Meclis son yılların "rekor mesaisi"ni emekliler için yaptı
Emekli bayram ikramiyesinin 4 bin liraya yükseltilmesini içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda 16 saat 37 dakika süren dünkü birleşimin ardından yasalaştı.
POLİTİKA
Paylaş
27.03.2025 21:59
84 okunma
Emekli bayram ikramiyesinin 4 bin liraya yükseltilmesini içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda 16 saat 37 dakika süren dünkü birleşimin ardından yasalaştı.
 
Emekli bayram ikramiyesinin 4 bin liraya yükseltilmesi ile doğum yardımına ilişkin düzenlemeleri de içeren Gençlik ve Spor Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, TBMM Genel Kurulu, teklifi görüşmek için dün saat 14.00'te Meclis Başkanvekili Celal Adan'ın başkanlığında toplandı.

Görüşmeler sırasında milletvekilleri arasında emeklilerin bayram ikramiyesi miktarından İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk ve terör soruşturmalarına, terörsüz Türkiye sürecine kadar birçok konuda zaman zaman tartışmalar yaşandı.

TBMM Başkanvekili Adan, başta yaşanan tartışmalar olmak üzere muhalefet partilerince yoklama ve karar yeter sayısı istenmesi ile iftar ve sahur için birleşime 10 kez ara verdi.

Yaklaşık 17 saat süren görüşmeler sonrası kanun teklifi için yapılan oylamada 345 oy kullanıldı. Kanun teklifi, 258'i kabul, 75'i ret ve 12'si çekimser oy sonucu kabul edilerek yasalaştı.

TBMM Başkanvekili Adan, görüşmelerin tamamlanmasının ardından birleşimi saat 06.37'de kapattı.

Emekli bayram ikramiyesinin 4 bin liraya yükseltilmesini içeren, Gençlik ve Spor Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri, 16 saat 37 dakikayla 2025'in ilk 3 ayında gerçekleştirilen en uzun Genel Kurul mesaisi olarak kayıtlara geçti.

Kanunla yapılan değişiklikler

Kanunla, emekli bayram ikramiyesi tutarı 3 bin liradan 4 bin liraya yükseltilecek. Bu hüküm, 20 Mart 2025'ten itibaren geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girecek.

Yasayla biletsiz yolcu taşıyanlar ile sözleşmesiz taşımacılık yapanlara 8 bin 500 liradan 85 bin liraya, yetki belgesi almadan acente ve taşıma işleri komisyonculuğu yapanlara 25 bin liradan 250 bin liraya kadar idari para cezası uygulanacak.

Türk vatandaşlarına 1 Ocak 2025 ve sonrasında canlı doğan çocukları için başvuru yapılması ve Türkiye'de ikamet ediyor olmaları koşuluyla birinci çocuk için tek seferlik 5 bin lira, ikinci çocuk için başvurunun yapıldığı ay itibarıyla 5 yaşını tamamlayana kadar aylık 1500 lira, üçüncü ve sonraki çocuklar için başvurunun yapıldığı ay itibarıyla 5 yaşını tamamlayana kadar aylık 5 bin lira doğum yardımı yapılacak.

Bu tutarları, yeniden değerleme oranını geçmemek üzere belirlenecek oranda artırmaya Cumhurbaşkanı yetkili olacak.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü çalışanlarına, Türkiye'deki sivil havalimanlarında gerçekleşen giden uçak trafiği sayısının memur aylık katsayısının yüzde 40'ı ile çarpımı sonucu bulunacak miktar "DHMİ performans primi" olarak ödenecek. Bu kapsamda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) personeline de ödeme yapılacak.

 

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya