İsviçre'nin Zürih ve Basel şehirlerindeki gösterilerde olaylar çıktı
İsviçre'nin Zürih ve Basel şehirlerinde protestolarda olaylar çıkarken barikatlar kurup bunları ateşe veren göstericiler polisle çatıştı.
DÜNYA
Paylaş
01.11.2026 21:07
2.204 okunma

İsviçre'nin resmi haber ajansı Keystone-SDA'nın haberine göre, aşırı sol grupların çağrısıyla Zürih'te düzenlenen gösteriye birkaç yüz kişi katıldı.

Katılımcılar barikatlar kurdu, bir aracı ateşe verdi ve eylem sırasında polisle çatıştı.

Şehir polisinin açıklamasında, göstericiler saat 22.30 civarında Langstrasse'de toplanırken, bazılarının Cadılar Bayramı dolayısıyla maske taktığı kaydedildi.

Açıklamada, izinsiz gösterinin yapıldığı bölgede eylemcilerin çöp konteynerleri, elektrikli scooterlar ve diğer nesnelerden barikatlar kurarak bunları ateşe verdiği kaydedildi.

Eylemcilerin polislere havai fişek, taş ve şişelerle saldırdığı belirtilen açıklamada, polislerin ise tazyikli su, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermilerle karşılık verdiğine işaret edildi.

Açıklamada, özellikle ara sokaklarda polisle daha fazla çatışma yaşandığına değinilerek, bazı evlerin pencereleri, tramvay durakları ve diğer alanların hasar gördüğü belirtildi.

Zwinglistrasse bölgesinde bir arabanın ateşe verildiğine de işaret edilen açıklamada, göstericilerin eylemi neden gerçekleştirdiğinin belli olmadığını​​​​​​​ ve eylemcilerin ellerinde hiçbir pankart taşımadığı da kaydedildi.

Açıklamada, gece 01.30 itibarıyla sona eren gösterilerdeki maddi hasarın boyutunun henüz belirlenemediğine işaret edildi.

Basel'de toplu taşıma etkilendi

Dün gece Basel'de yaklaşık 150 kişilik bir grup şehir merkezinde yürüyüş düzenlerken, bu sırada toplu taşıma geçici olarak durdurulmak zorunda kaldı.

Şehir polisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, izinsiz düzenlenen gösterinin şiddete dönüştüğü kaydedildi.

Açıklamada, saat 21.00'de Claraplatz'da başlayan protesto, konuşmaların ardından yürüyüşle devam etti.

Göstericiler St. Johannsplatz'da barikatlar kurup bunları ateşe verirken, polis müdahalesinin ardından itfaiye ekipleri yanan barikatları söndürdü.

Açıklamada, eylemcilerin St. Johanns Parkı'na doğru kaçtığı ve gösteri güzergahı boyunca bazı yerlerde maddi hasar meydana geldiği​​​​​​​ de kaydedildi.

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya