SGK eski Başkanı Acar’dan kritik uyarılar; ‘Kırılgan dönemde haciz işlemleri dikkatli yapılmalı’
Vergi ve SGK borçlarının tahsilinde şirket sahiplerinin bilgisi olmadan tüm gayrimenkullerine ve banka hesaplarına elektronik haciz getirilerek tahsil edilmesinin doğru olmadığını vurgulayan SGK eski Başkanı Acar, ‘’İncitmeden ve o işletmeleri kaybetmeden çözümler hayata geçirilmelidir
GÜNDEM
Paylaş
18.09.2024 16:58
43 okunma

Vergi ve SGK borçlarının tahsilinde şirket sahiplerinin bilgisi olmadan tüm gayrimenkullerine ve banka hesaplarına elektronik haciz getirilerek tahsil edilmesinin doğru olmadığını vurgulayan SGK eski Başkanı Acar, ‘’İncitmeden ve o işletmeleri kaybetmeden çözümler hayata geçirilmelidir… Haciz işlemine en son başvurulması gerekiyor. Zaten ekonomi kırılgan bir dönemden geçiyor. Ekonomide yaşanan sıkıntıların üzerine bunlar eklendiği zaman işten çıkarmalar başlayarak sosyal yönden büyük etkilere yol açabilir’’ dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) eski Başkanı Fatih Acar, Türkiye’deki güven sorunu aşılmadan ekonomik durumun düzelmeyeceğini söyledi.

Fatih Acar, Vergi Dairesi Başkanlığı’nda yapılan değişiklikler, sanayiciler ile belediyelerin borçları ve hükümetin açıkladığı mali tedbirler içeren programa ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın taşra teşkilatı defterdarlıklar ile Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) taşra teşkilatı vergi dairesi başkanlıklarının tek çatı altında toplandığını hatırlatan Acar, şunları kaydetti: ‘’Önceden bakanlığın taşradaki temsilcileri defterdarlardı. Daha sonra vergi denetimi ile tahsilatı ayıralım dediler ve 29 ilde Gelir İdaresi Başkanlığı kuruldu. Defterdarların sadece milli evrak görevi kaldı.

 

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya