Şair-Yazar-Emekli Öğretmen DURDU ŞAHİN
MAKALE
Paylaş
02.10.2021 16:58
1 yorum
4.689 okunma
Durdu Şahin

 -İlk şiirini 1976 yılında Bizim Anadolu gazetesinde, ilk yazısını 1976 yılında Bayrak gazetesinde yazdı.

-Şiir yarışmalarında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü 1985 Uluslararası Gençlik Yılı Güzel Sanatlar Yarışmasında 3.seçildi.

-1986 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenlenen şiir yarışmasında 4. derece ile ödüllendirildi.

-1986 yılında Sevgi Pınarı isimli şiir kitabı okurlara ulaştırıldı.

-1988 yılında Kutsal Sevda isimli şiir kitabını okuyucularının beğenisine sundu.

- 1990 yılında Kar Çiçeği isimli şiir kitabıyla okurlarını sevindirdi.

-1992 yılında Peyami Safa, Cemil Meriç ve Attila İlhan’ın Eserlerinde Batı isimli araştırmasını kitap halinde ilgilenenlere sundu.

-Gaziantep İslahiye Fevzipaşa Lisesi’nde edebiyat öğretmeni olarak görev yaparken öğrencilerine şiiri ve sanatı sevdirdi. Bu öğrencilerden 33 tanesinin şiirlerini bedelini cebinden ödeyerek 1992 yılında Sevgi Şelalesi ismiyle kitap olarak yayınladı.

-1993 yılında Osmaniye’de düzenlenen 3.Güneysu Şiir Şölenine teşrif eylediği için Güneysu Dergisi yöneticileri tarafından bir plaketle ödüllendirildi.

-Şair-Yazar Bahaettin Karakoç, Mustafa Tatçı ve Hüseyin Özbay tarafından hazırlanıp Milli Eğitim Bakanlığı yayınları arasında 1993 yılında okurlara ulaştırılan Şiir Burcu’nda Çocuk isimli antolojide iki şiiri okurlarına sunuldu.

-Gaziantep İslahiye Fevzipaşa lisesinde okuttuğu öğrencilerinden 3 tanesinin şiirlerini 1993 yılında kendi şiirlerini de ekleyerek Bir Demet Çiçek ismiyle kitaplaştırdı.

-1994 yılında Kayseri’de yayınlanan Erciyes dergisi tarafından 200.sayıya ulaşılması ve Erciyes ailesinin bir ferdi olması sebebiyle dergiye katkıları anısına bir teşekkür belgesi sunuldu.

-1995 yılında Günümüz Şairleriyle Gülşende Hasbihal isimli Türkiye’nin ünlü şairleriyle şiir üzerine konuşmalardan oluşan mülakat kitabını yayınladı.

-03/02/1995 yılında Türkiye Yazarlar Birliği üyesi oldu.

-18 Ağustos 1995 tarihli Gündüz Gazetesi’nde Eğitimci-Hikayeci-Yazar Osman Aytekin tarafından yazılan Kitaplar Arasında Bir Gezinti ismli yazıda Durdu Şahin’in Gülşende Hasbihal kitabı da tanıtılmıştır.

-Çorumda yayınlanan 6 Eylül 1995 tarihli Yenigün gazetesinde, şiir, şair, sanat, edebiyat, edebiyat öğretmenliği ve Günümüz Şairleriyle Gülşende Hasbihal isimli kitabıyla ilgili olarak A. Kasır’ın sorularını cevapladı. Durdu Şahin’in cevapları gazetenin ikinci sayfasında okurlara sunuldu.

-Şair-Yazar Mustafa Özçelik tarafından,14 Ekim 1995 tarihli Akit gazetesinde yazılan, Durdu Şahin’in Günümüz Şairleriye Gülşende Hasbihal kitabını tanıtmaya yönelik Şairlerle Hasbihal isimli yazısı okurların beğenisine sunuldu.

-Öğrencisi A. Avcı tarafından 1996 yılında Eğitimci, Araştırmacı Yazar Durdu Şahin’in Eserleri Hakkında Ne Dediler? isimli 84 sayfalık kitap yayınlandı.

-Dumlupınar İlköğretim Okulu öğrencilerinin şiirlerini “ Alaca Dumlupınar İlköğretim Okulu Şiir Bahçesi “ adıyla 1996 yılında okul idaresinin de desteği ile kitaplaştırdı. Kitapta şiirleri bulunan öğrencileri yetiştirdi ve onlara şiiri sevdirdi.

-Şair-Yazar Bahaettin Karakoç tarafından 1996 yılında hazırlanan Dolunay Şiir Güldestesi isimli antolojide iki şiiri yayınlandı.

-24 Kasım 1996 yılında Çorum Belediye Başkanı Prof. Dr. Arif Ersoy tarafından Çorum’un kültür ve sanatına katkılarından dolayı bir plaketle ödüllendirildi.

-1997 yılında Kuşluk Vakti isimli şiir kitabını okuyucularına sundu.

-Şair ve Yazar Olcay Yazıcı’nın genel yayın yönetmenliğinde yayınlanan Kültür Dünyası dergisinin Ekim 1997 tarihli altıncı sayısında Durdu Şahin’in Kuşluk Vakti isimli şiir kitabı okurlara tanıtıldı.

-1997 yılında Türk Aydınının Gözünde Okumak, Yazmak ve Düşünmek isimli Türkiye çapında tanınan ünlü yazarlarla konuşmalarından oluşan mülakat kitabını yayınladı.

-1997 yılında Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkan seçimlerine Çorum delege temsilcisi olarak katıldı.

- Mayıs 1997 yılında Alaca Belediyesi adına yayınlanan ve Türkiye genelinde birçok sanat ve edebiyata adamına ücretsiz bir kültür-sanat hizmeti olarak ulaştırılan Seviye Dergisini yayınladı.

Derginin sahibi Alaca Belediyesi adına Sayın Mahmut Köksal, Yazı İşleri Müdürü Rıfat Şahan, Yayın Başdanışmanı Bahaettin Karakoç, Yayın Danışmanları Celalettin Arslan ve Zeki Gül, Genel Yayın Yönetmeni Durdu Şahin’di.

-Seviye Dergisi’nin Eylül-Ekim 1997 tarihli üçüncü sayısında, Şair Yücel İpek tarafından yazılan Durdu Şahin’i tanıtmaya yönelik Kuşluk Vakti ve Durdu Şahin isimli yazısı okurların beğenisine sunuldu.

-Dinine, Dününe, Diline ve Diriliş Ülküsüne Bağlı Usta Şair Sezai Karakoç Üzerine Birkaç Söz isimli konunun uzmanları tarafından beğenilen yazısı, Mayıs-Haziran 1997 tarihli Seviye dergisinde okurlara ulaştı.

-Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Özbalcı ile Şiir Üzerine Bir Konuşma isimli beğenilerek okunan önemli bir röportajı, Mayıs Haziran 1997 tarihli Seviye dergisinde okurların beğenisine sunuldu.

-1997 yılında Ordu Belediyesi tarafından Ordu’da düzenlenen Bahaettin Karakoç, Ali Akbaş, Olcay Yazıcı, Bestami Yazgan, Lütfi Şehsuvaroğlu, Selçuk Küpçük, Osman Arslan, Ersin Özarslan, Şemsi Çetinkaya, Özcan Ünlü, Gökhan Akçiçek, Mustafa Uçurum, Adem Karafilik ve Cevat Akkanat, gibi şairlerinin katıldığı şiir şölenine katılıp şiirini okudu.

-Çorum Eğitim Hizmetleri A.Ş. tarafından Cumhuriyetimizin 75.yılında “97 Yılı Başarı Ödülü”ne layık görüldü.

-Merhum Dr. Hasan Ali Kasır tarafından 1997 yılında hazırlanan Gurbet Şiirleri antolojisinde bir şiiri ilgilenenlerin beğenisine sunuldu.

-Şair-Yazar Ali Kayıkçı tarafından yazılan Durdu Şahin’in Kuşluk vakti Üzerine isimli yazı, 25 Ağustos 1997 tarihli Gündüz gazetesinde okurlarına beğenisine sunuldu.

- Durdu Şahin’in Türk Aydınlarının Gözünde Okumak, Yazmak ve Düşünmek isimli kitabıyla ilgili olarak 08 Kasım 1997 tarihli Yeni Asya gazetesinde yazılan Okumak, Yazmak ve Düşünmek isimli yazı okurların beğenisine sunuldu.

-Durdu Şahin’in Türk Aydınlarının Gözünde Okumak, Yazmak ve Düşünmek isimli kitabıyla ilgili olarak 13 Kasım 1997 tarihli Türkiye gazetesinde yazılan Okumak, Yazmak ve Düşünmek Üzerine isimli yazı okurların beğenisine sunuldu.

-Durdu Şahin’in Türk Aydınlarının Gözünde Okumak, Yazmak ve Düşünmek isimli kitabıyla ilgili olarak yazılan Türk Aydını Düşününce isimli değerlendirme yazısı 19 Ocak 1998 tarihli Milli Gazete’de okurların istifadesine sunuldu.

-Gazeteci-Yazar-Hikayeci Osman Aytekin tarafından yazılan Durdu Şahin’in Türk Aydınlarının Gözünde Okumak, Yazmak ve Düşünmek isimli kitabıyla ilgili değerlendirmesi, 15 Mart 1998 tarihli Gündüz gazetesinde Okumak, Yazmak ve Düşünmek isimli yazıyla okurlara sunuldu.

-Şair-Yazar Bahaettin Karakoç’la Bir Sohbet isimli röportajı, Mart-Nisan 1998 tarihli Seviye dergisinde yayınlandı.

-Sosyal Kültürel faaliyetlerde gösterdiği olağanüstü gayret ve çalışmalardan dolayı 30/06/1998 tarihinde dönemin İlçe Kaymakamı Sayın İsmail Fırat tarafından takdir belgesiyle ödüllendirildi.

-Alaca Kaymakamı Sayın İsmail Fırat döneminde dönemin başından sonuna kadar sunucu olarak görevliydi.

-Şair-Yazar Metin Önal Mengüşoğlu ile Hayat, Sanat, Şiir Üzerine isimli ilgiyle okunan önemli bir röportajı, Seviye dergisinin Temmuz-Ağustos 1998 tarihli 8. sayısında okurlara ulaştı.

-Seviye dergisinin Temmuz-Ağustos 1998 tarihli sekizinci sayısında Şair-Yazar A. Vahap Akbaş’ın kaleminden Durdu Şahin’in Türk Aydınlarının Gözünde Okumak, Yazmak ve Düşünmek isimli eseriyle ilgili olarak Okumak, Yazmak ve Düşünmek Üzerine isimli değerlendirme yazısı yayınlandı.

-Akit gazetesinde Yazar Hasan Karakaya, Durdu Şahin’in Başörtüsü isimli şiirini gazetedeki Ayna isimli köşesinde 25 Ekim 1998 tarihinde yayınladı.

-Şair Selami Yıldırım’ın yazdığı, Durdu Şahin’in Kuşluk Vakti isimli şiir kitabını değerlendiren Gönül Bahçemizde Bir Kuşluk Vakti isimli yazı, 22 Haziran 1998 tarihli Gündüz gazetesinde okurlara sunuldu.

-Görevinde gösterdiği olağanüstü gayret ve çalışmalarından dolayı 13/11/1998 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir aylık maaşla ödüllendirildi.

-1998 ve 1999 yıllarında Alaca Belediye Başkanı Mahmut Köksal tarafından Belediye tarafından düzenlenen Türk Halk Müziği Ses Yarışmalarına katkılarının anısına 2 adet plaket sunuldu. Bu yıllarda Alaca Belediyesinin düzenlediği şiir ve müzik şölenlerinde birçok katkısı oldu. Gerçekleştirilen konferanslarda, yarışmalarda bir hayli emeği vardır.

-Mart-Nisan 1999 tarihli Seviye dergisinde, Durdu Şahin’in Şair-Yazar-Romancı Mustafa Miyasoğlu ile ilgiyle okunan bir röportajı okurlarının beğenisine sunuldu. Röportajda Şair-Yazar ve Romancı Mustafa Miyasoğlu sanat ve edebiyat hakkındaki görüşlerini detaylı bir şekilde anlatarak okurlarını bilgilendirdi.

-Durdu Şahin’in Günümüz Şairleriyle Gülşende Hasbihal isimli kitabıyla ilgili olarak 01 Mart 1999 tarihli Gündüz gazetesinde, Şair-Yazar Nazir Akalın tarafından yazılan Durdu Şahin’e ve Hasbihallerine dair isimli yazı okurların beğenisine sunuldu.

- Romancı, Şair ve Yazar Mustafa Miyasoğlu tarafından hazırlanıp Tuzla Belediyesince 1999 yılında yayınlanan Gül Şiirleri Antolojisi’ne iki şiiriyle konuk olmayı başardı.

-Romancı, Şair ve Yazar Mustafa Mustafa Miyasoğlu tarafından 1999 yılında hazırlanan Sanat ve Edebiyat Konuşmaları isimli mülakat kitabında yazarla gerçekleştirdiği bir konuşmaya yer verildi.

-Hikayeci, Yazar, Düşünür Mehmet Akif Ak ile Ara Dönemde İslam ve Müslümanlar Üzerine isimli okurlar tarafından zevkle, şevkle okunan önemli bir röportajı, Seviye dergisinin Ocak-Şubat 1999 tarihli 11. sayısında okurlara ulaştı.

-Memuriyetle ilgili hizmetlerin yürütülmesinde ve kanunların uygulanmasında üstün bir gayret ve titizlik gösterdiğinden dolayı 08/08/2000 tarihinde dönemin İlçe Kaymakamı Sayın İsmail Fırat tarafından takdir belgesiyle ödüllendirildi.

- Merhum Hasan Ali Kasır tarafından 2000 yılında hazırlanan Çocuk Şiirleri antolojisinde 3 şiiri ilgilenenlerin beğenisine sunuldu.

- Devlet Bakanı Eski Danışmanlarından İhsan Işık tarafından hazırlanıp 2001 yılında neşredilen Türkiye Yazarlar Ansiklopedisi’nde biyografisi yayınlandı.

- 2001 yılında Alaca İlçe Müftüsü Sayın Naim Arınık tarafından Alaca’nın kültür ve sanatına kazandırdıklarından dolayı teşekkür mahiyetinde bir plaket sunuldu.

- Eğitim ve öğretimdeki başarılarından dolayı 21/12/2001 yılında Alaca İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Muharrem Aykan tarafından teşekkür belgesi ile ödüllendirildi.

- Arkadaşları ile 2001 yılında Kar Çiçeği Dergisi'ni yayınladı. Derginin Yayın Koordinatörü olarak görev yaptı.

- Şair-Yazar Arif Ay tarafından 2001 yılında hazırlanan Türk Edebiyatında Çocuk Şiirleri Antolojisi’nde de bir şiiri yayınlandı.

- Kayseri’den Türkiye çapında okurlarına ulaşan Erciyes dergisinin 25.yıla ve 300.sayıya ulaşmasında emeği sebebiyle dergi yöneticilerince bir plaketle ödüllendirildi.

- Çorum’dan okurlarına ulaşan Kilim dergisi, 2002 yılında “ Çorum’un Kültür ve Sanat Elçisi Durdu Şahin” isimli özel sayısını yayınlandı. 32 sayfalık derginin bütün yazıları Durdu Şahin ve faaliyetleriyle ilgiliydi.

- 2002 yılında kültür, sanat ve edebiyat alanında yapmış olduğu çalışmalardan dolayı Alaca Belediye Başkanı Sayın Fuat İstanbullu tarafından bir plaketle ödüllendirildi.

- Geçmişten Geleceğe Alaca isimli büyük boy, kuşe kâğıda 400 sayfalık eseri, dönemin İlçe Kaymakamı Sayın Mustafa Ayhan’ın yönetiminde Tarih Öğretmeni Sadık Ak, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Rıfat Aksoy ve Sınıf Öğretmeni Cemalettin Gürpınar isimli arkadaşlarıyla hazırlamaları ve eserin kitap olarak yayınlanması nedeniyle 13/05/2002 tarihinde dönemin Alaca Kaymakamı Sayın Mustafa Ayhan tarafından takdirle ödüllendirildi.

-Durdu Şahin hakkında yazılan, Şahin, Türkiye Yazarlar Ansiklopedisi’nde haberi 2 Temmuz 2002 tarihli Çorum Hakimiyet gazetesinde yayınlandı.

-Merhum Nazir Akalın adına 2003 yılında hazırlanan Şairin Eldivenleri isimli eserde Durdu Şahin hakkında önemli bir değerlendirme yazısı okurlara sunuldu.

-27/01/2003 tarihli Türkiye gazetesi sitesinde “Çorum’u edebiyat çevrelerine tanıtan isim Durdu Şahin” denilerek eğitimciliği, şair ve yazarlığı tanıtıldı.

-Gündüz Aydın tarafından Nisan 2003 yılında hazırlanan En Güzel Çocuk Şiirleri antolojisinde 1 şiiri okurların beğenisine sunuldu.

-Yazar Mustafa Taşçı tarafından derlenip 2004 yılında kitap olarak okuyucuların ilgisine sunulan Nesillerden Nesillere Armağan Sözler Hazinesi isimli 936 sayfalık eserde birbirinden güzel sözleri yayınlandı.

-2003-2004 Eğitim-Öğretim Yılında gösterdiği olağanüstü gayret ve çalışmalarından dolayı Alaca Kaymakamı Sayın Kemal İnan tarafından 16/03/ 2004 tarihinde takdir belgesi ile ödüllendirildi.

-Gül Yağmuru isimli şiir kitabı, Alaca Belediyesi tarafından bir kültür hizmeti olarak 2005 yılında Ankara’da yayınlandı.

Takdim yazısı Alaca Belediye Başkanı Sayın Fuat İstanbullu tarafından yazılan kitapta; Bir Durdu Şahin Portresi (Bahaettin Karakoç), Durdu Şahin (Abdurrahim Karakoç ), Dört Mevsim Solmayan Dost Çiçeği Durdu Şahin (Bestami Yazgan), Bir Güzel İnsan (Osman Arslan), Bahar Müjdesi Şair (Cevat Akkanat) isimli Durdu Şahin’i okurlarına en güzel bir şekilde tanıtan yazılar da okurların beğenisini sunuldu.

-2004-2005 Eğitim-Öğretim Yılında gösterdiği olağanüstü gayret ve çalışmalarından dolayı Alaca Kaymakamı Sayın Kemal İnan tarafından 05/05/2005 tarihinde takdirname ile ödüllendirildi.

- Kendilerine gönderdiği Gül Yağmuru isimli şiir kitabı nedeniyle, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sayın Bülent Arınç tarafından yazılan 24 Haziran 2005 tarihli teşekkür mektubu eline ulaştı.

-Şimdi Çorum Barosu Başkanı Sayın Kenan Yaşar tarafından 01 Eylül 2005 tarihinde Çorum’da okurlarına sunulan Çorum Hakimiyet gazetesinde Şiir Atını Her An Şahta Tutan Bir şair Gül Yağmuru/Durdu Şahin isimli yazı okurların beğenisine sunuldu.

-Samsun’da yayınlanan 26 Ocak 2005 tarihli Gürses gazetesinde Öğretim Görevlisi-Şair-Yazar M. Halistin Kukul tarafından Durdu Şahin ve Gül Yağmuru isimli değerlendirme yazısı yayınlandı.

-Ağustos 2005 tarihli Anadolu Çınar dergisinin 18. sayısında, Öğretim Görevlisi-Şair-Yazar Mustafa Özçelik tarafından yazılan Durdu Şahin’in Şiiri isimli değerlendirme yazısı okurlara sunuldu.

-Şair ve Yazar Ali Parlak tarafından yazılan Gül Yağmuru ve Durdu Şahin isimli yazı, Hatay’da yayınlanan Türkmence dergisinin Kasım Aralık 2005 tarihli ikinci sayısında okurlara sunuldu.

-Ocak 2006 yılında Alaca Belediyesi Adına yayınlanan ve Alacalı okurlarına ücretsiz bir kültür-sanat hizmeti olarak ulaştırılan Alaca’nın Düşünce Ufku Birikim dergisini okurlara sundu. Derginin sahibi Alaca Belediyesi adına Sayın Fuat İstanbullu, Genel Yayın Yönetmeni Durdu Şahin’di. Aylık 8 sayfa olarak 34 sayı yayınlanan dergi okurları tarafından beğenildi. Derginin son sayısı Mart 2009 yılında Alacalı okurlara ulaştı.

-Şair-Yazar Olcay Yazıcı tarafından yazılan Kendini Edebiyat Adayan Adam: Durdu Şahin isimli değerlendirme yazısı, Ankara’da yayınlanan Anadolu Çınar dergisinin Ağustos 2006 tarihli sayısında okurlara sunuldu.

- Birikim dergisinin Ocak 2006 tarihli birinci sayısında Şair-Yazar-Hatip ve Sosyolog Osman Arslan ile, Şiir, Bizim Şiir, Türk Şiiri ve İslamî Şiir konularında konuştu. Şair-Yazar-Hatip ve Sosyolog Osman Arslan’ın konu ile ilgili görüşleri ilgiyle okundu.

- Birikim dergisinin Aralık 2006 tarihli 12. sayısında Şair-Yazar Muhsin İlyas Subaşı, Durdu Şahin’in şiir, şair ve kitapları ile ilgili sorularını cevapladı. Durdu Şahin’in Muhsin İlyas Subaşı’nın kitaplarıyla ilgili sorduğu sorulara Muhsin İlyas Subaşı’nın cevapları ilgiyle okundu.

-Bugün itibariyle Çevre ve Şehircilik Bakanı Müşaviri Sayın Zeki Gül tarafından Alaca’da okurlarına sunulan haftalık Yeni Alaca gazetesinde, Durdu Şahin hakkında yazdığı Nice Otuz Yıllara isimli yazısı yayınlandı.

- Eğitimci-Şair-Yazar Durdu Şahin’e 10 ciltlik Resimli ve Metin Örnekli Türkiye Edebiyatçılar ve Kültür Adamları Ansiklopedisi’nde yer verildiğinin haberi 22 Aralık 2006 tarihli Alaca Birlik gazetesi ile 30 Aralık 2006 tarihli Alaca Lider gazetesinde okurlara duyuruldu.

- Halk Ozanları Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Gazi Barışcan tarafından aşıklık geleneği ve halk aşıklarına meseleleriyle her daim ilgilenmesi sebebiyle kendisine bir plaket sunuldu.

- 2006 yılı 5-6 Haziranında İntel Gelecek İçin Eğitim programına katılmış ve başarı ile neticelendirmiştir.

-28-29-30 Temmuz 2006 tarihinde Yozgat’ta düzenlenen “Sürmeli Şiir Günleri” programına katılıp coşkuyla okuduğu başarılı şiirinden dolayı Yozgat İl Kültür - Turizm Müdürlüğü tarafından onur belgesiyle ödüllendirildi.

- Öğretim Üyesi ve Yazar Ali Yakıcı tarafından hazırlanan Yunus Emre Şiirleri Antolojisi’nde bir şiiri yayınlandı.

-Abdülmecit Oyman tarafından hazırlanan Dile Gelir Anadolu isimli antolojide iki şiiri okurlarının ilgisine sunuldu.

- Elazığ Valiliğince hazırlanan Bayrak Şiirleri antolojisinde bir şiiri okuyucuların beğenisine sunuldu.

- Alaca Belediyesinde Sayın Fuat İstanbullu’nun Belediye Başkanlığı döneminde Belediye Bültenlerinin yayınlanmasında, takvimlerin hazırlanmasında, düzenlenen konferansların birçoğunda desteği, hizmeti ve gayreti vardır. Bu dönemde Alaca’ya konferanslarını sunmak için teşrif eyleyen Lütfi Şehsuvaroğlu, M.Halistin Kukul, Osman Arslan, Cevat Akkanat, Prof. Dr. Celal Tarakçı gibi yılların ustaları onun daveti ile Alaca ilçesine buyurup konferanslarını Alaca halkına sundular.

- Alaca Belediyesi Kültür Yayınları onun teklifiyle kuruldu. Aynı yıl kendisi tarafından hazırlanan kendi kitabı “Gül Yağmuru” ve Alaca’nın tanınmış halk aşığı Halil Erdugan ustanın “Gönül Bahçem” isimli şiir kitapları okurların istifadesine sunuldu.

- Devlet Bakanı Eski Danışmanlarından Sayın İhsan Işık tarafından hazırlanıp 2006 yılında yayınlanan “ Resimli ve Metin Örnekli Türkiye Edebiyatçılar ve Kültür Adamları Ansiklopedisi’nde “ detaylı biyografisi okurlara sunuldu.

- Birikim Dergisi bürosunu her Salı ve Cumartesi günleri akşam 18.00’den itibaren açık tutarak birbirinden güzel fikir ve kültür sohbetlerinin gerçekleştirilmesine vesile oldu. Bu büro Alaca’nın farklı görüşlere sahip seçkinlerini önemli ölçüde buluşturdu, kaynaştırdı.

-Şair ve yazarlıkta 30. yılı nedeniyle, Alaca Lider gazetesinde Durdu Şahin ve Şair-Yazarlıkta 30 Başarılı Yıl isimli yazı, gazetenin 16 Temmuz 2007 tarihli sayısında okurlara sunuldu.

- Alaca Lider gazetesi tarafından 27 Ağustos 2007 tarihinde 48 sayfalık “ Durdu Şahin Özel Sayısı” yayınlandı. 48 sayfanın bütünü Durdu Şahin ve hizmetlerini okurlarına sundu.

- Birikim dergisinin Ağustos 2007 tarihli 20. sayısında Durdu Şahin, Şair-Yazar Osman Aytekin’in şiir, şair, şiir şölenleri ve sanat üzerine sorduğu soruları cevapladı. Durdu Şahin’in konuyla ilgili görüşleri şevkle okundu.

- Şair ve Yazar Mustafa Özçelik tarafından 2007 yılında hazırlanan Dünyanın Bütün Çiçekleri isimli antolojide bir şiiriyle okurlarına ulaştı.

-2006-2007 Eğitim-Öğretim Yılında gösterdiği olağanüstü gayret ve çalışmalarından dolayı Alaca Kaymakamı Sayın Kemal İnan tarafından 17/10/ 2007 takdirname ile ödüllendirildi.

-Öğretmenliği, edebiyat, sanat dünyamız, kültürümüz için gösterdiği başarısından dolayı Çorum İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Abdurrahim Köksal tarafından 13/11/2007 tarihinde teşekkür belgesiyle ödüllendirildi.

-Alaca’da okurlarına ulaştırılan Yeni Alaca gazetesinin 2007 tarihli 81. sayısında Nice 30 Yıllara Durdu Şahin isimli yazı, Alacalı okurlara sunuldu.

-2007-2008 Eğitim-Öğretim Yılında “Okullarımızı Güzelleştirelim Kampanyasında gösterdiği olağanüstü gayret ve çalışmalarından dolayı Alaca Kaymakamı Sayın Kemal İnan tarafından 09/06/2008 tarihinde takdir belgesi ile ödüllendirildi.

- Birikim dergisinin Temmuz 2008 tarihli 31. sayısında Eğitimci-Şair Halil Gülşen’in Durdu Şahin Hakkında Birkaç Söz isimli değerlendirme yazısı yayınlandı.

-2009 yılının Mayıs’ında Alaca Belediyesi adına Alaca’nın Düşünce Ufku Seviye dergisi yayınlandı. Derginin sahibi, Alaca Belediyesi adına Alaca Belediye Başkanı Sayın Muhammet Eyvaz, genel yayın yönetmeni Durdu Şahin’di 16 sayfa, renkli, kuşe kâğıda yayınlanan dergi ilgi ile okundu.

- Alaca’nın Düşünce Ufku Seviye dergisinin Eylül-Ekim 2009 tarihli üçüncü sayısında Durdu Şahin, Alaca Eski Belediye Başkanı Sayın Mahmut Köksal ile konuşma ve konuşma adabı üzerine konuştu. Alaca Belediye Başkanı Sayın Mahmut Köksal’ın konuyla ilgili görüşleri ilgiyle okundu.

- Alaca’nın Düşünce Ufku Seviye dergisinin Ocak-Şubat 2010 tarihli beşinci Durdu Şahin’in günümüzde şiir ve şair üzerine sorduğu soruları cevaplayan (Şimdi Çorum Barosu Başkanı, Şair-Yazar Kenan Yaşar’ın konuyla ilgili görüşleri ilgiyle okundu.

-28/06 2009 tarihinde Alaca ALİMDER tarafından düzenlenen Geleneksel Pilav Günü Şenliklerinde kültürel etkinliklerine katılımı ve katkılarından dolayı Alaca Alimder Başkanı Lütfi Şentürk tarafından kendisine bir teşekkür plaketi sunuldu.

-2009 yılında Çorum Valiliği tarafından okurlara ulaştırılan Çorum Halk Şiiri Antolojisi isimli kitapta biyografisi ve örnek şiirleri okurlarının beğenisine sunuldu.

-Alaca’da görev yaptığı her okulda kaliteli duvar gazeteleri yayınladı. Kendi yetiştirdiği kabiliyetli öğrencilerin yazdığı yazı ve şiirlerin Alaca’da ve Türkiye çapında okurlara ulaşan gazetelerde yayınlanmasına vesile olarak kültüre, sanata ve genç yeteneklere önemli katkılarda bulundu.

-Alaca Birlik gazetesine yaklaşık 10 yıl köşe yazarı ve sanat yönetmeni olarak ücretsiz görev yaptı.

-Sayın Naim Arınık’ın ilçe müftülüğü döneminde, müftülükçe düzenlenen etkinliklere desteğiyle katkıda bulundu. Bu hizmetlerinden dolayı İlçe Müftüsü Sayın Naim Arınık tarafından kendisine bir teşekkür plaketi sunuldu.

-Zaman zaman vali, kaymakam, belediye başkanı, müftü, milli eğitim müdürü ve okul müdürleri adına metinler yazdı.

-Görevinde göstermiş olduğu olağanüstü gayret ve çalışmalar nedeniyle, Alaca Kaymakamı Sayın Şahin Arsal tarafından 13/08/2010 tarihinde takdir belgesiyle ödüllendirildi.

- Ankara’da yayınlanıp Türkiye çapında okurlarına ulaştırılan Anadolu Çınar dergisinin yazar kadrosunda yer aldı.

- Eğitime % 100 Destek Kampanyası çerçevesinde yazılar yazdı, destek oldu.

-Halen Antoloji Com’da şiirleri okuyucuları tarafından okunmaktadır.

-1976 yılından bugüne kadar, Bizim Anadolu, Bayrak, Türkiye, Hergün, Yeni Düşünce, Yeni Şafak, Yeni Hafta, Ortadoğu, Kurultay, Sağduyu, Akit, Gündüz, Yeni Asya, Milli Gazete, Yeni Mesaj gibi Türkiye çapında okurlarına ulaştırılan gazetelerin yanı sıra Çorum Hakimiyet, Çorum Lider, Çorum Yeni Gün, Alaca Birlik ve Alaca Lider gazetesinde ve Erciyes, Güneysu, Gerçek, Hasret, Takdir, Ortak Çizgi, Öğüt, İcmal, Dolunay, Türk Edebiyatı, İlkyaz, Türkiye Çocuk, Can Kardeş, Mesaj, İnsanlığa Çağrı, Size, Gülpınar, Birliğe Çağrı, Diyanet Çocuk, Gençliğin Sesi, Çınar, Anadolu Çınar, Seviye, Kırağı, Hazan, Martı, Nizam-ı Alem, Gökçekimi, Genç Kardelen, Divit Sanat, Rayiha, Hasbıhal, Yeni Hafta, İlkadım, İslami Edebiyat, Yeni Dönem, Tarla, Atınoluk, Semerkand, Yeni Güneysu, Edeb, Tebessüm, Akış, Diyanet, Diyanet Avrupa, Irmak, Çorum Kültür-Sanat, Aşkın E Hali, Berceste, Birikim, Türkmence, Belediyemizin Sesi, Şehir ve Kültür, Genç Yürekler ve Ayizi gibi dergilerde makale, deneme, şiir, mülakat, kitap tanıtımı gibi çalışmaları yayınlandı.

-2010 yılında Alaca Belediye Başkanı Sayın Muhammet Eyvaz tarafından kültür-sanat ve edebiyat hayatına katkılarından dolayı kendisine bir plaket sunuldu.

-Yozgat Valiliği tarafından Yozgat’ta düzenlenen Yozgat konulu şiir yarışmasında kendisine layık görülen Jüri Özel Ödülü, 27 Temmuz 2010 tarihinde Yozgat Şair ve Yazarlar Birliği Başkanı Eğitimci-Şair-Yazar Ahmet Sargın tarafından Yozgat Valiliği adına kendisine sunuldu.

-2011 yılında Alaca’da (Sayın Muhammet Eyvaz’ın belediye başkanlığı döneminde) Alaca Belediyesi adına Türkiye çapında tanınmış şairlerin katıldığı bir şiir şöleni düzenledi.

- 02 Mart 2011 yılında Alaca Belediye Başkanı Sayın Muhammet Eyvaz tarafından sanat hayatının 35. yılı vesilesiyle kendisine bir başarı plaketi sunuldu.

-2012 yılında kendilerine gönderdiğ Şiir Gibi isimli şiir kitabı nedeniyle Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç tarafından yazılan teşekkür mektubu eline ulaştı.

-20 Ocak 2012 tarihli Alaca Birlik gazetesinde Şairlerin Kaleminden Durdu Şahin isimli yazı okurlara sunuldu.

-Şiir Gibi isimli şiir kitabı, 10 Mart 2012 yılında Çorum Belediyesi tarafından bir kültür hizmeti olarak Çorum’da yayınlanıp okurlara ulaştırıldı. Takdim yazısı çorum Belediye Başkanı Sayın Muzaffer Külcü tarafından yazılan kitapta, Eğitimci- Şair Bestami Yazgan da “Şiir Gibi Şiirler Vesilesiyle” isimli yazısıyla Durdu Şahin ve Şiiri hakkında görüşlerini yazdı.

- 26 Mart 2012 tarihinde Çorum Hâkimiyet gazetesinde Durdu Şahin’in Şiir Gibi’si isimli yazı Çorumlu okurlarına sunuldu.

-Şair ve Yazar ve Emekli Öğretim Görevlisi M. Halistin Kukul tarafından 01 Nisan 2012 tarihinde Samsun Olay gazetesinde, Durdu Şahin’in Şiir Gibi isimli kitabını tanıtan Şiir Gibi isimli yazısı Samsunlu okurların beğenisine sunuldu.

- Kendilerine gönderdiği Şiir Gibi isimli şiir kitabı nedeniyle, Kültür ve Turizm Bakanı sayın Ertuğrul Günay tarafından yazılan mektup 06 Nisan 2012 tarihinde eline ulaştı.

- Sanat hayatının 35. yılı vesilesiyle Osmancık Belediye Başkanı sayın Bekir Yazıcı tarafından kendisine bir başarı plaketi sunuldu. Başarı plaketinin haberini Alaca Lider gazetesi 13 Haziran 2012 tarihli sayısında, Çorum Hakimiyet gazetesi 15 Haziran 2012 tarihli sayısında “Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı’dan Alacalı Şair-Yazar Durdu Şahin’e Plaket” şeklinde okurlarına duyurdu.

- Gönderdiği Şiir Gibi kitabı nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Özel Kalem Müdürlüğü tarafından yazılan teşekkür mektubu, 29 Nisan 2013 tarihinde eline ulaştı. Dönem, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlık dönemiydi.

- Gönderdiği Şiir Gibi isimli şiir kitabı nedeniyle, Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı tarafından yazılan mektup, 21/06/2013 tarihinde eline ulaştı.

-Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ömer Çelik tarafından, gönderme nezaketinde bulunduğu şiir kitabı nedeniyle kendisine yazılan teşekkür mektubu 17 Haziran 2013 tarihinde eline ulaştı.

- Şair Makberi ile birlikte yazdıkları Hiciv Şiirleri isimli şiir kitabı Temmuz 2013 tarihinde okurlara ulaştı.

- 05 Temmuz 2013 tarihli Alaca Birlik gazetesi, Durdu Şahin Antoloji ve Ansiklopedilerde isimli haberi okurlarına sundu.

-2013 yılında Alaca Belediye Başkanı Sayın Muhammet Eyvaz adına, Alaca Belediyesi Özel Kalem Müdürü Mücahit Gürsoy tarafından Alaca Belediyesi’nin kültür-sanat hizmetlerine katkıları sebebiyle bir plaket sunuldu. Plaketin habere 31 Ocak 2013 tarihli Çorum Hakimiyet gazetesi ile 04 Şubat 2013 tarihli Alaca Lider gazetesinde okurlara duyuruldu.

- 20 Ocak 2016 yılında Alaca Gündem gazetesi sahibi Mustafa Külcü tarafından şair ve yazarlıkta 40. Başarı Yılı nedeniyle şair ve yazarımıza bir plaket sunuldu. Durdu Şahin’in şair ve yazarlıkta 40. yılı, Alaca’da Karadeniz Pastanesinde hep birlikte kutlandı.

-Şair ve Yazarlıkta 40. yılı nedeniyle yazılan Şahin, Yazarlıkta 40. Yılını Kutladı isimli haber, 22 Ocak 2016 tarihinde Çorum’da okurlarına ulaşan Alaca Gündem gazetesinin 1. sayfasında okurlara ulaştırıldı.

-Ağustos 2017 yılında 26 yıl görevden sonra emekli oldu. Dönemin Çorum Valisi sayın Necmettin Kılıç tarafından “Hizmet Şeref Belgesi” ile ödüllendirildi.

-Ahmet Yesevi Üniversitesi sitesinde, “ Türk Edebiyatı İsimler Sözlüğü Maddesi: Şahin Durdu” üst başlığı ile 09/03/2019 tarihinde detaylı bir biyografisi okurlara ulaştırıldı.

- Şair-Yazar Mehmet Kamil Berse editörlüğünde İstanbul’da yayınlanıp Türkiye çapında okurlarına ulaştırılan Aylık Kültür, Edebiyat, Dil, Sanat ve Tanıtım Dergisi Şehir ve Kültür dergisi’nin Nisan 2019 tarihli sayısında Alaycılık Hastalığı isimli yazısı okurların beğenisine sunuldu.

-Şair -Yazar Mehmet Kamil Berse editörlüğünde İstanbul’da yayınlanıp Türkiye çapında okurlarına ulaşan Aylık Kültür, Edebiyat, Dil, Sanat ve Tanıtım Dergisi Şehir ve Kültür dergisinin Haziran 2019 tarihli sayısında Önce Dinlemesini Bil isimli yazısı okurlarına ulaştırıldı.

-Şair-Yazar Mehmet Kamil Berse editörlüğünde İstanbul’da yayınlanıp Türkiye çapında okurlarına ulaştırılan Şehir ve Kültür dergisinin Kasım 2019 tarihli sayısında Ahlak ve Ümit isimli yazısı okurlara ulaştı.

-Adana’da okurlarına ulaşan 27 Mart 2020 tarihli Adana Post gazetesinde “Merhum Hikâyeci-Yazar M. Ali Taşçı Ve Şair-Yazar Necati Aykan Ustalar” isimli yazısı, konuyla ilgilenenlerin beğenisine sunuldu.

-Şair-Yazar Muhterem Şahin editörlüğünde Ankara’da hazırlanıp Türkiye çapında okurlarına ulaştırılan Genç Yürekler dergisinin 2020 tarihli 3. sayısında Merhum Hikâyeci-Yazar Mehmet Ali Taşçı isimli yazısı okurlara ulaştı.

-Şair-Yazar Muhterem Şahin editörlüğünde Ankara’da hazırlanıp Türkiye çapında okurlarına ulaştırılan Genç Yürekler Dergisinin 2020 tarihli 4. sayısında Merhum Usta Şairi-Yazar Necati Aykan isimli yazısı okurlara ulaştı.

-Şair-Yazar Mehmet Kamil Berse editörlüğünde İstanbul'da hazırlanıp Türkiye çapında okurlarına ulaştırılan Şehir ve Kültür dergisinin Kasım 2020 tarihli 76. sayısında Kuşlar ve Biz isimli yazısı okurlara ulaştı.

-Şair-Yazar Durdu Şahin öğretmenimizin Bu Coğrafya isimli yazısı, Şair-Yazar Mehmet Kamil Berse üstadın editörlüğünde Şehir ve Kültür dergisinin Aralık 2020 tarihli 77. sayısında okurlara ulaştı.

-Şair-Yazar Durdu Şahin öğretmenimizin Kuşları Korumak Lazım isimli yazısı ile Necip Milletimiz isimli şiiri, Dr. Osman Arslan ustanın editörlüğünde Ayizi dergisinin Eylül-Aralık 2020 tarihli 8. sayısında okurlara ulaştı.

-Şair-Yazar Durdu Şahin öğretmenimizin Olcay Yazıcı ve Erguvan Uğultusu isimli yazısı, Şair-Yazar Muhterem ŞAHİN ustanın editörlüğünde Genç Yürekler dergisinin Mart-Nisan-Mayıs 2021 tarihli 5. sayısında okurlara ulaştı.

- Anadolu Eğitim, Kültür ve Bilim Vakfı tarafından Mart 2021 tarihinde okurlara sunulan Anadolu Şairlerinden Damlalar isimli şiir antolojisinde Ordumuza Dua, Biz Birlikte Tūrkiye'yiz isimli şiirleri okuyuculara ulaştı.

- Anadolu Eğitim, Kültür ve Bilim Vakfı tarafından okurlara sunulan Anadolu Şairlerinden Damlalar isimli şiir antolojisine iki şiiriyle katkısı ve katılımı sebebiyle, Anadolu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Saygıdeğer Hayrullah Başer tarafından sunulan 21/03/2021 tarihli Teşekkür Belgesi Durdu Şahin'e ulaştı.

-Şair-Yazar Durdu Şahin öğretmenimizin "Mehmet Akif Ak Üstadımın Kaleminden Özetle Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy" İsimli Makalesi ve "Biz Birlikte Türkiye'yiz" isimli şiiri, saygıdeğer Sosyolog-Şair-Yazar Dr. Osman Arslan editörlüğünde Ankara'da hazırlanan Ayizi dergisinin Mart-Nisan 2021 tarihli 10. sayısında okuyuculara ulaştı.

-Şair-Yazar Muhterem Şahin ustanın yönetiminde Ankara'da hazırlanıp Türkiye genelinde okurlarına sunulan Genç Yürekler dergisinin Haziran-Temmuz-Ağustos 2021 tarihli 6. sayısında Şair-Yazar Durdu Şahin öğretmenimizin Şair ve Yazar M. Halistin Kukul ile Hikâye Üzerine Bir Konuşma isimli röportajı okurlara ulaştırıldı.

-21/07/2021 tarihinde Anadolu Eğitim, Kültür ve Bilim Vakfı'nın Anahaberyorum isimli sitesinde ilk ķöşe yazısı okurlarına ulaştı. Halen belirtilen sitedeki ķöşesinde düzenli bir şekilde yazmaktadır.

-Merhum Olcay Yazıcı ve Erguvan Uğultusu isimli tanıtma ve değerlendirme yazısı saygıdeğer Sosyolog-Şair-Yazar Dr. Osman Arslan editörlüğünde Ankara'da hazırlanan Ayizi dergisinin Temmuz-Ağustos 2021 tarihli 12. sayısında okuyuculara ulaştı.

-2021 yılı itibariyle halen okumakta ve yazmaktadır.

Saygılarımla.

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Toplam 1 yorum yapıldı
Türk edebiyatına adanmış bir ömür...
Milli ve manevi değerlerimizi gönlümüzde diri tutan ve coşturan eğitimci-şair -yazar Durdu ŞAHİN kardeşimizin takdire şayan bu çalışmaları ne büyük bir çaba...Her şeyin maddeleştiği kültürümüzün erozyona uğradığı zamanımıza bir yağmur olur inşaallah...
Yorum Ekleyen: Salih YENER     4.10.2021 13:47:08

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya