Seni Çok Seviyoruz. Bizleri Yoldaş Kabul Et Ey Resulümüz!
MAKALE
Paylaş
15.09.2024 21:55
89 okunma
Vahap Yaman

Resulullah’ı sadece özel bir günde hatırlamak, sevgimizi, bağlılığımızı, bildirdiği talimatları sadece özel bir günde hatırlamak Resulullah’ın istediği bir durum asla olamaz.

Bildirdiği ilkeleri hayat tarzına dönüştürüp, onu kendi iyiliğimiz için her daim en yakın dostumuz görmeyi becerebilmek dua ve temennisiyle!

Mevlid kandilinde Hz. Peygamberi anmak televizyonda, camide mevlid dinlemek değildir.

Onu anmak ilkelerini yaşamaktır.

İnandığı değerleri, ahlakını, cömertliğini, liderliğini, merhametini, sevgisini kavrayıp onları istismar etmeden hayata uygulamaktır.

Onu sevmek, onun önerdiği hayat tarzına aykırı uygun yaşamaktır.

Aracılık ettiği İslam’ın, bizlere önerdiği hayat tarzını, yaşam biçimimiz olarak devam ettirme kararlılığımızı, ayaklarımızı İslam üzere sabit kıl öğüdüyle bütünleştirerek ömür boyu yaşamaktır.

Onu sevmek, tavsiyelerini özümseyip, onlarla başkalarının da aydınlanmasını sağlamak üzere yola çıkmak, yolda oyunbozanlık yaparak kardeşleri ile çatışmamak, kendisini ve çevresini sürekli değiştirmek için çabalamak, değişim sürecini iyi okumak, sorumluluk almak, iç mücadeleden kaçınmak, özellikle kardeşlerine karşı adil, merhametli olmak, kendini ve toplumu istenilen tarzda şekillendirme şuur ve bilincini Hz. Peygamberin yol haritasına uygun yaşamaktır.

Alemlere rahmet olarak gönderilen bir peygamberin ulaştırdığı dinin, rahmet dalgaları arasında dolaşarak rahatlamak, kendisini peygamberin kurtarıcı, kuşatıcı, koruyucu prensiplerine teslim ederek boyun eğmek, bilerek ve isteyerek onun yolundan gideceğini haykırarak, vaad edilen cennete kavuşmak için yola koyulmak, çabaların en güzelidir.

Ne mutlu ki; peygamberin çağrısına kulak verip İslam olduk. Onun yanında yer almak için çabalıyoruz. Onu yalnız bırakmayacağımızın sözünü veriyoruz. Bildirdiklerine uyacağımızı, getirdiği dinin kurallarını farkında olarak, bilerek ve isteyerek seçtik. Ne mutlu bizlere!

İsteyerek seçtiğimiz bu kutlu yolda sarsılmadan, kararlılıkla yürüyerek, kendimizi her zaman diri ve canlı tutacağımızı, çevremizi uyararak onların da peygamberle yoldaş olmalarına katkıda bulunacağımızın sözünü vermektir. Onu sevmek!

Hz. Peygamberin zor şartlara rağmen hedeflediği yerlere ve benim elimi tutacak olanlar nerede diyenlere ulaşmak için yaptığı çalışmaları örnek alarak gayret göstermektir. Onu sevmek...

Peygamberin yanında olduğumuzu onu çok ama çok sevdiğimizi, tarif ettiği yolda yalpalamadan yürüdüğümüzü hayat tarzımızla göstermektir.

 

Onu sevmek,

Allah'ın seçip biçimlendirdiği, Kur'an'la eğittiği Hz. Peygamber öncelikli olarak, tepeden tırnağa bütün bir hayatı öğretmek ve değiştirmek için gönderilmiştir.

Onun öğrettiklerini hayata geçirmek görevdir ve edeptir. Allah'la kurduğu ilişkide onu örnek almak, Kur'an'la dostluğunu benimsemek, oturup kalkmasından insani ilişkilerine, alışverişinden adaletine, küfre, zulme, şirke karşı koymasına, namazından, duasına, dedikodudan uzak durup, kardeşliklerin inşasına, haccından, infakına, kadar onu örnek almak, onu takip etmektir O'nu sevmek,

 

Peygamberi rol model seçenler

Kur’an’ın yaşanabilir olduğunu, ütopya olmadığını, bize sünnet gösterir.

Kur’an’ın mesajlarını gösterecek ve öğretecek rol modele ihtiyaç vardır. Bu rol model ise Hz. peygamber olmuştur. Peygamberin rol modelliği de onun sünneti ile gösterilmiştir. Peygamberin rol modelliğini de aşağıdaki ayette belirtildiği şekilde anlamak gerekir.

