15 Temmuz darbeler tarihini değiştirdi
MAKALE
Paylaş
21.07.2024 23:55
195 okunma
Prof.Dr. Süleyman Kızıltoprak

Genç Osman'dan beri darbeciler hep başarı kazanmış, hep kan dökmüş, kanla iktidarı ele geçirmişlerdir. Ama bu sefer Türk Milleti “İktidar, millî irade ile el değiştirir, buna biz müsaade etmeyiz” demiştir. Bu bakımdan 15 Temmuz Türk tarihinin, hatta dünyadaki darbeler tarihinin değiştiğini göstermektedir.

Türk Milletinin devletin kurucularına, liderlerine ve askerlerine yaklaşımı daima milli ve dini motivasyonlarla olmuştur. Bugün dahi askerimize "Mehmetçik", komutanımıza "Paşam" şeklinde hitap edilir. Askerlerimiz Peygamber Ocağı'nın bir neferi, komutanlarımız bu ocağın birer kutlu liderleridir. Asker ve devlet liderlerinin her biri Türk milleti için İstanbul'un surlarında birer Ulubatlı Hasan ve Fatih, denizlerde birer Barbaros Hayrettin, bilgelikte Oğuz Kağan, savaş meydanında Alparslan, kutsalına sahip çıkmakta ise Selahaddin ve Yavuz'dur.

Türk milleti, liderinin asaletine ve askerinin üniformasına hürmet etmekte ve bu değer ile gurur duymaktadır; ne bu kutsallığa saygısızlık edenleri ne de bu kutsallığı halkına saldırmak için suistimal edenleri asla kabul etmez, bağrına basmaz ve onları kendinden görmez. İşte bu yüzdendir ki 1950'den itibaren halkın hür iradesinin yansıması olarak on yıl iktidarda kalan Rahmetli Başbakan Adnan Menderes'i idam sehpasına gönderenleri kabul etmez, onları saygılıyla anmaz ve şereflilerden ayrı tutar. Onlar asker değil asker üniforması giymiş birer mankurt olarak görülmüştür.

Menderes ve arkadaşlarının isimleri, hatıraları hala hafızalarda önemli bir yer tutarken onlar hakkında idam hükmü verenlerin hiçbiri hayırla anılmamaktadır. Tıpkı bunlar gibi, Genç Osman'ın, III. Selim'in, Abdülaziz'in katilleri ve II. Abdülhamid'i devirenler de Türk milletinin vicdanında sevgiye layık görülmemektedir.

 

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Prof.Dr. Süleyman Kızıltoprak

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya