Güney Kore'deki orman yangınlarında ölü sayısı 27'ye yükseldi
Güney Kore'nin güneydoğusunda 21 Mart'ta başlayan ve halen söndürülemeyen orman yangınlarında ölü sayısının 27'ye yükseldiği bildirildi.
DÜNYA
Paylaş
27.03.2025 22:20
72 okunma
Güney Kore'nin güneydoğusunda 21 Mart'ta başlayan ve halen söndürülemeyen orman yangınlarında ölü sayısının 27'ye yükseldiği bildirildi.
 
Yonhap'ın haberine göre, yetkililer, ülkede devam eden orman yangınlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yetkililer, ülkenin güneydoğusunda başlayan orman yangınlarında ölü sayısının 27'ye, yaralı sayısının 32'ye yükseldiği bilgisini paylaştı.

Şu ana kadar yaklaşık 36 bin hektar ormanlık alanın yandığını aktaran yetkililer, Kuzey Gyeongsang eyaletindeki Uiseong ve Andong bölgelerinde 29 bin 911 olmak üzere toplam yaklaşık 37 bin kişinin yerinden edildiğini duyurdu.

Yetkililer, çok sayıda ordu personelinin de katıldığı orman yangınlarının yayılmasını önleme çabalarına yeniden başlandığını ve söndürme mücadelesinde helikopterlerin de yer aldığını belirtti.

Güney Kore'de azil talebinin reddedilmesinin ardından yeniden devlet başkanlığına vekalet eden Han Duck-soo, yaptığı açıklamada, orman yangınları mağdurlarının çoğunun yaşlı vatandaşlar olmasının endişe verici olduğunu ifade etti.

Han, sahadaki ekipleri, mağdurların sağlık ve güvenliğiyle bizzat ilgilenmeleri ve orman yangınlarını söndürmekle görevli personel ile gönüllü çalışanların bitap düşmemesi için etkin destek sistemini harekete geçirmeye çağırdı.

Güney Kore Orman Servisinden dün yapılan açıklamada, bir yangın söndürme helikopterinin, orman yangınlarına müdahale sırasında düştüğü ve 73 yaşındaki pilotunun olay yerinde öldüğü bildirilmişti. Kazanın ardından tüm yangın söndürme helikopterlerinin yere indirildiği, kısa süre sonra ise helikopterlerin yangın söndürme mücadelesine tekrar katıldığı belirtilmişti.

"Ülke tarihinin en büyüğü" olarak bilinen 2000'deki orman yangınlarında yaklaşık 24 bin hektar ormanlık alan kül olmuştu.

Güney Kore'de orman yangınları

Güney Kore hükümeti, Ulsan şehri, Kuzey Gyeongsang ve Güney Gyeongsang eyaletleri dahil olmak üzere güneydoğu bölgelerinde 21 Mart’ta başlayan orman yangınları nedeniyle ulusal afet durumu ilan etmişti.

Ülke genelinde, 16 farklı noktada orman yangını ihbar edilirken, binlerce hektar ormanlık alanın kül olduğu, binlerce kişinin de tahliye edildiği kaydedilmişti.

Devlet başkanlığına vekalet eden Han, dün yaptığı açıklamada, orman yangınlarını, "şimdiye kadarki en kötü yangınlar" olarak nitelendirmişti.

 

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya