ile bizleri aydınlatmış, muhabbetimizi tatlandırmıştır.

Daha sonrasında Sivas’ın Gürün ilçesinde bulunan doğanın tüm renklerini barındıran Şuğul vadisini ve Gökpınar gölünü gezdik. Oradan Malatya’nın Darende ilçesine ulaşıp, şehir turu yapıp yorgunluğumuzu atacağımız otelimize yerleştik. Bursa Ulu camii nin de yapımında büyük emeği olan Hacı Bayramı Veli ve Akşemseddin’in de hocası olan büyük alim Somuncu baba külliyesi camiinde cumartesi sabah namazını kıldık. Camii imam hatibi Musa Tektaş hoca bizlere Konya Mevlana türbesinden sonra en çok ziyaretçisi bulunan Somuncu baba, külliyenin yapımında  ve Darende’ye bir çok hizmeti dokunan Hulusi Efendi hakkında bilgiler verdi. Külliyenin bulunduğu yerde Urfa’dakine benzer bir balıklı göl, kayaların içerisinden çıkan kaynak suyu bulunmaktadır. Aynı zamanda külliye, güzel yurdumuzun muhakkak gezilip görülmesi gereken Tohma kanyonunun yanında bulunmaktadır.

 

Ertesi gün yüksekliği 3917 m olan Erciyes dağının soğuğunu da alıp bir piknik yapalım dedik. Sonrasında dönüş yolunda Hacı Bektaşı Veli dergahını da gezdik. Pazar günü dolayısıyla epey çok ziyaretçisi vardı.

 

Yolculuğumuzun Kayseri etabını da tamamlayıp 20 Ekim Pazar Akşamı İstanbul’a doğru yola çıktık. Bu yolculuk hem şehrin stresini atmamızı sağlamış hem de birbirimize olan samimiyetimizi artırmıştır. Bir dahaki yolculuğa daha fazla arkadaşımızın katılımı dileklerimizle tekrar görüşmek üzere...

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya