Avusturya’nın Türk korkusu
MAKALE
Paylaş
30.06.2024 12:13
664 okunma
Erhan Afyoncu

Osmanlıların 16. yüzyılın başlarında Orta Avrupa’ya ayak basmasından sonra Türk ilerleyişiyle en çok Avusturya mücadele etti. Osmanlı’ya vergi vermek zorunda kaldı. Bu yüzden Güneydoğu Almanları olan Avusturyalılar, her taşın altında Türk tehdidi görüp Türk korkusuyla yaşadılar. Avusturya en büyük korkuyu ise 1683’teki İkinci Viyana Kuşatması’nda yaşadı ve imparatorları şehri bırakıp kaçtı

Salı günü Avusturya ile önemli bir maça çıkacağız. Avusturya, Osmanlı Devleti'nin Orta Avrupa'yı fethettiği dönemde Türklere karşı en uzun süre mücadele eden devlet oldu.

OSMANLI'YA HARAÇ ÖDEDİ

Osmanlı-Avusturya ilişkileri ana hatlarıyla iki dönem hâlinde incelenebilir:

  1. 1493-1664 Osmanlı'nın saldırı, Avusturya'nın savunma dönemi.
  2. 1683-1791 Avusturya'nın saldırı, Osmanlı'nın savunma dönem.

Osmanlı kuvvetleri ilk defa 1463-1479 yılları arasında Venedik'le yapılan savaş sırasında Avusturya topraklarına girdi. Asıl mücadele ise Osmanlıların Hırvatlara ağır bir darbe vurduğu 1493'te başladı. Hırvatlara yardım etmek isteyen Avusturya kuvvetleri, Osmanlı topraklarına girdi ve ilk çatışmalar meydana geldi

Kanuni, Viyana önlerinde.

Kanuni döneminde Macaristan'ın alınması Osmanlıları Avusturya ile komşu yaptı. 1526'da Mohaç'ta Macar Krallığı'nın yok edilmesinden sonra Osmanlı İmparatorluğu ile Habsburglar'ın doğu kolu olan Avusturya arasında Macaristan'a kimin hâkim olacağı konusunda bitip tükenmek bilmeyen savaşlar başladı.

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya