Ayizi Dergisi, geçtiğimiz günlerde, Sivas'ın Zara ilçesinde, Belediye'nin katkılarıyla, Mehmet Habip Soluk Anadolu Lisesinde, Sezai Karakoç'u Anma Programı gerçekleştirdi. "Ayizi Dergisi Edebiyat Dizisi: Sezai Karakoç" adıyla yapılan anma programına, Zara Belediyesi Başkan Vekili Cem Sedat Bayrakçı, İlçe Millî Eğitim Müdürü V. Muzaffer Geyik, Anadolu Vakfı Sivas Şubesi Yöneticileri, öğrenciler ve öğretmenler katıldılar.
Program, Ayizi Dergisi Yayın Kurulu Üyesi Ayşe Birce Bağcivan'ın yöneticiliği ve sunumuyla başladı. Açılış konuşmasını ise Anadolu EKB Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Ayizi Dergisi Sahibi Adnan Yıldırım yaptı. Yıldırım, Sezai Karakoç'un hayatından kesitler sunarak "Monna Rosa" şiirinin hikayesini anlattı. Üstad Sezai Karakoç'u tanıtan videodan sonra programın konuşmacılarına sıra geldi. İlk konuşmayı Emekli Öğretmen Hüseyin Özkaynakcı yaptı.
Özkaynakcı, Üstadın eserlerinden yola çıkarak O'nun fikir dünyası, diriliş düşüncesi ve edebî yönünü dile getirdi. İkinci konuşmacı olarak mikrofon; Şair, Yazar Muhterem Şahin'e verildi. Şahin, "Bir Okul Olarak Dergicilik ve Diriliş Dergisi" başlığı üzerinde durarak; 1960'ta çıkmaya başlayan, 1992'de kapanan ve 396 sayı yayınlanan Diriliş Dergisinin 32 yıllık macerasını anlattı.
Zara Radyosu Program Yapımcısı Adem Doruk, fon müziği eşliğinde Sezai Karakoç'un şiirlerini seslendirdi. Son konuşmacı olarak Muhammed Ali Turanlı ise, Sezai Karakoç'un Necip Fazıl Kısakürek ile tanışmasını ve Büyük Doğu Dergisinde yazmasını dile getirdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Folklor Araştırmacısı Nureddin Tanrıverdi, okuduğu şiirle programa renk kattı.
Üstada ait şiirlerin okunduğu, anıların dile getirildiği sıcak, samimi ve doğal bir ortamda, gençlere Diriliş Ruhu hissettirilmeye çalışıldı. Öğrencilere Ayizi Dergisinden ve Genç Yürekler Dergisinden birçok sayı; etkinliğe emek verenlere ise Anadolu Ay Yayınlarından kitaplar hediye edildi. Toplu fotoğraflar çekildi ve program son erdi.