And olsun Allah’ın elçisinde sizin için Allah’a ve ahiret gününe kavuşmaya inanan ve Allah’ı çok anan kimseler için, uyulacak en güzel bir örnek vardır. Ahzap 33/21

Yol arkadaşımızı nasıl anlayalım!

Yaratıcımız tarafından belirlenen ilahi yolu, insanlara ulaştıran peygamberlerdir. Peygamberler yolun kurallarını ve yaşayış şekillerini tarif etmekle görevlendirilmişlerdir. Peygamberler ilahi mesajın yaşayan ve yürüyen önderleridir.

Gönderildikleri toplumlarda insanlar tarafından örnek alınmaları istenmiştir.

Her peygamberin, kendisinin bir sünneti vardır. İlahi mesaj, peygamberlerin aktarımı ve sünneti ile toplumlara intikal eder. Önderlik eder. Toplumlar Rabb’in mesajını sünnetle öğrenir ve tatbik eder. Bu tarz ilişki, Allah’ın insanlara vahyini ulaştırmada seçmiş olduğu bir yoldur. Bu pencereden bakıldığında, bu ilişkiye belirlenen tarzın dışında başkaca bir anlam yüklenemez. Dolayısı ile kitap ve sünnet bu çerçevede birbirinden asla ayrı düşünülemez.

Kitapla mesaj vaz edilir. Sünnetle yaşanır hale gelir. İlahi mesaj, özü itibariyle insanlığa  yolu gösterir, peygamberler bu yolu tarif eder.

İnsan vahiyle ve sünnetle aydınlanır yolunu bulur. Vahyin ışığı ve sünnetin tarifi olmadan doğru yolun bulunmasına imkan yoktur.

 

Peygamberin iyi bir usta olduğunu hiç aklımızdan çıkartmayalım. Onun örnekliği bu hayatın ve gelecek hayatın dizaynını tarif eder. Her iki tarafta da mutluluk kaynağıdır. O halde bizler de iyi bir ustanın yanında iyi bir çırak olalım, işi iyi öğrenelim.

Resulullah’ı önder kabul edenlere:

Emin ve güvenilir olun! Helal ve harama dikkat edin! Yolsuzluğa bulaşmayın! Kibirden uzak durun! Sevin ve sevilin! İlkelerini ilkeniz yapın ve yaşayın!

İLKELERİNİ İLKENİZ YAPIN VE YAŞAYIN!

 Sadece seni çok seviyoruz demek  yetmez. Onu sevdiğimizi teklif ettiği hayat tarzını yaşayarak gösterelim. Peygamber, ilkeleri yaşatılarak sevilir. Yolu yolumuz olsun. Ayaklarımız onun öncülüğünü yaptığı yolda sabit olsun.

Ey Resulümüz!

Bizler de senin ahlakınla ahlaklanmak için gayret ediyoruz. Çocuğunu diri, diri gömene, sakın ha öldürme!

Kendisine bile faydası dokunmayan putlara tapma, onlardan yardım isteme!

Senin de annen, kız kardeşin var. Başkalarının kadınları ile zina etme!

Hırsızlık yapma! Ölçüde tartıda eksiklik yapma!

İnsan öldürme!

Bir gün sende yaşlanacaksın. Anne ve babana, yaşlılara, düşkünlere yardım et! Kendin için yapılmasını istemediğin şeyleri başkaları için de isteme (yapma)!

Kendi aleyhinize bile olsa asla adaletten ayrılma, adil ol!

Mü’minler emin ve güvenilir kişilerdir. Ey ümmetim güvenilir olun! Namazınızı dosdoğru kılın!

Zekatınızı eksiksiz verin!

Kötülükten sakının.

Daima iyiliklerde yarışın!

Birbirinizin özel ve gizli şeylerinizi araştırmayın!

Bizler bildirdiğin bütün ahlakı kurallara uyan iyi bir mümin olarak senin ahlakını kuşanacağımızın sözünü veriyoruz. Seni örnek alarak yaşamak, senin gibi davranmak, dini anlatmada ve yaygınlaştırmada (tebliğde) senin gibi davranmaya azmimiz var.

Senin sancağının altında gölgelenecek dostların arasında olmaya çabalıyoruz.

Rabb’imizden çirkinliklerimizin ve kusurlarımızın yok edilmesinin temel kuralı olan peygamber ahlakı ile ahlaklanmayı talep ediyoruz.

Başarırız inşallah!

Peygamber örnekliği fıtrata uygun temizlenme yolları gösterir.

FITRATIMIZA UYGUN YAŞAMA ŞEKLİNİ ÖĞRETEN VE GÖSTEREN HZ. PEYGAMERİN ÖNERDİĞİ HAYAT TARZINA HAKKIYLA UYARAK FITRATIMIZI VE AKLIMIZI KİRLENDİRMEMEMİZ DUASIYLA!

Vahap Yaman

vahap3442@gmail.com

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya