HADİSE BÜYÜK, ÇOK BÜYÜK
MAKALE
Paylaş
17.07.2020 14:32
3.684 okunma
Faruk Başoğlu

Ayasofya denildi mi; içimiz burkulur, dayanamaz, yüreğimiz kanardı. İçten içe içli içli dua eder Mevlamıza yakarırdık. Onu ziyarete gittik mi haline kıyamaz; “ bir an önce burası cami olmalıdır” diye bilenirdik. Duamızdı, hayalimizdi… ama ne yazık ki 84 yıldır milyonlarca insan bu günleri göremeden yüreğinde Ayasofya yarasıyla bu dünyadan ayrıldı, tıpkı babam gibi, dedem gibi.

Duamızdı, hayalimizdi…  ama Rabbimin lütfedip te bu günleri görmeyi bizlere nasip edeceğinden emin değildik. Bu günleri bahşeden rabbimize şükürler olsun, hamdolsun…

Ayasofya camiinin ibatede açılması hadisesi basit bir hadise değildir, çok büyük bir hadisedir.

Ayasofya sadece bir tarihi eser değildir; fethin sembolü, bir çağı açıp kapatmanın mührüdür. Peygamberimiz (s.a.v.) in müjdesinin şahididir.

Ayasofya’nın tekrar cami haline getirilmesi bizlere pek çok müjdeyi de haykırır.

Şimdiye kadar pek çok kez camiye dönüştürülmek istense de ve bu kişiler bu ülkenin Başbakanları (Suat Hayri Ürgüplü - Yıldırım Akbulut) ve Cumhurbaşkanı (Turgut Özal) olsa da malum çevreler bu girişimlere müsaade etmediler. Eğer bu, şimdi mümkün olmuşsa, artık bu durum Türkiye’nin eski Türkiye olmadığının bir işaretidir.

Bu, ikinci bir fetihtir, bağımsız bir Türkiye’nin güçlü iradesidir.

Bir başka açıdan cami olan Ayasofya; Fatih Sultan Mehmet Han’ın bu mabedi camilikten çıkaranlar ve camiye çevirmeyenler için yaptığı bedduadan kurtuluştur.

Yine Ayasofya’nın cami olması; 84 yıldır dua eden, göz yaşı döken “ Ayasofya ibadete açılmalıdır” diye haykırıp mitingler yapan, yazdığı şiir yüzünden idamla yargılanan yiğitlerin dualarının kabulüdür, vatan diyen, bayrak diyen ezan diyen ve bu ülkeye sevdalı olan her vatanseverin düğünüdür, bayramıdır.

Ayasofya camiinin ibatede açılması ilayı kelimetullah davasının sancağının rüzgar almasıdır. Ümmetin onurunun, izzetinin hatırlatılmasıdır. Zalimlere bir korku, mazlumlara bir umut verecek Güçlü Türkiye’nin gücünün bir ilanıdır. Mescidi Aksa’nın da bir gün biiznillah hürriyetine kavuşacağının muştusudur.

İbatede açılış gününün Lozan antlaşmasının kabul gününe denk getirilmesiyle de Lozan’da ateşi yakılan bu milletin küllerinden yeniden doğuşunun ve dirilişinin ilanıdır.

Bu sevinci bizlere yaşatan başta sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emek veren, çile çeken, bedel ödeyen, katkı sağlayan herkesten Allah razı olsun.

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya