Tecrübe Genellikle Bedava Verilir.
MAKALE
Paylaş
13.08.2024 15:34
207 okunma
Vahap Yaman

Bedava verilen şeyler kıymetsiz derler inanma!

Biraz okunmuş, biraz da yaşanmış hayat tecrübelerinden kısa notlar:

---Müslüman ve mü’min olmak bir kimliktir. Bu kimliğin gereklerini hayat tarzı haline getirmek ve ona uygun yaşamak asıl görevdir.

Bu görevin kuralları ilahi vahiy ile belirlenmiş, bunları bir yaşam tarzı haline dönüştürmesi insana tarif ve tavsiye edilmiştir.

Tavsiyelere uyarak, hiçbir kuralını örselemeden ve atlamadan, kurtuluşa erenlerden olabilmek dileklerimle!

---Kendi dini eğitimini teorik ve pratik olarak planla! İslami bilgiyle donanımlı hale gel, bu donanımını saha çalışmalarında sistematik bir tarzda tebliğ et.

---Öğrendiklerinin senin davranışlarını değiştirmesine izin ver, öncelikle davranış değişimi yaşa ki seni örnek alacakların işleri kolaylaşsın.

---Dinin; iman, ibadet ve ahlâk esaslarından oluştuğu ve bu bütünlüğün hiçbir zaman bozulmaması gerektiği bilincinde ol!

---Din hayatında bilerek tercih edilen bir değer olmalıdır.

---Dinden haberdar olmak başka, dindar olmak başkadır. Dindar ol!

---Ahiret hayatının gerçek ve sonsuz bir hayat olduğunu, dünya hayatının hesabının görüleceği yer olan ahiret hayatına hazırlıklı olunması için var edildiğini unutma!

--- Müslümana Allah’ın önerdiği hayat tarzı, başka yaşam biçimleri ile eklektik bir yapıyı asla kabul etmez. İslam antitez değil tezdir.

---İslam insana Allah’ın rızasına uygun bir hayat tarzı teklif etmektedir. Bu hayat tarzını da bilerek, isteyerek, farkında olarak kendisinin seçmesini istemiştir.

---Çünkü Rabb'imiz yaratılışta insan fıtratının içerisine iyilik ve güzellikler koymuştur. Fıtrattaki bu güzellikler insanın Rabb’imizin tavsiye ettiği hayat tarzını keşfetmede yol gösterici olmuştur. Doğruyu, güzeli bulma yeteneği vermiştir.

Bunları, hayat tarzına dönüştürmesini insanın kendisine bırakmıştır.

Yapacağımız şey yaratılıştaki saf ve berrak hali yakalamak için fıtrata uygun hareket etmek.

Hayat tarzımızı değiştirmemizde geç kalmayalım.

---Kılık kıyafetin temiz ve düzgün olsun, saç sakalın bakımlı olsun, tesettürün sadece etini örten bir kumaş olmasın,

---Oturup kalkmana dikkat et, yaşlılara hürmet et, paylaşımcı ol, görev üstlen, işten kaytarma, laubali davranma, küfürlü konuşma, kadın erkek ilişkilerinde sınırları aşma, küçükleri, zayıf ve güçsüz olanları koru, başkaları ile dalga geçme, kusurlarını araştırma ve bunları başkalarına anlatma!

---Müslümanlar, kendilerine tuzak kuran küresel güçlerden, farklı bir hayat tarzına sahip olduklarını iyi bilmelidirler.

---Küresel güçlerin bizim hayat tarzımıza karşı olduklarını da unutmayalım.

---Dikkat ediyorsunuzdur. Müslümanların yaşadığı toprakları işgal ederken her seferinde yeni bir Haçlı seferinden bahsetmekteler. Haçlı ruhu ile saldırmaktadırlar. Bu da onların bizim hayat tarzımıza düşman olduklarını göstermektedir.

---Kur'an'da aktarılan geçmiş kavimlerin hayat hikayelerinin hepsinde Allah'a isyan, çirkinlik, azgınlık, şımarıklık, güç zehirlenmesi, ahlaki sapkınlık, refahtan şımarıklık görülmektedir.

Bunlar sadece okuyanları ve dinleyenleri bilgilendirmek amacıyla anlatılmış masalımsı şeyler değildir.

---Bu aktarımlar yaratıcı ile sorunlar yaşayan, kibir ve isyan ile her şeyin kendilerinden menkul olduğuna inanan toplumların, peygamberlerin uyarılarına rağmen, isyanlarının sonucu karşılıktır. Gelecek nesillere Allah’la arası bozuk olanların nelerle karşılaşacaklarını duyurmak amaçlı bildirimlerdir.

---Her an yaratıcı olan ve mülkün sahibi, gücünü ve otoritesini hiç kimse ile paylaşmayan ve kendisine teslim olunmasını isteyen RABB’imizin, günümüz yaşayanlarına kendisi ile aralarını düzeltmeleri için birer hatırlatmadır.

Bu hatırlatmalar günümüzde de devam etmektedir. Anlayana!

---Hepimizin, imanın bilinçle elde edilmesinin lezzetini ve mutluluğunu kendimize tattıracak bir hayat öykümüz olsun. Ne dersiniz!

---Mü’mince bir hayat tarzı yaşamak, şeytanın dolaştığı yerleri daraltır ona hareket alanı bırakmaz. Mü'min bu hayat tarzına olan bağlılığını ömür boyu kesintisiz sürdürerek yaşadığı alanda şeytana söz hakkı vermemelidir

---MÜ'MİN, kendisini sürekli yenileyip geliştireceğini, ailesini ve çocuklarını İslami bir hayat tarzıyla tanıştırıp değiştireceğini, topluma ve gücünün yettiklerine, takva sahibi bir mümin olarak iyi bir örneklikle, onların değişimine destek vererek aydınlanmalarına aracılık edeceğinin sözünü KALU BELA diyerek vermişti. O halde hep birlikte üzerimize düşen verdiğimiz sözü hatırlamak ve söze uygun davranmak!

---Bilgi birikimlerimiz, hayat tarzımızı değiştirip dönüştürmede önemli işlevler yerine getirir. Edindiğimiz her bilgi hem bizi hem de çevremizi kuşatan ve istikametimizi doğru tutturmamızı sağlayan rehberler gibidir.

Çiçekler ne kadar çeşitliyse, bu çiçeklerden oluşan demet de o kadar güzel olur prensibiyle, ilimlerin kaynağı olan Kur'an'la dostluğu arttırıp birikimlerimizi çeşitlendirip çoğaltmamız dileklerimle!

Vahap Yaman

vahap3442@gmail.com   

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya