DEVAM
MAKALE
Paylaş
19.09.2024 14:04
48 okunma
Ali İlkbahar

Dünyanın gelişmiş ülkelerinin insanları son bir yılda gelişen insan haklarının ayaklar altına alınmasına, yıllarca kadın hakları diye her konuda kadın haklarını söyleyerek hak diye insanı, vicdanı, merhametli, birbirine saygılı; ana, eş, kız evlat can diye anlatılan kadın hakları ile önemli konumu gelecek ki görevleri insan mimarı, sanatçısı olursa inançlarına, kutsallarına bağlı, onun yaşatıcısı ve savunucu olanın kadın haklarını koruyan, yaşayan, mücadele veren hanımlarımız kıyafet savundukları, amelleri, hayalleri yetiştirdiği peşinden aynı kararlılıkla yürüyüşü gerçek kadın haklarının sahibi, mücadelecisi, İslam'ın her güzelliği ile temsil eden, onurlu, gururlu, kültürlü yol gösteren kulluk yolu, mümin oluşu, gerçek kadın haklarının varlığı inançlı kesimde moral ve ümit kaynağı olmuştur.

Yeni nesil bir kısım bayanların, kızların yeni nesil bayanların toplumdaki İslam karşıtı veya İslam'ın temellerini yıkmak, temel değerlerimizi sulandırmak isteyen kesimler topyekün inançlarının yaşanması mücadelesi verenlere endişeler vermektedir.

Gerek eğitim programlarımız, uygulamalarımız ilkokul, lise, üniversitelerde ahlaki manevi değerlere saldıran, sanal dünyası sanat dünyasının bir kısmı, moda, giyim, kuşam, dost, kardeş, arkadaşlık ilişkilerinin dostlukların aşınması, saldırıya uğraması. Plaj kıyafetlerinin şehirlere taşınması gençler üzerinde olumsuz tesir olmaktadır.

Dün Allah'ın görevlerini, amellerini yaşar savunurdu. Onların şerefli mücadelesi okullarda her alanda örnek oldu. Hatırlıyorum annesi, babası ile ablasına başörtüsünü destek için el ele yürüyüşünde ilk orta öğrencisi kızlarımız ablaların hak arama demokratik yasal yürüyüşünde açık olanlar da anneler babalar da beklenenin çok üstünde katılım, bütün Türkiye'nin şehirlerinde medeni kültürlü el ele başörtüsü yürüyüşünde, yaşının çok üstünde kararlı, inançlı insanca bayan, geleceğe hazırlayacak, kulluğu yüreğine sindirmiş, Allah'ın müjdesine yüzde yüz inanmış kardeşler yürüyüşü, olgunluğu, haklılığı başta bütün bayanlarda hasreten genç kızlarımda yüreklenmeye haklılığının büyüklüğü, Allah'ın müjdesi bugünlere gelen, yarına giden kıyamete kadar devam edecek, bugünün, geleceğin bayanlarını kutluyorum.

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya