Kremlin, Ukrayna ile sivil altyapılara saldırılardan vazgeçme ihtimalini değerlendirdi
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna ile sivil altyapılara yönelik saldırıların karşılıklı olarak durdurulması için Paskalya Bayramı'nda ilan edilen geçici ateşkesin analiz edilmesi gerektiğini belirtti.
DÜNYA
Paylaş
22.04.2025 18:23
32 okunma
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna ile sivil altyapılara yönelik saldırıların karşılıklı olarak durdurulması için Paskalya Bayramı'nda ilan edilen geçici ateşkesin analiz edilmesi gerektiğini belirtti.
 
Peskov, başkent Moskova'da gazetecilere yaptığı açıklamada, gündemdeki konuları değerlendirdi.

Rusya ile Ukrayna'nın sivil altyapılara yönelik saldırılardan karşılıklı olarak vazgeçmesi ihtimalini değerlendiren Peskov, Ukrayna ile bunu müzakere etme konusunda henüz bir planın olmadığını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bunu ele almaya hazır olduklarını bildirdiğine dikkati çeken Peskov, "Bu konuyu Paskalya Bayramı'nda ilan edilen geçici ateşkesin analiz edilmesiyle istişare etmek lazım. Sivil altyapıların hangi durumlarda askeri hedef olup olmayacağının belirlenmesi gerekiyor." diye konuştu.

Peskov, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin Putin ile müzakere etmeyi daha önce yasakladığına işaret ederek, şu ifadeleri kullandı:

"Ukrayna tarafı buna açık olursa, bu konuda yapılacak temaslar üzerindeki hukuki engellerin ortadan kaldırılması için bazı adımların atılması gerekiyor. Putin, sorunları müzakereler yoluyla çözmeye hazır olduğunu defalarca dile getirdi."

Sözcü Peskov, ABD Başkanı Donald Trump'ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff'un Rusya'yı yeniden ziyaret etmesi durumunda bu konuda bilgi vereceklerini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, dün gazetecilere yaptığı açıklamada, sivil altyapılara yönelik saldırıların durdurulması konusun analiz edilmesi gerektiğini belirterek, "Bu iki taraflı olarak da yapılabilir. Bunu göz ardı etmiyoruz." ifadesini kullanmıştı.

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya